Regisztráció Blogot indítok
Adatok
navigon

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Atzél Mária írása Van az úgy, hogy az ember nem választ: megtörténnek vele dolgok. Engem nem érdekelt, mit él át egy olyan ember, aki rádöbben arra, hogy azonos nemű emberbe szeretett bele. De kétszer is akaratlan tanúja lettem. Két, teljesen átlagos emberről van szó.…..
navigon 2014.05.29 17:33:54
@Shenpen: Azért azt tudd, hogy bennünk normálisakban te ugyanolyan megvetéssel övezett undort váltasz ki, mint benned a homoszekszuálisok. Ahogy te sajnálod ôket, én is sajnállak téged (de fôleg az esetlegesen homoszekszuális gyerekedet, akit tönkretennél). Egy fontos helyen sérül a szimmetria: te magad választottad a saját aberrációdat, míg a homoszekszuálisok így születtek.
Régóta foglalkoztat a téma, hogy miért vonzzák a nőket az úgy nevezett rossz fiúk? Először is tisztázzuk, hogy kik azok a rossz fiúk. Röviden jellemezve a megbízhatatlan pasik. Mindannyian boldog és nyugis életre vágyunk, de egy zenész, egy vad motoros, egy izompacsirta, egy…..
Amikor egy kettévágott karrier találkozik az önmérséklet és az alázat hiányával, akkor íródnak olyan könyvek, mint az Én, a szexmániás, Szepesi Nikolett tollából. Négy ma is aktív – nevét nem vállaló –, olimpiát megjárt úszóval közösen próbálom megfejteni, milyen…..
navigon 2013.05.24 14:04:33
@PG_: Nem, csak nem értem, hogy majd 50 évvel a szexuális forradalom után miért kell lekurvázni egy csajt, aki szeret dugni.
navigon 2013.05.24 14:28:21
@PG_: "A baj azonban ott van, hogy az önkritika hiányzik: egyszer sem ismerte el, hogy a 2000-es évek elején ő volt a magyar sport ingyenkurvája."
navigon 2013.05.24 14:33:41
@PG_: "Pont az a baj az egésszel, hogy egy dugásgyűjteményt el lehet adni szenzációként" - Lehet, de ez nem az ô baja, hanem a tied. Nézd, a fél internet errôl szól, az is errôl szól, hogy idejöttök kiírni magatokból a szexuális frusztrációitokat.
Nem állítom, hogy ez a legdiétásabb süti a világon, de azért sokkal lightosabb az eredeti verziónál. Nálam fő szempont, hogy csak annyira változtatok a recepten, hogy az ne menjen az íz és a küllem rovására, és a család is jóízűen megegye. Az omlós tésztához sok zsiradék…..
Ha Franciaország, akkor Párizs, esetleg Marseille, vagy a Riviéra, pedig van egy város, amelyet kultúrájával, a rengeteg fiatal egyetemistával, csodás óvárosával együtt kár lenne kihagyni. Ez Lyon, ahol Sophie kalauzol el minket. „Kerek egy éve költöztünk Franciaországba,…..
navigon 2013.03.12 16:04:44
@bpetya75: Oké, igazad van, sarkos voltam. Azt semiképp nem akartam mondani, hogy nem fog munkát találni, csak azt, hogy jelentôsen visszaveti a karrierjében. És egy eset nem bizonyít seemit. Alább egy cikkrészlet hivatkozásokkal. Meg vesd össze mondjuk a német meg a francia policy-t és a születésszámot.

In the UK, it has been found that for every year a woman spends away from employment "to carry out family caring work", there is an average wage penalty of one per cent and an extended effect on longer term earnings (Government Equalities Office, 2010). A wage penalty of between 5% and 7% per child has been identified in the US (Budig & England, 2000; Manchester, Leslie, & Park, 2008), but the penalty was lower for women returning to their previous position (Manchester et al., 2008). German research has also found that the wage penalty increases with the duration of leave, and has identified a penalty of around one per cent for every month taken over and above the legislated length of paid maternity leave (Schönberg & Ludsteck, 2007). This finding has particular relevance for the theory that PPL may result in a default period of leave around childbirth being established as a result of the new PPL scheme. Whereas most studies find small but persistent effects, some research has detected wage-penalty rates of between 10% and 15% (Anderson, Binder & Krause, 2002; Buligescu, de Crombrugghe, Mentesoglu, & Montizaan, 2009).
Sárdobáló Öngyilkos terrorizmus 2012.09.13 18:00:00
Meggyilkolták a líbiai USA-nagykövetet, most éppen Jemenben támadják a nagykövetséget, Berlinben már akkora a feszültség, hogy valami büdös boríték miatt kiürítették a diplomáciai kirendeltség épületét. Vajon mi lehet a tüntetők célja? Tóta W szociáldarwinizmussal…..
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
navigon 2011.06.08 10:45:45
@ürügyminisztériumi álamszitkár: "Ki lehet menni Amerikába, valóban. De nem hiszem, hogy Tóta W. írásait ott is ugyanígy élvezném, mint itthon."

Dehogynem, söt: kisebb a tét. Tóta vicces, de amikröl ír az véresen komoly. A legnagyobb jóindulattal is egy nagyon rizikós kísérlet folyik otthon, nekem nem tünik úgy, hogy jó vége lesz.
navigon 2011.06.08 11:26:27
@kvasztics47: Hát igen, valahogy így.

Komolyra fordítva: nem tudom, hogy minek drukkoljak. Ha bejön a kísérlet, akkor esetleg itt nálunk is fölkapja valami eszement komenista vagy szélsöjobb erö, mint követendö példát. Ha meg nem, akkor akkor meg maradunk a félperiférián, és kicsit sajnálnám az otthonmaradt imerösöket.
navigon 2011.06.08 11:31:03
@Zébácsi: "Viszont van egy kis probléma (amit szerintem te is tudsz): nem mehet egy egész ország külföldre, hogy végre rájöjjön, lapaosan át van verve évtizedek óta."

Hát de, mondjuk a legdinamikosabb 10% simán elmehetne, ld. pl a románokat vagy a lengyeleket. Ck hát persze az a "folytogató levegö" amiröl az @ürügyminisztériumi álamszitkár beszél, az ne lenne.
w A pesti vicc 2010.08.24 10:00:00
Bajban van az én hazám. Budapestet elhagyja vőlegénye, vagy kicsoda is volt ez az ember, Demszky Gábor; legyen mondjuk a Significant Other. Ötször választotta meg a város népe, ebből négyszer újra, ezen belül egyszer egy hónappal az őszödi botrány után. Pedig sohasem volt…..
navigon 2010.08.24 15:12:16
@Tóta W. Árpád: Mondjuk Izraelnek majdnem a fele Tel Aviv agglomeraciójában él, a kibucok népe kb 100000 ember. Azok kozott is pl ilyenek vannak:

en.wikipedia.org/wiki/Sasa,_Israel

Ugyhogy szerintem nem vicc, a csávó víziója bejött.
  A többsávos körforgalom jobb, mint az intelligenciateszt. Azonnal megmutatja, ki a hülye. Vélemények az azonos című írásunkról...
navigon 2010.03.31 16:04:52
@nonolet: Gyerekek, ti tényleg máshogy vesztek egy lakóterületen kívüli körforgalmat, mint egy lakóterületen belülit?
navigon 2010.03.31 16:10:41
@Roa: Mondtam én, hogy jó? Ugyanúgy nem jó, mint a ti körforgalom-kezelésetek, mégse tudok meggyözni senkit. Pont, mint hogy a római sofört sem tudnám meggyözni, hogy álljon meg a pirosnál.
Turkáltam a neten, hogy készül a spagetti carbonara? Azt láttam, mint mindig: ugyanaz a recept sok oldalról visszaköszön, helyenként módosításokkal, máskor meg szóról szóra. Megy a lopkovice itt is. Nomeg a butaság. Már a wikipédia is átvett egy olyan "autentikus" receptet, ami szerint a carbonara…..
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
navigon 2010.02.20 00:17:39
@milkapista: Pont ezt mondom. A termeszettudomanyokban olyan, hogy "tudomanyos teny", nincs. Modell (elmelet) van, modellen beluli igazsag van, meg a modellnek a megfigyelesekhez valo viszonya.
Még mindig világméretű hisztéria övezi azt a tényt, hogy szabálytalan góllal tudta csak kiejteni Franciaország Írországot a 2010-es világbajnokság pótselejtezőiben. Bizonyára mindannyian hallottunk már a részletekről. A két meccs alapján döntetlenre végződött a…..
navigon 2009.12.01 13:10:23
@rozsomák: Minden csapatnak mas a playbookja. Ha érdekel, tovább magyarázom, de szerintem nem érdekel.
navigon 2009.12.01 13:22:04
@Bozdurgán: Szünetekkel együtt kb. három és fél órára jut egy óra tiszta játékidő. De egyrészt ha torrenten töltöd le, akkor nincsenek reklámok, másrészt a szünetek ki vannak töltve, ugyhogy a vágott változat is legalább két óra, harmadrészt a készülődés is érdekes, ha értesz hozzá. A sakkhoz tudnám hasonlítani: ha érdekel, és ha értesz hozzá, elelemezgetszt a lépések közti szünetben.
Kérdezte a minap fanatikus biciklis ismerősöm, miért nem járok biciklivel munkába, amikor összesen 4 kilométer az út. Szinte csak az Árpád-hídon kéne áttekernem. Az Árpád-híd ráadásul elég jól be tud dugulni, főleg olyankor, mint ma, amikor öt autó csattan egymásba, mert…..
Az olcsón beszerezhető népszerűség receptjének tűnt még néhány éve is, hogy a politikus felül egy bringára, gurul a fotósok között száz métert, és máris egy alternatív közösség szószólójának tekintheti magát. A helyzet azóta bonyolultabbá vált, a recept nem számolt…..
A Gravity nevű magyar csapat is tagja annak az együttműködésnek, amely a nem hivatalos végeredmény szerint megnyerte a Netflix nevű amerikai dvd-kölcsönző által kiírt versenyt, ám győztest még nem hirdettek, mert az eredmény nagyon szoros. A 2006 óta tartó Netflix Prize tétje…..
navigon 2009.08.07 14:57:32
bunko_jobbos: A collaborative filteringnek pont az ellenkezo az eredmenye: szonyegbombazas-szeru tomegreklam helyett elkezdesz olyan termekekrol (film, cd, konyv, akarmi) infokat kapni, amelyek tenyleg erdekelnek. Aztan csak csettintesz: ezt meg hogy talaltak ki, hogy ez nekem tetszeni fog. Tulajdonkeppen a "word of mouth"-fele "reklam"-nak a nagyipari megvalositasarol van szo.

Hasznalni meg nem muszaj az ajanlatokat, nem ugy mint a tevereklamokat, amelyeket muszaj megnezni.

Az egyetemi ember elete tenyleg fantasztikus: nincs fonok, az ember kerdeseket tesz fol maganak, majd megoldja oket. Jo, kell egy kicsit tanitani, meg palyazatokat irni, de jobb helyeken ez nem tobb mint 50%. Nem csoda, hogy nagy harc megy a rendszerbe torteno bekerulesert, foleg kulfoldon, ahol mondjuk a felso 10%-ban anyagilag is benne vagy. Eloszor az ot ev egyetem utan meg szivsz 4-5 evet a PhD-vel. Anyagilag csod, es rizikos befektetes, senki sem garantalja, hogy sikerul utana allast kapni. Aztan jo esetben 2-3 ev postdoc, amikor jol meg kell hajtani: ilyenkor mar tudsz publikalni, es egyelore mas dolgod nincs, mint kutatni. Kozben palyazgatsz allasokra. Sok a szerencse elem, konjunkturalis dolgok, jo idoben kell jo helyen es jonak lenni. Ha csaladod is van, es mondjuk ketten vagytok a rendszerben, akkor szinte lehetetlen egy varosban jo allast kapni mindkettotoknek. Arra is fel kell keszulni, hogy a vilag barmelyik pontjan meg kell tanulni elni. Ha nem, akkor mashol kell kompromisszumokat kotni. De a vege tenyleg az, amit az elso mondatban irtam. Lehet minket irigyelni, sot, csatlakozni hozzank.
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
Az én gyerekkoromban - és ez tulajdonképpen nem is volt olyan régen, cirka két évtizede - nem volt még a kocka Ladában hátul biztonsági öv, meg gyerekülés se nagyon, de mindig hátul kellett ülnöm. Ma már a szabályok is mások, de Szipkamanoka olyan pillanatot csípett el, ami húsz…..
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
w Valaki más Amerikája 2008.11.11 06:15:00
A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény. Amerika barátai, vazallusai, az amerikai…..