Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mindenütt_jó_de_legjobb_máshol

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lapul a valóságban az álmok szigetén? Érdemes jönni? Szeretjük: 1) Tökéletes és egyenletes hőmérséklet. Szeretem Egyiptomot is, de ott a 29 fokos víz mellé 40-45 fokos levegő van, amibe bele lehet halni. Itt a víz meg a levegő most nagyjából azonos hőmérsékletű, szóval nem veszed észre, ha…..
Mindenütt_jó_de_legjobb_máshol 2018.11.27 09:42:43
Valoszinu szerencsetek volt, ill. fugg attol is hogy merre laktok (nemcsak a kornyek, de maga az 'objektum' is - egy kulonallo haz a rizsfold kozepen mindig veszelyesebb lesz mint egy kondominium portassal). Mi Seminyakban laktunk egy balines stilusu villaban, (nem messze a bortontol, ha ez mond valamit) es azon a reszen eleg sok gebasz volt - konkretan egy magyar csalad elkoltozott 5 ev utan, miutan masodszor(!) tortek be hozzajuk fenyes nappal(!). A csaj azt hajtogatta korbe-korbe hogy 'ez a Bali nem az a Bali' (mint 5 eve mikor erkeztek).
Ez amugy egy teljesen alap szalloige - hallottam mar Thaifoldon, Balin, meg mindenhol (amolyan 'bezzeg a mi idonkben...', 'regen mindig jobb volt' variacio). Teny hogy 5-10-20 eve minden SOKKAL olcsobb volt, sokkal kevesebb turista volt, a helyieknek joval oszintebb volt a mosolya, kevesebb volt a bunozes stb. De hat ezen felesleges ragodni, valoszinu 5-10-20 ev mulva meg rosszabb lesz, tehat ahoz kepest meg most jo B-)

Meg Changuban is hallottam hogy sok a buncselekmeny... erdekes modon pl Ubudra nem hallottam panaszt, pedig ott is van sok ember/turista/nyilvan lehetoseg a bunozesre...

Lenyeg a lenyeg - szerintem altalaban az kerul bajba, akirol ordit hogy turista, kirakja a fuxot, hadonaszik az iPhone X-el, otthagyja a laptopjat/telojat/PS4-et stb. es elugrik brunzolni, gazdag, nyugati autoval parkol a villaja elott, lathato helyen hagy ertekeket kocsiban stb. Mi meghuztuk magunkat, ugy oltozkodtunk, viselkedtunk, eltunk mint a helyiek (leszamitva azt hogy sokkal tobb zsevel gazdalkodtunk, igy szebb hazban eltunk, minosegi kajat ettunk stb. de ezt amennyire lehetett, nem vertuk nagy dobra/nem ereztettuk senkivel).

Meg rovidebben: normalisan kell viselkedni, nem kell arcoskodni (tehat NEM ugy mint az ausztral 'barataink') es nagy valoszinuseggel nem lesz gaz.

Thaifold-Szingapur tura mindenkepp javallott. Protip Szingapurhoz: a szallason kivul mindent be lehet szerezni olcson, bar elsore ugy nez ki hogy nem. Pedig de.
Mindenütt_jó_de_legjobb_máshol 2018.11.27 20:33:51
@chxxx: Na ja, vagy inkabb Aranypart osszekombozva Jozsefvarossal :-) Nem egyszer volt olyan hogy meg kellett kerulni a fel szigetet, mert lazongas volt a boriben, kivonultak a zsernyakok pancelozott autotol kezdve mindennel ami volt... happy times.

Jah, bonusz: 1 muszlim iskola volt atellenben, megafonba nyomtak a reggeli/esti imadsagot, aztan 200 gyerkoc harsogta a megafonos neni utan... elosszor falra masztunk, de egy ido utan ugy megszoktuk, hogy mar szinte hianyzott ;-)

Denpasar (legalabbis amit en lattam belole) szuper kulturalt kornyek ahoz kepest ahol mi eltunk, es bar semmi egetrengetoen erdekes nincs ott, mindentol kb. ugyanolyan messze van, szoval jo base. Pl. relative gyors eljutni Padang bay -> Gilire (nekunk az volt a csucs... vegre igazi beachek, teknosbekak, brutal snorkeling/buvarkodas/furdes stb es CSOND! Na az sokszor hianyzott Balin)...