Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veda

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bántalmazó kapcsolat nincs Stockholm-szindróma nélkül. Nárcival élni olyan, mintha állandóan víz alatt lenne a fejed. Valamennyire dereng, hogy nem önszántadból tartod ott, hanem a nárcid nyomja be a vízszint alá. De nagyon ügyesen csinálja: amint készülsz megfulladni, gyorsan…..
Veda 2019.02.15 12:58:47
@illogikusszurrealizmus: uuu nagyon jó ez az oldal, amit linkeltél!

hmm, szóval akkor mondhatjuk, hogy független vagy, mert már nem kell folyamatosan a gyerekeiddel törődnöd? és "csak" a saját életed teszed tönkre? az én pszichóm is óvva int attól, hogy újra akarjam kezdeni - nem is fogom, mert engem gyűlöl a nárciszom - de én azért kezdeném újra mégis, mert már tudom, h mit csinálok. jobb az önvédelmem is, és most tudom, h nem tart örökké. viszont amíg jó, addig legyen nagyon jó....

de ha te csak bántást kapsz, akkor hagyd! annak nincs értelme, h folyamatosan sérülj, és azért mégis ottvannak a gyerekeid, akiknek meg stabilitás kell. gyászolni lehet sokáig, de folytatni nem érdemes neked szerintem. de rohadt nehéz...
Veda 2019.02.19 10:55:57
@illogikusszurrealizmus: az nem opció, hogy megszünteted az elvárásaidat, kiélvezed, ami jó a kapcsolatban (randik, mittudomén), ha meg szemét, kinyomod a telefont és kész?

ha nem vársz tőle normális kapcsolatot, nem tud kihasználni és nem okoz csalódást.
Veda 2019.03.14 13:58:34
@illogikusszurrealizmus: ezt olvasd mindenképp. a legjobb angol kontent a témában. én órákig olvastam és ugyan kikészültem, de rengeteg minden megvilágosodott. igazi red pill.

narcsite.com/
Ahogyan a nárcival való kapcsolat sem sétaüdülés, úgy a vele való szakítás különösen nem az. A szakítás dinamikája minden esetben nagyon hasonló: a kapcsolat korábbi fázisait (istenítés - leértékelés - eldobás) fogod egy gigantikus zip-fájlban egyben megkapni. A dráma forgatókönyve valahogy így fog…..
Veda 2018.11.28 08:55:42
@csámcsám: ezt eskü kinyomtatom magamnak, hogy mindig szem előtt legyen. nagyon jókat írsz!

"ott marad egyedül az összes tisztázatlan dologgal és az érzelmeivel, a viszonzatlan szerelmével, az eldobottság érzésével, a napról napra fokozódó kínnal, és tele van kétségekkel. Élő és valós érzelmei vannak, amit nem lehet egy hideg késsel elvágni. Olyan lelkiállapotban van ami nem rendelkezik semmi erővel. Gyakorlatilag olyan, mintha kitépték volna a szívét és hagynák szép lassan elvérezni."
--> pont így. és nincs erőm haragudni, csak szenvedek a hiányától, és próbálom kidolgozni magamból az érzéseimet, h nem szeretett nem érdemelt meg stb.

velem nem volt gonosz, az igazi ocsmányságait az előző exe kapta, vele simán csak gusztustalanul és fájdalmasan elbánt, természetesen párhuzamos kapcsolatról volt szó... remélem idővel kifakulnak az érzések belőlem.
Veda 2018.11.28 10:34:38
@illogikusszurrealizmus: "A másik, a büszkeség. A szeretetért gyakorlatilag bármennyire képes vagyok megalázkodni. Ennek oka szintén a gyerekkori megfelelési vágy" ---> ez is ismerős. ezzel szerintem terápiában elég jól lehet dolgozni. én mostmár sokkal jobban látom saját magamat.
szerintem is tudnak érezni ők is, akár irányunkba is - de legjobban önmagukat szeretik, mi mindig csak másodhegedűsök, pálmalegyezős lányok lehetünk, és mellé nem adnak úgy és annyit, amennyire szükségünk lenne. pláne a szorongósok...
tarts ki! :)
Veda 2018.11.29 12:32:58
@csámcsám: "Ne pazarolj energiát arra, hogy egy állítást - a nárci szeretett- tagadássá változtatod - nem szeretett-" --> igen, én is erre jutottam, hogy még negatívan sem akarok gondolni rá, mert hiszen akkor is rá gondolok ugye. próbálom letiltani magam erről teljesen.
azt is tudom, hogy kire kéne átterelnem ezt a "pangó szeretetet", csak ez ugye nem megy vezényszóra. de saját magamnak most igyekszem megengedni mindenféle kis luxust. :)