Regisztráció Blogot indítok
Adatok
William Somerset

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már másnak is afférja állami autóval, akkor kocc is lett belőle. Svenje is egy ilyen fontos ember autójával került szemtől-szembe, azt meg oldja meg, ha kell két kerékre állva is, hogy elférjenek egymás mellett. Őszintén szólva nem hittem volna, hogy fogok Nektek írni, mivel…..
Amikor szombat este Medveczky Ilona ismét feltűnt a Szombat esti láz című, egyébként egész nézhető esztrádműsor zsűrijében (ami tökéletes példája annak, hogyan NEM kell elcseszni egy bevált formátumot) azonnal sejtettük, hogy nincs az az isten, hogy megússzuk az estét…..
Kontár Komlókutató Guinness 2006.05.03 17:21:00
ír stout   A KK gondban van a bálványszerű söridol bemutatásánál, mert óriási paradoxont kell leküzdenie és még az énképe is csorbát szenved. Lássuk, miért. A két lábon járó hazai populáció sört már életében a Sárkány-Ritterburg-Mühlentor háromszögön kívül is…..
William Somerset 2008.10.10 09:12:57
Sziasztok!

Én a közelmúltban voltam Írországban. Nos, végzetes út volt.
Nem voltam kedvelője de még szimpatizánsa sem ezeknek "a kávézacc ízű" fekete söröknek. De a jó vagy rossz sorsom délre sodort Cork megyébe, ahol a Murphy's Stout dívik. Vendéglátóm szelíd unszolására megkóstoltam a helyi pubban csapolt Murphy's-t. Nos, annyira megijedtem tőle, hogy ijedtemben utána küldtem még kettőt belőle. Sőt mitagadás másnap este alig vártam, hogy újra a pubba érjünk és ismét tobzódtam az élvezetekben. Meg voltam róla győződve, hogy ilyen finom sört más nem csinálhat. Vendéglátóm mondta, hogy a Guiness Stout és a Bimish is hasonló harmónia és ízvilág. Igen, rémlett, hogy sok-sok évvel ezelőtt itthon kóstoltam a Guiness-t, de semmi hasonlóra nem emlékeztem.
Aztán az utazás végén Dublinban egy pubban - Murphy's hiányában - rápróbáltam az eredeti ír csapolt Guiness-re. És igen! Jó hír, hogy tényleg ugyan az a világ és harmónia!
Megértem azokat, akiknek ez nem ízlik, hisz ez így természetes. Kinek a pap, kinek a papné. Én magam is fanyalogtam tőle. Nem tudom, hogy mitől jön ez elő, a kor, egy hangulat vagy valami más, de én azóta sör gyanánt nem tudok másban gondolkodni.
Ma már tudom, hogy a Murphy's stout itthon beszerezhetetlen (én hoztam két kartonnal magammal), így marad a Guiness.
Csak tudnám, hogy hol találom meg itthon ugyan azt az ízt és érzést.

Csak annyit javaslok a fanyalgóknak, hogy ne hozzanak végleges döntést, hisz az 5-7 fokos csapolt, krémesen habos stout még hozhat meglepetést az életükbe!