Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jegboszi

347 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jégboszi BIKE lap 2015.04.01 07:24:11
Újabban ezt kérik a NYENYI lap helyett a nyugdíj ügyekben. BIKE lap..
Jégboszi 5-6 szemeszter 2015.04.01 07:21:15
Káosz a köbön, no time :D   Tantárgyak: Munka és TB jog I-II. Humánerőforrás-gazdálkodás I-II. Személyügyi és munkaügyi technikák I-II. Munkaerőgazdálkodás-foglalkoztatáspolitika I-II. Intézményspecifikus I-II. (E most szervezetpszichológia leginkább) Munka- és…..
A kurzus célja: A szakmai gyakorlat célja, hogy az andragógia szakos hallgatók elméleti ismereteik birtokában szerezzenek gyakorlati tapasztalatot a felnőttképzések szervezésének tekintetében, a felnőttképzést segítő intézmények kutatási, képzési és tanácsadási…..
Tematika:       A II. világháború Holokauszt A Párizsi béke A nürnbergi per       Rákosi korszak Magyarországon       56-os forradalom és következményei       Kádári elvek Aczél György kultúrpolitikája       Rendszerváltás…..
A kurzus célja:A hallgatók ismerjék meg a projektmenedzsment elméleti alapjait, fázisait és kihívásait. Legyenek képesek projekteket generálni, valamint egy projektet a tervezéstől a lezárásig végig követni, megvalósítani. Ismerjék meg azokat az eszközöket, melyek a projektek…..
A kurzus célja: megismertetni a hallgatókat az andragógia történeti fejlődési folyamatával, a különböző korok andragógiai elméleteinek, gyakorlatának, intézményrendszerének történetével, a kezdetektől napjainkig.   Kompetenciák  Ismerje, és történeti vonatkozásaiban…..
  Művelődés- és művészettörténet    II. félév     LEVELEZŐK                       A témakörök megközelítése: Társadalom, személyiség, - (alkotó és befogadó),       mű – művészet, kultúra, tudomány és hatása összefüggésében…..
Jégboszi 30 napos program 2014.01.25 21:25:53
Szeretem a TED-es videókat, némelyik kifejezetten inspiráló. Ez is ilyen. Már el is kezdtem tervezni a magam 30 napos programjait. Nagy hirtelen öt témát is megvalósítandónak találtam, így nyárig minden percemet sikeresen betábláztam :D Mert idén fogadalmak helyett inkább célokat…..
A félév értékelése 2013. november 20-ig a tanszéki titkárságon leadott beadott dolgozat alapján történik.   A dolgozat formai követelményei:   Legalább 5 A/4-es és legfeljebb 8 A/4-es gépelt oldal. Betűtípus: Times New Roman 12-es méret, másfeles sortávolság. Az…..
 1.ókor/görög, 2.ókor/római, + középkor= 3. ókeresztény+bizánc,            4.középkor/román,  5.középk./ gótika, + proto-ren.=trecento REN./ 6. quattrocento= XV. sz. és ren .…..
Írásbeli vizsga Kötelező irodalom: Hutiray Judit: Turisztikai alapismeretek, KIT Képzőművészeti Kiadó és Nyomda Kft. Budapest, 2000. ..
A kurzus az alábbi szervezeti egységhez tartozik: Andragógiai és Művelődéselméleti Tanszék   A kurzus meghirdetésének időpontja: 2013/2014. tanév őszi félév   A kurzusok helye és időpontja: KAZY, 418. terem. Tömbösítve, a félév folyamán három…..
A kurzus célja, tanulás eredmények, kompetenciák Szociális kompetenciák fejlesztése, kiemelten az empátiára, szenzibilitásra, és felelősségvállalásra, melyek széles körben hasznosíthatóak a későbbi pálya során. Az interdiszciplináris, holisztikus tudományos…..
A kurzus célja: A hallgatók ismerkedjenek meg az emberi erőforrás fogalmával, az emberi erőforrásokat termelő folyamatokkal, valamint a humán erőforrások felhasználásával. Ismerjék fel a népesség iskolázottsága és innovatív képessége közötti összefüggést, a tudás alapú…..
A kurzus célja A kurzus célja, hogy alapozó tárgyként egyfajta bevezetést nyújtson a kommunikációelmélet főbb problématerületeibe, különös tekintettel a neveléselméletre. Tanulás eredmények, kompetenciák Kompetenciák: a hallgató  Ismeri a nevelésre és szerepére…..
Jégboszi Politológia (ANDB-783L) 2013.12.31 21:52:55
Követelmény: • órán való részvétel • beadandó dolgozat választható témakörből:  10 oldal törzsszöveg: csak több lehet  2 oldal képanyag: oldalanként 4-4 (lehet hátul mellékletként, de a szövegben utalni kell rá, hogy miért…..
A tematika:1.      Mit jelent a kulturális antropológia? A tudomány alapvető ismérvei (Boglár – Papp 2007. 15-19., 33-75. és Prónai)2.      A kulturális antropológia története dióhéjban (választható!!!)2.1.…..
A kurzus célja: megismertetni a felnőttképzési rendszerek típusait, a kapcsolódó tevékenységek főbb jellemzőit, módszereit, a felnőttképzési munkavégzéshez szükséges kompetenciákat. Kompetenciák: képesek a felnőttképzés rendszere és módszertana területén ismereteik…..
Jégboszi Ünnep 2013.12.24 20:11:12
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!!! ..
Tematika A kurzus célja: hogy a hallgatók megismerjék a projektek főbb elemeit, a projekttervezés folyamatát, s képessé váljanak kisebb szakmai projektek tervezésére, megismerjék a forrásteremtés különböző lehetőségeit, a pályázatokat mint lehetséges forrásteremtő…..
Tematika A kurzus célja: hogy a hallgatók felismerjék és megtapasztalják a nyilvánosság fontosságát, szerepét a (helyi) társadalom életében, el tudják helyezni a tömegkommunikációs eszközöket ebben a nyilvánosságban, meglássák a nyilvánosság és a tömegkommunikáció…..
Tematika A kurzus célja: A hallgató szerezzen tapasztalatot az andragógia tudományának gyakorlati felhasználásáról, ismerkedjen meg a felnőttképzéshez kapcsolódó magyarországi intézményrendszerrel, valamint a kultúra és művelődés színtereivel.  Tanulás eredmények,…..
Jégboszi Tárgyfelvétel 2013.08.25 16:45:19
Végre elindult a tárgyjelentkezés nekünk levelezősöknek is. A kötelező tantárgyaknál nincs is probléma. Úgy lettek meghirdetve, hogy mindenkinek jut elég hely.     A felnőttképzés és az emberi erőforrás fejlesztése 1           …..
Jégboszi Nyelvtanulás 2013.06.23 20:36:06
Sikeresen lezártam a második szemesztert is. Egy hét pihi után azonban ideje hasznosan tölteni a nyarat. Pl.: egy kis nyelvtanulással...:( Ehhez találtam egy példamutató blogot: az Öt év - öt nyelvet.  Magam részéről egyenlőre nem új nyelvet kezdek el tanulni, hanem egy…..
Jégboszi Tanulásmódszertan II 2013.06.23 20:22:14
Most másik tanárnő volt, mint előző félévben. Főleg a tréneri technikákat vettük át az előadáson. Tematika: A kurzus célja, hogy a hallgatók: ismerjék meg tanulásuk sajátosságait kötelezően előírt tanulmányi napló vezetésével; szerezzenek sajátélményű,…..