Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cibetmacska

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cibetmacska ezzel nevezett a James-versenyre:A mellékelt képet a szegedi Anna fürdő kabinjainál készítettem. Ezzel neveznék a James-versenyre.Ha kitennétek a blogra, a polgári nevem helyett az indexes nicknevemet ("cibetmacska") írjátok ki.Nagyon jó a blog és sok sikert a…..
Laudator temporis acti Éjszinü 2010.08.28 17:07:00
Ma reggel jutott eszembe a jellegzetes homéroszi toposz, amikor egy rutinos mozdulattal sikerült elkerülnöm, hogy kisebbik gyermekem elhelyezzen az arcomon egy "buktát" (na nem mintha számítana, de hát a reflex): "kikerültem az éjszinü véget". Gyakori sorvégződés ez az Iliászban,…..
cibetmacska 2010.09.01 11:33:23
@nellgwyn: Az újgörögben már nem lehetséges az időmértékes verselés, mert megszűnt a hosszú és a rövid szótagok megkülönböztetése.
Nincsenek eleve hosszú vagy rövid magánhangzók, hanem minden magánhangzó rövid, ha nem hangsúlyos szótagban áll, a hangsúlyos szótagokban pedig előfordulhat hosszabb ejtés, de nem törvényszerű.

@Otovszky E.: Hadd legyek egy kicsit szőrszálhasogató, ha már egyszer filológiai blog: az oinops-ot omegával írjuk a végén :-)
Caligula-ügy II. Előző bejegyzésemben utaltam arra a cikkre, amely a Magyar Narancsban jelent meg, s szerzője - több más honi sajtómunkáshoz, illetve bloggerhez hasonlóan - Caligulához és Incitatus nevű lovához hasonlította Orbánt és Schmittet (jómagam ez ügyben itt fejtettem ki…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/04/12 Subject: Kalomuni napok - foglalás To: recepcio@hotelkalomuni.hu   Tisztelt Szobafoglalás!   Érdeklődnék, hogy 2010. április 16-17. (péntek-szombat) van-e még lehetőségem 1 db egy ágyas (single room, nem a superior) szoba foglalására a…..
Kedveseim!Nos G.d.Magister admninistrator diarii "Laudator temporis acti" nominati, memoriae commendamus quibus expedit universis, (azaz mi, G.d.Magister, a "Laudator temporis acti" nevű blog adminisztrátora emlékezetül adjuk mindenkinek, akit illet), hogy…..
A sokkreklám nem újkeletű reklámtechnika. A befogadók ingerküszöbének emelkedésével egyre gyakrabban nyúlnak hozzá a hirdetők, különösen, ha úgy érzik, az az üzenet, amit át szeretnének adni elég fontos ahhoz, hogy ellensúlyozza a sokkolás esetleges negatív hatásait.…..
Arcpirító sorok következnek, melyek erősen megdolgozzák majd az érzékenyebb Olvasóink morális tápegységét. Adva van egy ifjú és egy idősebb pár - mindkét oldalon gyerekek. Az ifjú férj otthagyja fiatal feleségét – aki ráadásul szülés utáni depresszióból lábadozik -…..
cibetmacska 2009.11.20 15:37:46
@dts: Valami azt súgja nekem, hogy a döntés már megszületett, és csak megerősítést vársz a kommentelőktől. A feleségednek, bárhogy is igyekszik, már nincs esélye, hiszen lepedőakrobatikában nem tudja veled tartani a lépést. (Btw: Neki is talán egy hozzá hasonlóan vallásos neveltetésű férjet kellett volna választania, akinek egy házasságban szintén nem a mesterfogások a legfontosabbak).
Szerintem egyszerűen egy korán jött kapuzárási pánikról van szó, és az új nő is csak addig fogja húzni, amíg elég érdekes és izgalmas lesz, utána jöhet a következő.
cibetmacska 2009.11.20 16:37:27
@FlybyWire: Namármost mi van azokkal az exponenciális függvényekkel, amelyek egy bizonyos aszimptotát egyre jobban megközelítenek, de sohasem érik el? Ha jól értem, dts esetében is erről van szó. A kérdés pedig az, lehet-e belőle még tangensfüggvény :-)))
Nos kérem szépen, tegnap elindult az RTL-en a "Benkő feleséget keres" című reality, éshát jó volt, csak kicsit száni. Persze mindehhez kellett az, hogy Benkő (a Dánielt meghagyjuk a versenyzőknek) pofátlanul hozza a formáját, végül is ilyen könnyen még nem kapott nőt.…..
Mennyibe kerül egy 6500 forintért hirdetett grilltál? A legendás, az Európában bárhol tapasztalható magyargyűlöletre bőségesen okot adó, úgynevezett "balatoni matematika" szabályai szerint természetesen 13200 forintba. Fájdalmasan köznapi, vérforraló történet alant,…..
cibetmacska 2009.07.08 11:20:17
A Laudator üdvözli a Bolyai-díjat elnyert Ritoók Zsigmond tanár urat!   Piszkosul el vagyok késve ezzel a poszttal, hiszen már csaknem egy hete történt, hogy a Tanár úr megkapta a Bolyai díjat. Azóta - teljesen megérdemelten - számos helyen volt szó erről, és számos…..
cibetmacska 2009.06.01 15:15:22
@LeoM: Az Acta Antiquos Simulantia óta nem olvastam ilyen jót :-)Ugye saját költemény?
Egy nagyon komoly intézet, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete bírálja el a az engedélyeztetni kívánt utóneveket. Valószínűleg győzött a túlerő, a sok beadvány, és ezek a nevek megkapták a zöld jelzést: Szép új nevek .... Hogy kaphatott valamelyik…..
katadoromb német tulajdonú drogériákban lelte ezeket:1. Kinek igénytelen a bőre?Rossmann-ban akadt a kezembe az Isana (saját márkás) kókuszos tusfürdő."für anspruchsvolle Haut" - jobb helyeken azt jelenti, igénybevett bőrre. A fordító szerint viszont "gyengéden…..
Melyik parlamenti képviselőnek van Macbook Air-je?Aki elsőként kommenteli ide alulra a hülye divathóbortnak felülő honatya nevét, Ficsor Ádám tárcanélküli, titkosszolgálatokat felügyelő miniszter személyi titkára lehet, közvetlen telefonösszeköttetéssel a KGB egyik alacsonyabb…..
Most írja a Facebook:..
A laudatorok köszöntik március idusát, nemzeti ünnepünket! Idus Martii festum diem nostrum nationalem laudatores salutant!   Így március idusán (vajon a márciusi ifjaknak eszükbe jutott az Idus Martii, a zsarnokölés, a tyrannicidium napja?) a laudatorok is kokárdát öltenek,…..
Vastagbőr Az úrinő 2009.01.27 15:10:00
Szűcs Erika szociális miniszter, no comment.Tiszta időutazás egy kellemes MSZMP kongresszusra, valahová a 80-as évekbe. A HírTV stábja akár még hálás is lehet, hiszen az elvtársnő lövethetett is volna, de most -szerencséjükre - elviccelte  ... Ugye az éhség nagy úr.....
cibetmacska 2009.01.28 14:40:11
Minden kedves olvasónktól elnézést kérünk, az archiváló majom elszúrta a munkáját, valószínűleg másik archiváló majomra cseréljük. De cserébe itt egy szerelmi sokszög.Innen Kedves Olvasók! Az én történetem egy szép esős májusi napon vette kezdetét.Jópár barátnőm…..
cibetmacska 2009.01.26 15:40:10
Melyik az a hely Budapesten, ahol a belépéshez nevet, címet, telefonszámot és mailcímet kérnek, majd le is fotózzák az embert, miközben minden be van kamerázva? Naná, hogy egy squashklub. Vérbeli titkosszolgálati sportsztori, arcképes adatbázissal színesítve, a hajtás után. Ezen…..
Az alábbi történet szépen bemutatja a szcientológusok által közkedvelt, kapcsolatmegszakításnak nevezett intézményt. Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen…..
Halihó! ;-) Rendkívül hasznos javaslatokat küldtetek a megjegyzésekben. Természetesen cikket érdemel a karácsonyi modoroskodás meg a modoros tanarak is. Azonban először folytassuk a modoros nők egy alfajával, a színházas, külföldrajongó, nagyvilági hölgyeményekkel! // //…..
Nyájas Olvasóink!Modor Tibiék párnapos hiátuszra vonultak, de újult erővel térnek vissza a világháló nyilvánossága elé. Nagyon örülünk a számtalan ötletnek - a kellő időben mindegyiket fel fogjuk használni :-) Ezúttal nem egy meghatározott téma köré fogjuk csoportosítani…..