Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uhu Ra

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vegyesházasságok már csak azért is izgalmasak, mert nehezebb kiismerni a másikat, talán a nyelvi nehézségek miatt. Ráadásul a kulturális különbségek is állandó felfedezni valót jelentenek...
Uhu Ra 2020.01.26 21:36:03
@Virago_1000:

Nem tudom milyen tapasztalatból indulva mondod azt, amit mondasz. A kulturális különbségek persze számítanak, az anyagiak is, a távolság és nagyon sok minden. Aki egyszerű sima, tuti biztos , hullám és gond mentes kapcsolatra vágyik annak ajánlom - férfiak esetén - a guminőt, vagy most már lehet akár robocsajokat is kapni, nők esetén passzolom de a műf.... és hasonlók játszhatnak.

A vegyesházasságok nagyrészében ha nem működik akkor nem feltétlenül a kulturális különbségek okozzák a problémát hanem a mentalitásbeli különbségek. Az, hogy nem elég türelmes, vagy alkalmazkodó a partner, hogy nem látja, be, hogy ez nem a szomszéd lányt elveszem és mindenki ismer mindenkit és nem lesz probléma. Mert lesz, a házasság jogi dolgaitól kezdve, a munkavállalás, orvosi ellátás, főzés , élelmiszer, a családod - ha nincs szerencséd és hülyék vagy a tieid vagy a párodé - és az emberek - nem te vagy a család - a mindenhol ott rohangáló helyiek - akik nem csinálnak mást csak hozzá a saját formájukat. Azt amiért néha ég az ember képe, a rasszizmust, az előítéleteket, a lenézést, stb. úgy, hogy semmi okuk rá, úgy hogy szimplán csak a saját kisszerűségüket probálják rávetíteni a másikra.
Ezt mind vagy neked vagy a párodnak - ha ö jön ide - le kell kezelnie, jól vagy rosszul az más kérdés.

A vegyesházasságokhoz jóval nagyobb adag megértés, tolerancia és empátia kell még egy nagyon hasonló kulturális közeg, kis távolság esetén is. Ami pedig létfontosságú, az az , hogy mindkét fél türelmes legyen az első pillanattól ... mert a másik nem hülye ha nem úgy csinál valamit mint ahogy te szoktad meg hanem ő máshogy szokta meg. Ha egy vegyes házasság működik akkor sokkalta erősebb és tartósabb mint a nem vegyes, már csak azért is mert sokkal több behatás miatt sokkalta nagyobb a terhelés egy ilyen kapcsolatnál és ha ezt kibírják akkor nincs semmi ami ezt szétrobbanthatja később.

Én 10 éves házassággal a hátam mögött azt mondom, soha nem akarnék mást, és életem legnagyobb szerencséje , hogy ez történt velem és ugyanolyan a házasságom mint az első nap. Persze a fent leírtak - hullámok - nálunk is voltak de szerencsére a feleségem is elfogadó és megértő és alkalmazkodó képes ...

A legrosszabb talán az, hogy az ismerőseim házasságát, párkapcsolatát végignézve jöttem rá arra, hogy miért terjed a fehér férfiak között a "sárgaláz" és mennyivel szerencsésebb vagyok a problémák ellenére is.

Vagyis szerintem a vegyes házasság egyáltalán nem rossz, csak szimplán nagyobb az erőhatás ami éri a párt az életben amit kezelni kell, és ez nem feltételül rossz.
Az a NatGeo Budapesten forgatott, Mars című sorozatának a legnagyobb baja, ami egyben a legnagyobb erénye is: a tudósemberek. A tudósember egyébként sem magában, sem csoportosan nem szokott különösebb veszélyt jelenteni az emberre (jó, Oppenheimeréken kívül), a Marsot viszont pont azzal nullázza le,…..