Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabriel Luck

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az alábbi levél subjectjében megláttam, hogy telekomos történet, arra tippeltem, hogy egy sokadik számlázással kapcsolatos ügy lesz, amik rém idegesítőek és kimerítőek, de egy Telekom méretű cégnél nyilván előfordulnak, és ráadásul rendszerint végül valahogy megoldódnak. Nem is tévedhettem…..
Gabriel Luck 2019.06.26 14:38:31
Nem tudom, hogy mennyire aktuális, de én is hasonló cipőben járok, mint a posztoló, azaz gk eladás->drága telefont vásárolnak az adásvételin szereplő adataimmal részletre a Telekomtól hamis Telekom és e-mail fiókkal. Az én ügyem már lezárult. Amikor megtudtam, hogy "tartozásom" van a Telekom felé bementem a rendőrségre feljelentést tenni. Ebben az esetben 2 károsult van 1. A Telekom, akit anyagi kár ért, 2. én, akit erkölcsi kár ért, mivel az adataimmal visszaéltek, tehát mindketten feljelentést tettünk. A feljelentés alapján a szolgáltató felfüggesztette a behajtási eljárást és az ügy a nyomozás idejére függőben maradt. A rendőrség fél év után felfüggesztette a nyomozást, mivel nem találta a tettest (amit mondjuk nem értek, mert ha megvan az átadási cím, IP cím, állítólag egy részletet be is fizettek a csalók, tehát a fizetés vonalán is visszakövethető lenne, de mégsincs tettes). A rendőrségi határozat bemutatását követően a Telekom a rendszeréből törölte a "tartozásomat".
Gyakorlatilag ebben a történetben az az ijesztő, hogy bárhol, ahol szerződést írsz alá, akár csak tanuként, bárhol (akár a postán csekkfeladásánál, vagy akár egy futárnál, aki ellenőrzi a személyazonosságodat), ahol felmutatod a személyidet, kiadsz olyan adatokat, amivel bárki, megvásárolhat hitelre szinte bármit a nevedre. Senki sincs védve ellene, hiszen ezek az adatok szinte közkézen forognak. Itt a hiba egyértelműen a Telekom eljárásában van, hiszen nevetséges, hogy sem a szerződés kötésnél, sem az árucikk átadásánál nem azonosítják be a valódi vásárlót.
Fél éve kaptam egy e-mailt a Kukaholdingtól, hogy a helyben szokásos módon, tegyem közhírré az alábbi tájékoztatást: Az állami hulladékgazdálkodási feladatokkal törvényileg megbízott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) értesíti a sződligeti polgárokat, hogy a…..