Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezeknek?

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tízmillió forint kártérítést ítélt meg a vörösiszap-katasztrófa egyik devecseri károsultjának a Fővárosi Bíróság a  pénzt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-nek nyolc napon belül ki kell fizetnie. Az ilyen tartalmú végzés igencsak szokatlan a magyar…..
Érdekes szerzői jogi és adójogi problémát vet fel az alábbi levél. Ha magánszemélyként „támogatnak” a zeném letölthetőségéért, megússzuk-e az adót és az Artisjust?Tisztelt Zugügyvéd!Egy fiatal magyar zenekar alapító tagjaként szeretnénk egy - talán nem…..
Ezeknek? 2010.08.24 22:46:09
@Sics68: Ezeknek? "Ja. De azt ki mondta neked, hogy az adomány nem adóköteles?!
Merthogy az. Adóköteles. Hogy pontos legyek: magánszemély esetében valamekkora összeghatár felett adóköteles. "
Bemásolom ide, amit írtam, hátha eljut.
"Nem kell egyesületet alapítani.
Feltöltitek a Youtube-ra, v. bárhova a zenéket, a weboldalról belinkelve, oszt aki kiváncsi rá, megnézi, v. letölti.
Ezért nem szedhet tőletek pénzt az Artisjus. Bátran mehet.
Bárki kérhet adományokat a weboldalán, ez is mehet.
Az APEH egy külön dolog. Ha a zenekar tagjai szerepeltetik az éves bevallásukban az ebből származó jövedelmet, akkor rendben."
Néhány gondolat a többi hülyeségről, amit írtál.
Adott néhány srác, akik zenélnek a garázsban, esetleg néhanapján egy klubban. Nyugodtan leírhatjuk, hogy ebből nincs számottevő bevételük, de Te már egyből ügyvédért, könyvelőért kiáltasz. Meg APEH, Artisjus, meg ide egyesület kell. Bruhaha, és gratulálok Neked.
A zenekarnak: Az adományokat elosztjátok és bevételként szerepeltetitek az éves SZJA-ban. Sokan csinálják így, programozók művészek, egyéb magánszemélyek. Ez legális.
Az ellopott okmányokkal való visszaélést normálisabb rendőrségi hozzáállással sokkal jobban vissza lehetne szorítani. A Zugügyvédnek egyszer a kollégiumban úgy lopták el az útlevelét, hogy a tolvaj kiléte is ismert volt, de a rendőrségi ügyeleten egyáltalán nem akartak…..
 A képmás engedély nélküli felhasználását tiltja a törvény, de fotózásért  még a közterület felügyelő sem tehet feljelentést. Egy személyiségi jogi pert – mint a rendőrök, vagy a fegyőrök – megnyerne, ha közzétennék a képet, ugyanis a bíróságok…..
Ezeknek? 2010.08.03 16:30:17
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: ez a "közterületen akárkit" nem igaz! Sőt! Senkit sem fotózhatsz (jog szerint) az illető engedélye nélkül - kivéve, ha úgymond tömeget fotózol.
Rosszul tudod, nem tiltja jogszabály, akár arcképet is készíthetsz. Az nem mindegy, hogyan használod fel.
Egy hír szerint a  perelhúzás ellen lépne fel a Legfelsőbb Bíróság. Az általuk javasolt törvénymódosítás megszüntetné a harmadfokú eljárást, így szerintük a joggal való visszaélés lehetősége csökkenne.A Zugügyvédnek az a kitétel tetszik legjobban, hogy a…..
A társkereső oldalak több veszélyt is rejtenek, de az alábbi történet kicsit rendhagyó. A magánnyomozó felfogadása még törvényes lehet, de az eredmény és a levelezés közzététele mindenképpen aggályos.Szia Zugügyvéd,A következő bosszantó dolog történt meg velem. Egy…..
 Újabb online szerencsejáték oldal  félreérthető felhasználási feltételeiről szól az alábbi levél.  A Zugügyvéd csak a terület szabályozatlanságára tudja felhívni a figyelmet, meg azért arra is kíváncsi lenne, vita esetén lépett-e fel már valaki eredményesen…..
Ezeknek? 2010.07.10 15:11:33
@Brigi \"B. A.\" főnöke: Igazából ezt én mondhatnám rád. Ha a húszezres promóval beregisztrálsz két gépről, majd felteszel 20-at ua.-ra ellentétesen, valamint egyrészt visszakapod az elvesztett huszast, másrész megnyered a másik fogadást, akkor szerinted mennyit nyersz?
Na, pontosan ezért van felhasználó azonosítás.
Az alábbi eset nem egyedi, megesik, hogy tiltott parkolásért a rendőrség és a közterület felügyelet is bírságot szab ki párhuzamosan. Kedves Zugügyvéd!Az eset egyszerű, de ijesztő.Néhány hónappal ezelőtt a párom vezette a nevemen lévő autónkat, amikor is az egyik…..
Tanulmányi szerződést megkötni, ugyanúgy, mint diákhitelt felvenni könnyű megoldásnak tűnik, és sokan csak később szembesülnek milyen kötelezettségeket ró  rájuk.Tisztelt Zugügyvéd!Sajnos két éve meggondolatlanul léptem bele egy tanulmányi szerződésbe a jelenlegi…..
Úgy látszik egy kis meleg is elég ahhoz, hogy a vicces kedvű Zugügyvéd olvasók hasonló "jogi" kérdésekkel okozzanak vidám perceket: Tisztelt Zugügyvéd! Arra lennék kíváncsi, hogy ha én a végrendeletemben meghagyom, hogy halálom után semmiképp se temessenek…..
A határozott idejű szerződés is   felbontható rendkívüli felmondással, ilyenkor a hátralévő időhöz mérten szoktak kártérítést megítélni, ha jogellenesnek bizonyul a   felmondás. Határozott idejű bérleti szerződést kötöttem (én marha)!!Most…..
Bár már néhány blog felkapta a szarozós TASZ videót, a Zugügyvéd is kiposztolja, főként, hogy először ez a blog kezdett foglakozni az üggyel, és a Zugügyvéd, mint védő is érintett. Íme a felülvizsgálati kérelem: A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága részére a…..
Ezeknek? 2010.05.13 16:14:05
Hat éves munkaügyi per miatt érdemes-e Strasbourgban az Emberi Jogi Bíróság előtt  kártérítést kérni? A Zugügyvéd visz egy olyan pert, amely 1992-ben indult, a másodfok most dobta vissza másodszorra. Tisztelt ZUGÜgyvéd Úr! Végtelen elkeseredésemben fordulok Önhöz Van…..
Az alábbi ügyben felmerül a kérdés, törvényes-e ennyi kamatot kérni magánszemélyként, és ha valaki tényleg szerződésben vállalta ennek a visszafizetését, akkor behajtható-e a lent körülírt  helyzetben. Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi - lehet, hogy hétköznapi, lehet,…..
Az irodai alkalmazott  útján történő kézbesítés átvételi elismervény nélkül nem bizonyítható, és a postára adásnak sem számít. Viszont lehet, hogy költséghatékonyabb.Tiszteld ZugügyvédKérdésem azzal kapcsolatos, mik a kézbesítés szabályai ügyvédi irodák esetén…..
Régi mondás az, hogy az a  legjobb örökös, aki a haláleset után leggyorsabban ér az örökhagyó lakásába. Bíróság előtt sajnos nagyon nehéz a végrendeletet és az örökösödési szerződést eredményesen megtámadni.Kedves Zugügyvéd!A következő problémával fordulok…..
Az alábbi ügy akár egyértelműnek is tűnhet, bár  a Zugügyvédnek sem tiszta, miért nem lehetett korábban perelni, és miért a mostani ügyvédre próbálják – egyébkén sajnos  megszokott módon – kenni az egészet.Tisztelt Zugügyvéd... Örököltünk egy…..
Ezeknek? 2010.01.23 04:31:05
@Pinokió: A posztban szó nem volt arról, hogy életveszélyessé vált a házad, őszintén sajnálom. Ha pert indítasz, Neked lesz bizonyítási kötelezettséged.
Tehát bizonyítanod kell, ki fúrta a pincét és hogy annak következtében omlott be a házad, valamint, hogy minden tőled telhetőt megtettél a kárenyhítés érdekében, stb. Egy ilyen elfalazott pince esetében bármit is bizonyítani nem könnyű, szinte lehetetlen. Főleg, hogy sok év telt el azóta.
Anno az ügyvéded valszeg birtokvédelmet
akart kérni, ez a rokon együttműködésének hiányában elmaradt.
Neked erre akkor még nem volt jogalapod.
Az Önk. építési oszt. lehetne kapirgálni.
Építési engedély előkerestet, megnéz, összehasonlít tényleges állapottal, szakértővel megbeszél, ki hibázott. Kell korrekt ügyvéd, sok pénz és idő, aztán még pénz.
Senki nem akart megbántani, de itt nem jutsz konkrét megoldáshoz.
Miközben a büntető jogrendszerünk egyik legmegkérdőjelezhetőbb intézménye az előzetes letartóztatások jelenlegi gyakorlata, és alig lehet alternatív megoldásokat kijárni, mintha a rendörség direkt arra játszana, hogy a házi őrizet miért nem biztonságos megoldás.M. Róbert…..
 Az alábbi - egy civil jogvédő szervezet által megfogalmazott -  levél sok érvényes megállapítást tartalmaz a bíróságok működésével kapcsolatban, de ez, hogy a Zugügyvéd közzé teszi, közel sem jelenti azt, hogy a tartalmával egyet ért. Kíváncsi, hogy egy ilyen…..
A Zugügyvéd azt a felállást szereti legjobban, amikor egy másik megyébe kell elmenni tárgyalni, és az ellenfelet helyi ügyvéd képviseli. Míg a bíró a helyi ügyvéddel csaknem tegeződik, addig a gyüttment jogi képviselőt ott  oktatja ki, ahol tudja.Szia Zugügyvéd,Gyakorló…..
A Zugügyvéd csak annyit tesz hozzá az alábbi levélhez, hogy tudomása szerint a hajléktalanok lakcím nélküli megjelölésű lakcímkártyát kapnak.Kedves Zugügyvéd! Vettük a bátorságot, hogy a jól bevált és kényelmes városi élet helyett a vidék viszontagságait…..
Az alábbihoz hasonló ügyekkel sokszor találkozik a Zugügyvéd is. Ilyen esetben akár a kiskorú veszélyeztetése is felmerülhet.Tisztelt Ügyvéd!A kislányom betöltötte az 1 évet.Bírósági végzés van róla,hogy elhozhatom 1 éves kora után.Megtagadták az elhozatalt. Azért írok…..
Szerda reggel Christer van der Kwast, korrupciós ügyekkel foglalkozó svéd főügyész hivatalosan is bejelentette, hogy lezárta a magyar, cseh és dél-afrikai Gripen vadászgépvásárlásokkal kapcsolatban felmerült korrupció gyanújával indított nyomozást. Mint mondta, biztos benne,…..
A Zugügyvéd egy mai bírósági történetet oszt meg az olvasókkal, amit az egyik bíróság folyosólyán hallott:A felperes azért indított személyiségi jogi pert, és azért kívánt kártérítési igényt érvényesíteni, mert az alperes a haját frigidvörös jelzővel illette.A…..