Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoran Božić

22 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Steve Jobs is állandóan kitalált magának párhuzamos valóságokat. Vendég Tibi is ezt csinálja, ameddig a "tájleíró" része tart a következő vendégposztnak. Na, jó, igazából csak tárgyi és számszaki tévedésekkel van tele a következő írása, de aki lemaradt volna, vagy érdekli a valóság, az innen…..
Ennek a vendégségnek még nem akar vége szakadni, de ne bánjátok! :) Beleömlött a kontrasztanyag az egyszerre megélt, egy időben és térben történt emlékek közé, és előjön az ingerküszöbök közti különbség. Az óceánparti magasságok utáni mélybe zuhanás számomra annyira nem volt meghatározó esemény,…..
Helló mindenki! Folytatódik a vendégeskedés. A mai adagban a barátom lelkében megindul a metamorfózis. Nézzük együtt, milyen csuda kis pillangókká válnak a rossz gondolatok/megérzések! Fogyasztása mellé valami jó egri száraz vöröset javaslok: Amikor leültem, és elkezdtem írni, azt hittem letudom…..
Azt hittétek, hogy csak úgy búcsúzás nélkül vége ennek az egésznek? Dehogy. Volt némi zavar az erőben, ezért voltak kimaradások mostanság, de ennek az útnak szép vége lesz. Először a világot látott barátom beszámolóját olvashatjátok arról, hogy ő mit tapasztalt ugyanazokon a pontokon áthaladva,…..
  Ez is egy lazán kapcsolódó írás lesz, mint a vallásos rész, de mégis fontos. Legalábbis nekem az, így megpróbálom átadni azt, hogy miért. Sokan leírták már sokféleképpen, hogy a zene az a közös nyelv, meg hogy így a szeretet, továbbá úgy a terápia, és hogy nem utolsó sorban drog. Igen. Ez így…..
Irigylésre méltó lazaság Szóval van ez a főtér, ami mellett toltam magamba az óceáni "mindenjót", miközben egy csapat 3-5 éves kisgyerek rohangászott és játszott egymással. Akinek volt már lehetősége kisgyerek nevelését közelről megnézni, az tudja, hogy mit jelent az, amikor egy ilyen kölök a nagy…..
Marokkóban a péntek a vasárnap. Minden hamarabb zár, nem árulnak szeszt a boltok, nem esznek húst az emberek. Ezt nagyon is ki lehet bírni, mivel van helyette kuszkusz. Finom, vega kaja, amit általában sok párolt zöldséggel készítenek. Azért a nem pénteki napokon nekem inkább köretként szolgált a…..
Ember-szex van-e? Az előző napi birkagyomor emlékétől kísértve másnap valami egyszerű kajára vágytam. Legyen sült csirke, abból nem lehet baj. Az adagom átvétele után megkérem a pincért, hogy ugyan, adjon már hozzá evőeszközt is, ha lehet. Persze, hogy lehet – mondta majd előkapta a kést-villát,…..
Posztindító muzsika ha valaki jobban szereti, így is lehet: soundcloud.com clearlight Ezt épp nem Marokkóban, hanem még Portugáliában vettem magamhoz, de van története és kapcsolódik is az előző, vallást feszegető poszthoz. Chill out mix, aminek a nyolcadik percétől van egy müezzin ének. Mivel…..
DEEP TRIP Az iszlám szerintük 15. 2019.01.09 17:05:31
Az iszlám A további vagdalkozás megelőzése érdekében szólok, hogy ez itt egy utazás beszámolójának 15. része. Nem önmagában értelmezendő bejegyzés, nem iszlám-reklám, hanem szerves része az élményeimnek. Akit érdekel, az bátran olvassa végig az egészet, talán úgy könnyebben el tudja helyezni ezt…..
Zoran Božić 2019.01.11 11:23:49
Zoran Božić 2019.01.11 15:11:16
@erkölcsi hulla: Nagyon szépen kérlek, hogy ezt véletlenül se hagyd abba! Nyomjad neki ahogy a csövön kifér! Én nem fogok moderálni semmit. Hajrá, mutasd meg! :)
Zoran Božić 2019.01.12 18:14:15
@erkölcsi hulla: nézd, én tisztelem, hogy neked ez a véleményed. Én is leírtam a sajátomat, valamint bemutatom azt, hogy mit tapasztaltam. Zavar, hogy vannak ilyen muzulmánok is? Nyugodtan dugd a fejed a homokba, de pont annyira létező emberek, mint a terroristák.

Cáfolni nincs mit az általad leírtakon, mint ahogyan te sem tudod megcáfolni, hogy én mit láttam a saját szememmel. Az a legnagyobb baj, hogy offtopic vagy, ez a bejegyzés egyáltalán nem arról szól, amiket te itt elkezdtél feszegetni és sajnálom, hogy ez neked nem jön át.

"próbáljátok MOSDATNI": én meg Gyuri bácsi, vagy mi a fasz? :D

Felbaszott aggyal biztosan nehezen megy a szövegértés, ezért kiemelek két mondatot:

"hozzáfűzném, hogy én ennek az egy országnak is csak egy kis részét ismertem meg és ott se mindenféle embert."

Ez itt azt jelenti, hogy nem általánosítok és nem gondolom igaznak a leírtakat mindenkire.

"minden vallásnak meg van a maga helye és ideje, amikor az őt gyakorló társadalom javát tudja szolgálni. Majd miután a benne lévő értékek alapvetéssé válnak egy társadalomban, úgy jár el felettük az idő. Kívánom, hogy minél hamarabb jusson el ide mindenki, és szűnjenek meg az egyházak!"

ez meg nem azt jelenti, hogy muzulmán-simogató vagyok, hanem azt, hogy a föld legnagyobb rákjának tartom az összes egyházat és a végüket kívánom.

További kellemes dühöngést kívánok! :)
Kirándulás Mustafához Ott tartottam, hogy az oázisos piknik fáradalmainak kipihenése érdekében éppen sör-gitár-éneklés tengelyen mozogtunk a "Lyukban", amikor is éjfél körül Zakarias meghívott minket a tanyájukra, ami igazából nem is tanya. Inkább nevezzük természet- és állatbarát hippi-telek…..
Zoran Božić 2019.01.09 15:49:39
@Pörköltszaft: Nagyon örülök, hogy végigolvastad! Képzeld el, ha valami, a cigi biztosan nem játszik közre a csapongásban. Lehet, hogy pont az abbéli igyekezetem okoz ilyen kavarodást, hogy próbálom téma szerint rendezni a gondolataim egy részét és nem csak időrendben leírni. Vagy az, hogy nem tudom kontrollálni az agyműködésemet. Nem tudom, hogy pontosan mikre gondolsz. Hogy vannak bejegyzések, amik kitekintések és nem passzolnak az időrendben történő események sorába, vagy más? Pont ma is egy ilyen fog következni :D

Ahová oda van írva, hogy "erről majd később", ott az azt jelenti, hogy arról fogok írni később. Ezt veheted készpénznek. ;) Az összes ilyen szál el fog varródni, mire a végére érek. Ennek ellenére lehet, hogy a jövőben nem lengetem be.
Veled történik az év vége környékén olyan, hogy annyira lelazulsz, hogy megszűnik relevánsnak lenni, hogy épp milyen nap van? Nos, szerintem ma, azaz csütörtökön van szerda, így most jön a szerdai bejegyzés.  Amine a megismerkedésünk másnapján felajánlotta, hogy költözzek oda hozzájuk pár napra,…..
DEEP TRIP Vajon a nap lement-e? 12. 2018.12.30 19:19:59
Aminnal és Djallillal vettünk szardíniát 20 pénzért, megsüttettük 6-ért, majd hárman nem tudtuk mindet megenni, pedig az egyik legjobb választás volt (de erről inkább majd valami kajapornós részben). Egy kis sör a lyukban 16 volt, csak mondom. És egy héttel korábban a piacon 150 lett volna egy…..
Akkor rázódjunk is vissza az utazásba ezzel a Bob Marley-nótával (akit testületileg imád mindenki, akinek itt bármi köze van a zenéhez), ami az ezen a napon megismert bajtársam egyik kedvence. Nem akkora sláger, de van benne potenciál és nagyon hívogat összeborulós közös éneklésre: Miután leadtam…..
Kezdjük azzal, hogy a bringázás közben nem hallgattam zenét, hogy érzékeljek mindent, ami körülöttem történik. De ez nem akadályoz meg téged abban, hogy te hallgass. Szóval egy adag afrobeat jön az olvasás mellé. Igaz, hogy londoni, de nyugat-afrikai alapokból táplálkozva, rezes front-lányokkal.…..
Az egyedül utazásról eddig talán még nem ejtettem szót. Meg arról sem, hogy a saját agyamban hogyan és miért teszek különbséget a turista és az utazó között. Szóval ez egy ilyen értelmező bejegyzés lesz a szóhasználatomhoz. Utána pedig egy kis ízelítő arról, hogy hogyan mennek napjainkban a…..
Mivel ebben a bejegyzésben ismeretterjesztő céllal lesz egy olyan zene, ami sérteni fogja a jobb érzésű olvasók fülét, így előre szólok, hogy azt majd nem kell végighallgatni. Azonban engesztelésül, meg amíg oda nem érünk a kérdéses részhez, adok finomságot is.  Tradicionális tuareg gitárjáték adja…..
A marokkóiak sokat teáznak és mindenhol. Kávé helyett isszák. A hétköznapi verzió alapja a friss menta és a rengeteg cukor. A cukor az pörget. Ez az úgynevezett marokkói tea. Megkínálnak az üzletekben és értékelik, ha nem rohansz, és eliszogatsz, elbeszélgetsz velük. Majd utána nem vágnak pofákat,…..
Magyarul Szavíra. Marrakechből kiváló minőségű távolsági busszal teleportáltam át és szinte azonnal a "medinában", azaz az óvárosban találtam magam. A rohanva mindent körbeturistázás helyett azt választottam, hogy itt foglalok szállást pár napra, majd ha tetszik, maradok, ha nem, akkor meg…..
DEEP TRIP A marrakechi medina 04. 2018.12.02 17:46:20
Úgy alakul a helyzet, hogy még egy teljes adag Marrakech jön szembe, mielőtt megékezek Essaouirába. Indítsd a zenét és mehetünk is! (Gnawa = gnaoua = tradicionális marokkói, de azon belül is essaouirai gyökerű zene) Ott hagytam abba a történetet, hogy éhesek voltunk, és vadászni indultunk. Ő az…..
DEEP TRIP Mekkora a világ? 03. 2018.11.29 01:11:48
Helló, mobilon olvasó olvasó! Ha érdekelnek az előzmények, kattints az alsó sarokban található szendvics menüre! Kissé el vannak rejtve. Pénteken fél tíz körül beszálltam a transzferbuszba, és ott megpillantottam Lehelt. A barátommal körülbelül hat éve találkozhattam utoljára, előtte meg nagyjából…..