Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mohacska

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A külföldi munkavállalást a legtöbbször érthető okokból mi a határátkelő szemüvegén keresztül tapasztaljuk meg. Itt a blogon is a posztok döntő többsége az egyes ember élményeiről szól, ki hogyan élte meg a kiköltözést, a beilleszkedést, a munkakezdést.  Arra gondoltam, érdekes és tanulságos lenne…..
Mohacska 2018.11.29 16:04:22
@Arthamyr: ez nézőpont kérdése szerintem. Én nem a fizetés nagyságát tartom elsődlegesnek ha régi ismerőssel, szomszédokkal találkozom otthon, hanem örülök, hogy látom, és az érdekel hogy van, mi történt vele mióta nem találkoztunk. Ha őt is ez érdekelné először és nem a fizetésem nagysága felől érdeklődne az első mondatában, jobban örülnék :-) de elfogadtam őket ilyennek.
Mohacska 2018.11.29 16:20:15
@Arthamyr: akkor tényleg a szerencsésebbek közé tartozol, ha nincs irigykedő a közeledben. Itt gondolok ilyenre is, hogy pl a szomszéd nyelvtudás nélkül magyar céggel volt kint. Persze kihasználták ahogyan tudták a fiút, pedig jó szakmája van. Többször otthagyta a céget, haza ment, utána mégis vissza, mert otthon nem tudott megélni és eltartani a családját (most egy kisebb városkáról, de inkább faluról beszélek Kelet Magyarországon). Belőle nem jött irigység, de a feleségéből annál inkább, és az a kérdés járt a fejében, hogy nekünk miért lett jó és sikerült, a férjének pedig miért nem? De ez szerintem egy külön poszt....