Regisztráció Blogot indítok
Adatok
glasshutte

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felmérések szerint az internethasználók naponta átlagosan 70 percet töltenek a YouTube-on. Ez ugyebár több mint egy óra – ami óriási szám! Különösen ha figyelembe vesszük, hogy ez az idő általában haszontalan rövidfilmek nézegetésével telik. No, persze, nem azt akarom mondani, hogy csak „hasznos”…..
glasshutte 2020.02.26 20:38:40
@pacsy: én Sajgó Szabolcs facebook oldalán találtam meg.

CSAK SZENT című verse alatt.

CSAK SZENT? Ez teljesen kiakasztó. Vanier sok jót tett az emberiségnek a Bárka létrehozásával, de szentnek azért nem nevezém.

Ez az első és legfontosabb amit Sajgó Sz. el akar mondani az eset kapcsán, hogy lám, te, én meg ő is csak ugyanolyan bűnösök vagyunk? Ha én lettem volna szexuális bántalmazás áldozata (de még így is hogy nem), ezt végtelenül reménytelen hozzáállásnak érzem Sajgó atyától, és így végtelenül irgalmatlannak is... vajon ha én lennék áldozat, jó szívvel mernék-e ezután hozzá fordulni? Biztosan nem.

A Bárkások nagyon szomorúak de kifejezték hogy elhatárolódnak mindettől és a jövőben igyekeznek olyan módosításokat tenni hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer.

Ők szembenéztek, ami nekik volt valószínűleg a legnehezebb.

Úgy látszik, nekik is inkább Sajgó Szabolcs tanácsára kelett volna hallgatni ,nehogy a pokol legmélyebb, ítélkező bugyrába kerüljenek?

Türkiz fogalmazta meg jól: Sajgó Szabolcs az emberek fejére olvassa, AMIT EL SE KÖVETTEK: az ítéletet? A tényállással, az áldozatokkal, a tragédiával pedig fikacnyit sem foglalkozik...

Ez végtelenül kiábrándító, de sajnos nem meglepő.
A közelmúltban látogatóban jártam egy katolikus általános iskola egyik hittanóráján. A téma Jézus példabeszédei voltak. Az irgalmas szamaritánus történetéhez ért az óra, és a tanárnő mesélte, magyarázta a történetet. A gyerekek mindennapjaiból vett hasonlatokkal próbálta közel hozni a lényeget.…..
glasshutte 2020.01.29 19:14:23
@G. Nagy László:
Visszaolvastam az utolsó jópár kommentet, és szerintem nagyon érthetően és higgadtan fogalmazol, nagy mértékben egyetértek veled.
Sokszor épp ez a józanság hiányzik az itteni beszélgetésekből, és pont a katolikusok részéről. Nagyon sokszor kötekedő hangnemben írnak, kekeckednek, stb.
A szeretet jóságos, a szeretet türelmes, stb... (1Kor13). Érdekes hogy Te sokkal inkább tanúságot teszel erről, mint azok, akik itt keresztnény-katolikusnak tartják magukat.
Talán valamilyen módon csak azt akartam leírni, hogy van értelme annak a józanságnak amit képviselsz ezen az oldalon, még ha úgy is látszik hogy egyedül vagy a többség ellen.
Minden jót!
Nem sokkal a legutóbbi konklávé után Antonio Spadaro SJ, a Civiltà Cattolica főmunkatársa hosszú interjút készített Ferenc pápával, aki arra a kérdésre, hogy az ignáci lelkiség melyik eleme segíti őt a legjobban szolgálata megélésében, habozás nélkül azt válaszolta, hogy a megkülönböztetés[1]. Ez a…..
glasshutte 2019.12.17 20:00:39
@jabbok: "Egyrészt egy dohányos tüdőgyógyász, egy alkoholista szülő, egy becstelen bíró is taníthat hitelesen."

Biztos? Talán ez az, amit máshogy látok. Persze bárki mondhat igaz dolgokat, de hogy hiteles lesz-e, az már más kérdés. Az nem a szavaitól függ, hanem hogy hogyan él, kicsoda ő valójában. Ez az Újszövetségben is benne van, mert megemlítik hogy Jézus nem úgy tanított mint az írástudók, hanem úgy mint akinek hatalma van.

A gyereknevelésről nem sokat tudok, de annyit azért láttam már az életben, hogy kijelenthetem: azok a szülők akik csak mondogatják hogy mi a helyes de nem teszik meg, biztosan nem fognak olyan gyereket felnevelni akik majd "jól" élnek. Szóval megint csak, a szavak nem elégségesek, csak a hiteles szülők tudják átadni az értékeiket a gyerekeiknek.

"Ha csak arról beszélnék, amit maradéktalanul hitelesen meg is valósítok, akkor én biztos csak hallgatnék egész életemben."
Biztos? Kétlem hogy SEMMIT sem valósítasz meg hitelesen az életedben.
Viszont ha arról kezdünk el tanítani másokat, amit mi magunk viszont nem teszünk meg, akkor a Bort iszik, vizet prédikál eseténél leszünk, amit senki se szeret igazából, mert valahol érezzük hogy a szavak önmagukban nem elégségesek, hitelesség is kell ahhoz, hogy át tudjunk adni valamit másoknak.
glasshutte 2019.12.17 20:47:38
@Pandit: igen, a tanítás sokat segíthet és irányt mutathat, egyetértek veled, sőt ezt én magam is leírtam korábban.
glasshutte 2019.12.18 21:19:19
@Pandit:
Megértem hogy neked fontos a tanítás és azt is hogy miért. Írtad, hogy mi van ha hiteltelenség van, erre kéne alapozni? Egyetértek, hogy nem.

De nézzük meg a másik irányból is! Mi van, ha a tanítás változik meg? Tegyük fel az Egyház holnaptól megengedi a válást. Ekkor te feladnád azt amiben hiszel? Én úgy érzem, hogy akkor se adnám fel a házasságomat, ha az Egyháznak megváltozna az álláspontja róla. Miért? Mert nem a tanítás az első és legfontosabb szempont. Hát akkor mi?

"mi más lehetne ami eligazit a házasság kérdéseiben mint a Tanítás?" - kérdezed Te is.
Például a saját lelkiismereted. Nézd meg igazán mélyen, mi az ami valójában mozgatja a cselekedeteidet? Ami ki van nyomtatva a Katekizmusban, vagy az, amit már magadévá tettél és beépült az életedbe, a gondolkodásodba?

Ezek sokkal erősebben mint a kinyomtatott/leírt szavak! Ha az Egyház megengedné a válást, akkor te másnap elválnál? Őszintén kétlem. Akkor viszont miért mondod hogy a tanítás az, ami a legfontosabb, és az egyetlen ami valóban el tud igazítani?

@jabbok: igen, egyetértek, a képmutatás az ami nem túl jó, ezt jól kifejtetted.