Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_kanu_

63 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
_kanu_ 2011.11.18 12:23:49
"Igen, ráadásul tegnap mondott le az IMF európai igazgatója. Csupa-csupa véletlen... "

@Balt: Hát igen ott is vannak „gondok”. DSK (Dominique Strauss Kahn) nőügye is pont akkor került terítékre, amikor meglebegtette azt, hogy USA a hiteleit ne dollárban (azaz mesterségesen fenntartott pénznemben, ami mögött nincs érték) fizesse vissza, hanem aranyban. Ez persze az IMF-nek sem érdeke, hiszen a FED mint dollárkibocsátó bank is magánkézben van, tehát ezer szállal kötődik az IMF-hez, és nem akarja magát a saját péniszével megfarkalni (IMF is amerikai találmány). És tudomásom szerint Líbiának is az volt a legnagyobb bűne (amellett, hogy diktátor volt), hogy nem dollárt kért az olajáért, veszélyeztetve a dollár inflálódását.
_kanu_ 2011.11.18 15:06:33
@dibbler: Ezt nem tudom megítélni. De ha van ilyen Liga, akkor szerintem az a saját kapzsiságának lesz az áldozata. És Kína azzal, hogy szinte teljesen önellátó, illetve törekszik USA-n kivül álló forrásokból beszerezni a fosszilis nyersanyagait (Venezuela, Irán, Oroszország) legjobb uton halad. Közben a felhalmozott tőkéjével továbbra is csak az exportot növeli, míg a Kínai jüan-t mesterségesen alacsonyan tartja. Közben meg Usa adósságára is szert tesz, és USA hitelezője lesz. Ha pedig az ő hitelminősítői leminősítik USA-t(amit a többi nagy nyugati hitelesítőnek is meg kellene tenni, ha hiteles én konzekvens akar maradni), akkor a saját fegyverével fogja lenyomni a Ligát és USÁ-t. Továbbá ha a Közel-keleten a nagy forradalmak révbe érnek és nem amerikai bábkormányok lesznek akkor szintén összeroppan az USA gazdasága. Egyedül a fejlett hadserege (anyahajók, katonai műholdak, lopakodó bombázók, pilóta nélküli repülők, stb...) miatt szuperhatalom. De már Kína is elkezdte az anyahajó programját.
_kanu_ 2011.11.18 16:23:37
@Akitlosz: Igen Kínának racionális érdeke a dollár magas értéken való tartása. Egy darabig. De az is lehet, hogy ez lesz az ára annak, hogy ténylegesen függőségben tartsa az USA-t, esetleg teljesen lenyomja. Szovjetúniót a fegyverkezés vitte csődbe, amit az USA nyert meg, viszont Kína a gazdasággal, és pénztartalékaival fogja lenyomni az USÁ-t.

IMF-nek is racionális érdeke lenne az hogy ne tegye tönkre a forintot a mögötte áló befektetői csoportokkal és hitelminősítőkkel egyetemben. De itt többről van szó mint arról, hogy nálunk lévő befektetéseiket elveszítik. Itt arról van szó, hogy egy kis ország olyan dolgot próbál a régióban véghezvinni ami ha sikerülni a többi szomszédos országot is arra ösztönözné, hogy kilépjen ebből az adósságspirálból. Inkább szépen lassan folyamatosan függőségben tartva mint egy jó adóst rövid pórázon tartva vígan tovább spekulálhatnak. Görögország azért más mert ott még rengeteg privatizálatlan vagyon van amit az államadósságért cserébe szépen felvásárolnak és tovább szipolyoznak.
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
w Amilyen az adjonisten 2009.07.05 18:45:00
Amikor Orbán Viktort eddig ismertté vált legőszintébb pillanatában arról kérdezték, hogyan oldaná meg a Gárda-problémát, ismertette programját – lám, van neki! –, amelynek két meghatározó eleme a pofon és a hazazavarás. Orbán ezt ráadásul Horthy Miklóstól…..
_kanu_ 2009.07.05 22:40:35
@ősbölény: Elfogadom az érvelésed de nem értek egyet. Szeretném tőled megkérdezni és tedd kezedet a szívedre mikor válaszolsz, hogy szerinted ez a döntés politikai nyomásra történt vagy nem?

Szerintem ha erre csak a gyanú árnyéka is vetül akkor a birósági döntés megkérdőjelezhető.

Szerintem amit te írtál az csak egy féle jogi értelmezés, egy a sok közül. Bár én nem vagyok jogász sem ügyvéd, de én a tettlegesség alatt azt értem, hogy bárkinek fizikai bántódás esik. Ha ez a szó nem csak ezt jelenti akkor én utólag kijavítva arra gondoltam. Az egész Gárda lényege, hogy valós próblémákra mutat rá, amikről bizonyos érdekcsoportok nem hajlandóak érdemi vitát folytatni.És azt az unalmas választ puffogtatják, hogy igazuk van de rosszak a válaszok. Szerintem semmilyen faji törvényt, sem határozatot nem követeltek, csak is olyan dolgokat amik minden állampolgárra érvényesek az országban. Ez a nácizás elég unalmas bélyegzés. Mindig Usáról meg más országokról van példálózás. Ott nincs szükség Gárdára, mert ott az állam elintézi az etnikumok felzárkóztatását, és nem tabu téma.

És bárki bármit mond a Magyar Gárdát az elmúlt 20 éve politikai elitje és döntései keltették életre, nem a rasszizmus, ahogy azt sokan állítják.

És azt is elfogadom, hogy a rasszisták is rájuk szavaznak, mert ők legalább próbálnak tenni valamit. Na de azért mert skinheadek is rájuk szavaznak és elmennek a tüntetésre nem kell ez egész tábort leskinheadeszni. Én mint Jobbikos szavazó kikérem magamnak a rasszizmus bélyegét. Én sem mondom az Szdsz szavazókra, hogy homokosok, akkor rám se mondják hogy náci. Csak valahogy a média, mindig arra kap rá ami elrettentő és jól mutat. Remélem értitek mire céloztam.
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
_kanu_ 2009.05.08 13:27:25
Mandiner blog Ami kevés, az kevés 2009.03.09 08:31:00
  Értjük mi, hogy mi van.  Az van, hogy a Fidesznek annyi törzsszavazója van, amennyi pont ahhoz elég, hogy a választásokat éppen csak elveszítse. Se több, se kevesebb. Na jó, néha kevesebb. Ez bizony kurva kellemetlen.  A Fidesz agytrösztje számára – ha van…..
_kanu_ 2009.03.09 21:56:30
Csak pár tényt szeretnék közölni, hogy a forint semmit nem ér, óriási az államháztartási hiány, óriási hitel adósság, olyan gazdaságunk van, hogy egy autóemelőt nem tudunk saját magunk nagy sorozatban előállítani (mondom gépészmérnökként), az értelmiségi és becsületesen dolgozni akaró emberek szebb jövő reményében itthagyják az országot, nincs példaképnek állítható elit, csökken a lakosság, növekszik az etnikum akiknek az integrációját évtizedek óta nem tudják megoldani és akiknek a szociális juttatásai óriási kiadásokkal járnak (olyan mint amikor egy uszóba 5-en kapaszkodnak), óriási bürokrácia, minden állami pozícióban megy a korrupció, bratyizás (biztos forrásból pl. hallottam apehnál van lista hogy kiket nem szabad vizsgálni, de lehetne sorolni), olyan generációk nőnek fel napjainkban akik cartoon networkon és videójátékon (anti)szocializálódnak, a kultúra és sport mint értékteremtő és példát mutató és társadalomépítő szerepe ellenére romokban, botrányos rendőrség és bíróság ahol a perek évekig elhúzódnak, kórházak lerobbantak orvosok kivándorolnak vagy hálapénzből élnek, Magyarországon képviselő lehet valaki idegen nyelv ismerete és érettségi nélkül, kommunista múlttal, volán és máv drága és kritikán aluli (10 utazásból 8-szor nem lehet ülni mert annyira tele van)

EZ MAGYARORSZÁG 2009 Azért örüljünk annak, hogy ha azt mondom anyám tyúkja sokan tudják mire gondolok, meg hogy szeretjük az erőspistát, meg hogy vizilabdában mi vagyunk a császárok...

Sajnálom hogy idejutottunk és hogy 25 éves létemre azt kell mondanom hogy Magyarországon ha becsületesen szeretnék dolgozni nincs jövőm mert elvették, és ezt már nem lehet helyrehozni évek alatt, ha egyáltalán lehet.. Nem szeretnék elmenni innen mert ide köt a múltam de lassan én is szedem a sátorfámat

Sziasztok! Azért Decemberre sikerült megcsinálni az utolsó videót... Na mind1, lényeg, hogy kész és nyugodt szívvel zárom le a blogomat. Örülök, hogy sokan ránéztetek a blogomra, esetleg néha bele-bele is olvastatok. Mától nem lesz több bejegyzés az tutifix. Aki…..
american boy Képek II. 2008.11.03 17:11:53
 Halihó! Itt a következő video amelyben a new-yorki képek többsége szerepel. Ezután már csak egy videoval leszek adós, amiben a maradék new-yorki és bostoni fotok szerepelnek majd :) Még annyit, hogy ha kétszer rákattintotok a videora akkor az új ablakban megjelenő youtubos…..
american boy Képek I. 2008.10.27 11:21:00
 Sziasztok! Ígértem, hogy majd feltöltöm az utazás alatt csinált képeket. Kicsit megkéseve de íme az első video amiben a miamiban töltött pár napot mutatom be. Egy-két kép "elveszett" nemtom hogyan, de a lényeg hogy kész a video. Majd felrakom pár nap múlva a New…..
american boy Újra Hunlandon 2008.09.29 19:50:00
Sziasztok!Megjöttem épségben megpróbálom röviden összefoglalni mi is történt az előző több mint 2 hétben. Mivel annyi mindent csináltunk nem fogok mindent leírni csak pár dolgot, aztán majd a legutolsó bejegyzésben csinálok egy videot melyben képeket vetítek az uccsó pár…..
american boy Boston 2008.09.25 15:40:00
Hello!Megjöttünk New Yorkból Bostonba, annyit mentünk minden nap, hogy ha hazaértem ki kell pihennem :) Szerencsére a bostoni szállásunk is jó, közel van mindenhez és itt is van net ezért írok pár sort. Első pillantásra amennyit láttam, nekem eddig Boston tetszik a legjobban, …..
american boy Eletjel 2008.09.21 03:49:11
Haliho!!!A hostelben van net gyorsan irok par sort, csak hogy ne oruljetek nem vesztem el szal lassan hazamegyek hehe. Miamit kinyirtuk, most eppen New Yorkban vagyunk. Minden zokkenomentesen zajlott a repulestol a szallasig, de majd ha hazamentem elmeselek mindent (kiveve amit elfelejtek mert…..
american boy Indul a mandula 2008.09.15 01:18:48
Sziasztok!Ma csak gyors leszek. Holnap utazunk szóval megy a készülődés ezerrel. Ma kimostam kiszanáltam a cuccaimat. Remélem letudom csukni majd a bőröndöt :). Valószínűleg nem fogok blogolni 2 hétig mert egyrészt nem lesz net másrészt meg lesz jobb dolgom is :D Majd ha…..
Hello!A táborban péntektől vasárnapig egy találkozó zajlik, melyet egy képügynökség szervezett. Az ügynökség egyik vezetője dédunokája a tábort alapító papnak, gondolom ezen okból kifolyólag is tartják a táborban az összeröffenést. Lóri teljesen el van ájulva, ma este…..
american boy Hungarian Gulash 2008.09.11 03:23:00
Sziasztok!Huh reggel 8-tól este 7-ig meg sem álltunk ma. Na nem csak azért mert végig dolgoztunk, hanem mert teljesítettük az igéretünket, hogy főzünk gulyást. És ha már csináltunk gulyást akkor csináltunk desszertnek magyar palacsintát, nem pedig amerikait. A receptet a netről…..
american boy Zéró tolerancia 2008.09.05 05:48:00
Sziasztok!Mint a címből is kiderül ma elszakadt a cérna. Nyugodt embernek tartom magam (remélem ti is :), de néha nálam is betelik a pohár. Történt ugyanis, hogy Jamir a kolumbiai gyerek aki amúgy jó fej lenne, megint cseszett lejönni időben dolgozni. És ez nem az első, nem a…..
american boy Shit work 2008.09.09 18:38:00
Hello!Nem is tudtam mit írtam le utoljára, vissza kellett olvasnom egy kicsit :) Pénteken játszottunk egy focimeccset, Kelet-Európa Allstars és Dél-Amerika Allstars elosztásban. Szerencsére megmutattuk a magyar illetve a szlovák virtust és nyertünk 3-1-re. Ja rúgtam 2 gólt. Ez mindent…..
Hali!Ez a 2 nap szabi gyorsan elment. Tegnap nem csináltam semmi érdemlegeset, pihiztem, futottam, teniszeztünk, meg kitakarítottuk a kérót mert eléggé ráfért ugyanis a hétvégén valaki  otthagyta a kis vukkot a wcben de máig tisztázatlan, hogy ki... Senki nem tudja... A mai nap…..
american boy Friends weekend 2008.09.02 04:00:00
Hello!Írtam az előző bejegyzésben, hogy 3 húzós napunk lesz a friends weekend miatt. Mint kiderült vizimentősnek lettem beosztva így nem volt fárasztó a hosszúhétvégé. Ismételten sikerült lebarnulnom, már törülközőt kellett magamra teríteni olyan égető volt a nap. A friends…..
american boy Ház a tónál 2008.08.29 06:39:00
Hi!Ma szabadnap volt, teljesen feltöltődtem kipihentem várom a hétvégét. Tegnap a táborban jótékonysági vacsora volt lényegében arra készültünk fel, valamint délelőtt festeni kellett egy kerítést illetve a madáretető oszlopokat melyek 10 méteresek :) A jótékonysági vacsora…..
american boy 1 hónap 2008.08.27 06:30:00
Hello-Bello!Nem tudom mihez kezdjek magammal, szóval írok egy bejegyzést mert még nem vagyok álmos. A esküvő utáni 3 nap mégsem volt olyan könnyű mint amire számítottunk mivel mindent kikellett takarítani: a bungallókat,a templomot, a "színházat", budikat stb. Szemetet…..
american boy Akarod-e? 2008.08.25 01:28:00
SziasztokHuhh ez is megvolt. Mármint az esküvő. Örülök, hogy most a másik oldalról vagyis pincérként is kipróbálhattam magam egy esküvőn, legalább tudok véleményt alkotni. A véleményem az, hogy nem leszek pincér :) Na de kezdjük az elején az egészet.Az előkészületek két…..
american boy szabi 2008.08.22 05:26:00
Sziasztok!Mióta nem írtam sok minden történt megpróbálom összefoglalni. Mivel múlthéten nem volt szabadnapunk a héten szerencsére 2-őt is kaptunk :). Az első szabadnapon esett az eső, de amúgy sem tudtunk volna menni sehova mert használták a tábori kocsit. Délután elmentünk…..
american boy waterski :)) 2008.08.22 18:21:00
Sziasztok!Most végeztem a délelőtti munkákkal még van egy kis időm lazítani. Reggel 6:20-kor keltem mert mentünk vizisízni. Katja, Filip és én mentünk 3-an de csak azért 3-an mert a többiek inkább úgy döntöttek, hogy alszanak. Nekem sem kívánta egyetlen porcikám sem a hideg a…..
american boy After Camp 2008.08.19 07:29:00
Restellem, hogy relatív régen írtam, ennek nagyon egyszerű oka van, nem történt semmi érdemleges. Rizsázni a semmiről meg nem akartam. Ezt most úgy mondom mintha nem mindig csak hülyeségeket irogatnék...Szombaton elmentek a gyerekek azóta szinte semmit nem csinálunk. Jött egy család…..
american boy Te is fiam, Rufus? 2008.08.15 07:25:00
Sziasztok!Mint mondtam rotációs rendszerben dolgozunk, ma a sikálós vagyis a legrosszabb helyre kerültem beosztásra. A Rufusról mesélt rémképek ma beigazolódtak mert olyan sok mosogatni való volt amennyi még soha... Az egyik szakácsnő kijött, és restellve elnézést kért. Mondtam…..