Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter81

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy csodás örmény fűszer - egyesek az örmények leveskockájának is nevezik. A székelyek is átvették, így érkezett hozzánk is...
Peter81 2018.11.07 11:06:25
@Andrass9: A 2 óra főzés szerintem kevés. A tejet addig főzzük magában, amíg tejföl sűrűségű lesz. Ez kb. 5-6 óra. Majd ekkor jön bele a darált petrezselyem. Utána még 1-2 óra, amíg olyan sűrű lesz, mint a puliszka. Majd ha kissé kihűlt (ekkora még sűrűbb lesz) belekötjük egy gézkendőbe és egy éjszakára felkötjük, mint a tehéntúrót. Én egyszerre 9 liter tejből (2 tele nagy borkány) főzöm. Amikor felteszem tele van a nagy fazék (sokan régen rézüstben főzték) a végére meg kb 80 %-a elfő. Ha a tej jól kivan érve, azaz olyan savanyú, mint az ecet, akkor állandóan kavarni sem kell, mert nem ég le. A paszulylevest amúgy én is savanyúan szeretem. Mi ecetben eltett tárkonnyal szoktuk.