Regisztráció Blogot indítok
Adatok
józen ész

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európából nézve az amerikai egészségügy rejtelmeit nem könnyű kibogozni, ráadásul rengeteg a félinformáció az egyébként valóban bonyolult rendszerrel kapcsolatban. Viktor (akinek párja, Dóri már írt amerikai tapasztalataikról) mai posztja talán kicsit segít eloszlatni a…..
józen ész 2018.11.08 15:27:34
Az igaz, hogy rengeteg kifogásolni való dolog van a rendszerben, eleve nem létezik tökéletes rendszer - már csak azért sem, mert a társadalom, az emberek, az igények is folyamatosan változnak, DE
Azt kifogásolni, hogy különböző ára van a biztosítónak a biztosítással nem rendelkező - és a biztosítással rendelkező ügyfelek tekintetében pontosan arról ad bizonyítványt, hogy mennyire értünk, mi magyarok az üzlethez.

Lehet szidni az Egyesült Államokat, de azt mondani rájuk, hogy nem értenek az üzlethetz- na azt nem. :D

Nem csak a fent (amúgy kiváló) okok miatt van ez így. Hozzátartozik még az is, hogy ez üzlet. Az orvosnak üzlet az, hogy az adott biztosítással rendelkező páciens hozzá fog menni, mindenféle - biztosan megtérített - összeget nálunk fog generálni. Ennek pedig "ára van". Amúgy innen nézve az a kórház, aki biztosításos rate-vel számolt, annak ellenére, hogy nem a vele szerződésben állótól jött a beteg, okosan csinálja. Mert ha ezt az összeget számlázza ki, ez tuti ki lesz fizetve, mert az idegen biztosító nem fogja sokallni, annak ellenére, hogy out of network. Ha túlszámláz akkor jön vissza a paciens, hogy nem akarja kifizetni, adjanak discountot, per, hogy nem látta hogy nincsenek szerződésben etc etc. Ezzel szemben ez gyors pénz. és nem is kevés. Ha jó a saját biztosítottjaitól, miért ne lenne jó a másétól? a lényeg ,hogy ki legyen fizetve, ne kelljen vele törődni többet.

Amúgy az, hogy "Jó az USA rendszer csak ne legyél beteg" sem fedi teljesen a valóságot, mert ez az itthonira is elmondható. Lutri, hogy lelkes orvoshoz kerülsz vagy egy megkeseredett gyökérhez.
Nincs verseny.

A skandinávokat kár ide hozni, mert fogalmam sincs, hogy miért ,de sokkal lelkesebbek és lelkiismeretesebbek, mint mi Tehát állami pénzből is jobban működnek a dolgok. Nem lehet velük összemérni a magyarokat. Két külön világ.