Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csámcsám

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nárciszkertész Félj bátran! 2018.03.15 17:42:12
Mivel nagyon megszaporodtak a posztok alatt a nárcitól félő kommentek, nagyon fontosnak tűnik a nárci által generált félelemnek szentelni egy teljes posztot. A dilidokimtól kapott első és legfontosabb mondat az volt, hogy „féljen bátran!”. Ha nárci van a közvetlen környezetedben, akkor…..
csámcsám 2019.01.09 10:26:36
@Nárciszkertész:
Köszönom Nárciszkertész a "gyomlálást"!
csámcsám 2019.01.09 10:34:48
Minden fórumon azt tapasztalom, hogy akik megjárták a nárcival a pokoli kanosszát, majd az azt követő purgatóriumot, tisztítótüzet  vagy nem is tudom minek nevezzem a gázlangolás minden értelemben inverz, helyreállító folyamatát, azoknak a lelkében felcsavarták az érzékenységi mutatót, azelőtt sem tudtak belerúgni a földön fekvő emberekbe, de egy ilyen "élmény után" különösen érzékenyek lesznek, felismerik másokban is az esendő, kínlódó embert, és igyekeznek felemelni azokat. Senki emberfiának nem kívánják, hogy átéljék ugyanazokat a szörnyű kínokat. (csak néha, amikor elkapja őket a harci hév, a nárcinak, de még inkább neki sem) Az áldozatok válaszok után kutatva keresik azokat akik hasonló tapasztalatokon mentek - mennek keresztül, támogató csoportokba tömörülnek (fórumok, csoportterápia, blogok, közösségi média zárt csoportjai stb.), ezek a helyek olyanok számunkra mint egy egy ékszerdoboz. Léleksimogató, nyugtató, felemelő, emberi, életmentő. A magam részéről nem tudom eléggé kifejezni azt a hálaérzést ami bennem van Nárciszkertész és minden jószándékú támogató és segítő ember felé. Nagyon szépen köszönöm. Igenis higgyünk, merjünk és reméljünk. Higgyünk a szeretet fenntartó, támogató, ösztönző, bátorító és felemelő erejében, ami ezekben a csoportokban szó szerint tettenérhető az emberi megnyilvánulásokban. Keressük a jószándékú embereket mindenhol. Bízzunk benne, hogy észrevesszük Őket, bízzunk magunkban. A nárci mellett megtanultuk, hogy a térkép nem azonos a területtel. Felismerjük azt, ha valaki csak beszél arról hogy milyen a jó szándék, és a szeretet, de ő maga nem jószándékú vagy szeretteljes. Előbbi a térkép, utóbbi a terület. Nagyon is alkalmasak vagyunk egy normális, bensőséges, szeretetteljes kapcsolatra mi magunk is. Az új szemléletmódunknak köszönhetően minden esély meg van arra, hogy találunk normális, ugyanerre vágyó partnert, csak előbb rakjuk rendbe magunkat. Szerethetőek és értékesek vagyunk, semmit nem veszítettünk az értékeinkből. Kering a neten az a történet a tanárról aki a diákjainak mutat  egy 20ezrest, megkerdezi tőlük, hogy az mi, amire az a válasz hogy 20ezres. A tanár összegyűri, megköpködi, földhözvágja és jó alaposan megtapossa a bankót, majd felveszi kisimogatja, felmutatja és újra megkerdezi, hogy ez mi, természetesen 20ezres válaszolják a diákok. Valahogy így. Csak nekünk nőnek ezek a belső értékeink.
csámcsám 2019.12.07 11:48:14
@iwillsurvive: @Only.Me: Örülök nektek. Nagyon jó ilyen pozitív fejleményeket olvasni :) Remélem idővel több fórumtárs is csatlakozik.

Az is pozitív változás, hogy egyre többen foglalkoznak a nárcizmussal, es nyújtanak segítséget az áldozatoknak.
Aki még nem ismeri, annak ajánlom Barbara videócsatornáját, támogató csoportját!

youtu.be/pzu2hB9Qp5E

Kitartást a még küszködőknek!
Ahogyan a nárcival való kapcsolat sem sétaüdülés, úgy a vele való szakítás különösen nem az. A szakítás dinamikája minden esetben nagyon hasonló: a kapcsolat korábbi fázisait (istenítés - leértékelés - eldobás) fogod egy gigantikus zip-fájlban egyben megkapni. A dráma forgatókönyve valahogy így fog…..
csámcsám 2019.06.16 21:21:00
@Bánatkövecske: Ki osztotta meg? Ha a nárci, akkor könyörögve kérlek, állítsd le a követését, a saját jólfelfogott érdekedben. Mocskosul nehéz időszak ez amúgy is, ne szúrd magad szíven még ilyenekkel is. Nincs mit felmenteni rajtuk. Tudják mit csinálnak.
csámcsám 2019.06.17 21:33:34
@Bánatkövecske: Tudom milyen nehéz, de próbáld meg azt, hogy törlöd - igazából ezt kellene - , vagy ha ez még nem megy, akkor a követés leállítását a közösségi oldalakon, és soha de soha többé ne jusson eszedbe megnézni az oldalait. Hidd el rengeteg további szívfajdalomtól mented meg magadat. Ő sosem fogja abbahagyni, csak ezután arról gondoskodik rendszeres időközönként, hogy neked minél fájóbb tartalmat osszon meg és pontosan tudja! mennyire fáj neked. Ne add meg neki ezt a torz örömöt. Nagyon messze még a gyógyulás ami nagyon is lehetséges, és nincs szükséged meg pluszban ilyenekre. Magadért meg kell ezt tenned. Nehéz ez akkor amikor pont semmi erőd nincs, de ezekkel nem fog tudni tovább gyengíteni, ha ezt magadra nézve maradéktalanul betartod, és már ez is egy óriási lépés ami elvezet a tényleges No Contact-ig, be fogod látni hogy szükség van rá.
csámcsám 2019.06.18 12:02:19
@Bánatkövecske: Nagyon nagyon nehéz elszakadni. Bele is haltunk mindannyian, van aki ténylegesen, és vagyunk mi, akik átvitt értelemben, hiszen az az "énünk" aki a nárci mellett volt, gyakorlatilag meghal és ez így van rendjén, bármilyen furcsa és hihetetlen is ez most. De pont ott ahol ez történik, születik meg az új. Lassan észrevétlenül, de nagyon erős lesz. Támogasd és védd magad amennyire csak bírod, azzal, hogy nem teszed ki magad a nárci semmilyen támadásának, provokációjának, minden csatornát el kell zárni. A nárci nem a lelki társad. Miután leesett az álarca, nem lesz tekintettel rád. Minden túlzás nélkül a mentőben is ütne. Ne várj tőle semmi jót, mert ami látszólag jót is próbál adni, mondani, abban sem lesz semmi köszönet, mindig igyekszik majd a kést megforgatni benned. Életed talán legkeményebb időszaka jön, és eltart egy darabig, minden erődre szükség lesz. Ne gondolkozz sokat, egyszerűen csak zárjad le a csatornákat, és következetesen tarts ki amellett, hogy soha többé nem nézed meg. Menni fog. Máris sokat tettél, de ez csak a "start vonal" ahogy Nárciszkertész írta. Bízz magadban, túl fogsz jutni rajta.