Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karolyia

6 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog visszatérő olvasói talán már rájöttek, hogy nem a drágább szegmensből válogatom az eszközöket. Így jutottam újra vissza az "Orange" márkanévvel fémjelzett Pi családhoz. Szeretem a költséghatékony dolgokat, főleg, ha jól működnek. Korábban teszteltem az Orange Pi Zero-t, a család legolcsóbb…..
karolyia 2020.06.15 20:09:10
@eNeS: lanba erősebbnek tűnik nekem. az rpi 4-5M/sec fölé legalábbis nekem nem ment. a PC+ 7-11 között megyegetett :)
A Sonoff okoskütyük azért (is) népszerűek, mert aránylag egyszerű megoldással lehet egy soros átalakítóval kicserélni rajtuk a működtető programot. Néhányan úgy gondolták lehet még ennél is egyszerűbb, kidolgoztak egy programot, ami a gyári firmware-frissítő szervert utánozva egyből a Tasmota…..
Kakucsi chili farm Növögetünk... 2020.03.09 20:30:05
Eseménytelenül, növéssel telnek a napok. Nem tudom, hogy csak a szerencse, vagy a kamilla-teás permetezések miatt, de megúszták a palántadőlést, és penészedésznek sincs semmi nyoma, 70%-80% páratartalom mellett se!  A paradicsomok már át is lettek ültetve. A 2. lépcsős földjük: 50liter palántaföld…..
Bár már korábban gyártottam magamnak egyirányú RF-WiFi átjárót ESP alapon - és köszöni szépen azóta is teljesen jól működik - de szembejött egy visszautasíthatatlan akció, melynek keretén belül 8 dollárért juthattam egy Sonoff RF Bridge-hez. Eddig nem igazán volt okom ilyet beszerezni, ám ezek a…..
Kakucsi chili farm Érkezések 2020.02.21 11:37:39
Megjelent a Numex Big Jim, a sárga Monkeyface, Trinidad Perfume, és a nagyon randa Choko Ghost Jami. Sajna a reaperekre még várni kell...  ..
Kakucsi chili farm Az elsők! 2020.02.19 08:59:47
Megjelentek az első növénykék :) Ahogy számítani lehetett rá, a paradicsomok bújtak ki először. Sajna megnyurgultak. Ennek az az oka, hogy gyelőre, csak egy polc felett van rendes világítás. A többi az amolyan "csodaled", piros-kék fényű valami. Mostmár tapasztalatból is tudom, hogy nem az igazi, de…..
Csíráztassak vagy senem? Ezen a kérdésen elég sokáig rugóztam. Úgy döntöttem, hogy nincs rá szükség. A természetben ritkán fordul elő, így ezt a lépést kihagytam. Biztos megköveznek sokan ezért, de majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége a dolognak. Előnyben érzem magam annyival, hogy 2 nap alatt össze…..
Kakucsi chili farm Magok 2020.02.16 04:51:52
Szóval a magok. Sokat olvastam fórumokon, blogokon és mindenféle netes tartalmakat, hogy biza a kintről rendelt magok nagy arányban életképtelenek. 50km-es körzetben a kisebb kertészetek készlete megáll a "macskapöcse" paprikánál. Nagyobb kertészetekben arany árban adnak magokat, és ezek kelési…..
Kakucsi chili farm A háttér 2020.02.15 07:34:46
Budapestről kiköltöztünk, mert ez volt az álmunk. A várostól nem túl távol, de pont annyira, hogy megszünjön a nyüzsgés, a szomszédok ne a fejünkön táncoljanak, ne kelljen a kutyát lehordani kulázni. Lassan három éve, hogy elhagytuk a büdös-koszos, agyonzsúfolt várost. Vettünk egy jóóóóó nagy…..
A Domoticz 2012 óta folyamatos fejlesztés alatt álló épületautomatizálási program. Nyílt forráskódú, többféle operációs rendszeren is működik. Már korábban tesztelgettem többféle lehetőséget, de ezt találtam a számomra legmegfelelőbbnek. A telepítése elképesztően egyszerű Raspberry-re, (Linux)…..
A méltán népszerű ESP8266 utódja az ESP32 fantázianéven jelent meg 2016-ban. Érdekes módon közel sem terjed olyan iramban mint elődje, bár igaz, ára is majdnem a duplája. (liciten, 1400Ft-ért jutottam a tesztpéldányhoz) Update: ESP32 és a MicroPython (2020) Nézzük miben térnek el egymástól:…..
karolyia 2020.02.04 13:44:49
@eNeS: rendeltem egy m5sticket. rommá tesztelem. ha gondolod, akkor utána átadom tesztelgetni szívesen. most rá vagyok állva a pythonra és azért érdekes nekem
Ráncfelvarráson esett át a Sonoff Basic, az új R3 változata, ami azon túl, hogy másképp néz ki (nem, nem lett kisebb), egy új, úgynevezett DIY móddal lett gazdagabb.Paramétereiben egyébként nem történt változás, ugyanúgy 10A terhelhetőséget tüntetnek fel az adatlapján, mint az előző verziókon, az…..
A Vezérlő/feldolgozó hardvereknél emlegetett, Raspberry-hez hasonló eszköz a beépített WiFi-vel rendelkező Orange "Pi" Zero. Az OPI Zero 1.4-es verzióját sikerült beszereznem 3200Ft-ért, ami akkor alkalmi vételnek tűnt, egyébként durván 3800 Ft, ingyenes szállítással, tehát kicsivel olcsóbb, mit a…..
karolyia 2020.02.03 20:23:48
Elsősorban Sonoff eszközök vezérlésére fejlesztett, gyártófüggetlen alternatív mikroprogram. (firmware)A támogatott eszközök részletes listája a tudásbázisában fellelhető: https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota/wiki   Első feltöltése a legtöbb ESP8266-al szerelt eszközhöz hasonlóan soros-USB…..
Amikor először megláttam a hírek között, hogy megjelent az 5 dolláros miniszámítógép, gondoltam is, hogy szerzek egyet.. no de mit kezdenék vele? Az adatlapja tanulmányozása után egyértelmű volt számomra, hogy az okostelefonok számítási kapacitásánál is kevesebbre számíthatok tőle, bár ettől…..
karolyia 2019.11.02 06:47:15
Kaldi integrációt próbálta már valaki?
github.com/alumae/kaldi-gstreamer-server

lehet félreértem a leírást, de ez nem egy oda-vissza hangfeldolgozó + némi gyenge self-learning AI?

nem lenne időszerű egy discord csatornát csinálni? bőven akad offtopic hozzászólás, főleg tőlem... :D
A következő tesztelt eszköz akkor jöhet jól, ha benti cserepes növényünk körülményeit szeretnénk figyelni és optimális szinten tartani. A 3500-5000Ft között beszerezhető Mi Flora vagy más néven Flower Monitor használatához egy CR2032 elem szükséges, az enyémben ez már benne volt, csak a műanyag…..
A WiFi-s intelligens kapcsolók etalonja a Sonoff Basic. Liciten végre sikerült hozzájutnom féláron, egyébként cirka 1800Ft. Volt egy sanda gyanúm, hogy kiszúrják majd a szemem egy klónnal, de nem, legalábbis a belseje szerint igazi Sonoffot kaptam. Ugyan villanykapcsolónak én sokkal praktikusabbnak…..
karolyia 2018.11.01 17:09:07
@eNeS: mqtt gondom megoldódott: a mosquitto nem szereti a windows-t (vagy csak 8.1_64_pro-t). valamiért minden új mqtt eszköz beüzemelésekor újra kell indítani windows alatt a mosquitto-t, hogy regisztrálódjon. ennek okára nem jöttem rá. linux és osx, de még andoid alatt ilyen probléma nem jött még elő. sajna meghalt a pi-m, és gyorsan kellett valami, de most előkaptam egy linuxos gépet és meg lett mentve a haza becsülete.

a toggle probléma is megoldódott. a backup valóban csodákra képes :)
köszi szépen! :)

még egy kérdés: domotitcz-ban hogy lehet a hőmérséklet mintavételezési idejét csökkenteni? tojáskeltetőt szeretnék még automatizálni vele, ott meg tized fokok számítanak. 1-5 másodpercenként kellene csekkolni, hogy ne főtt, hanem élő tojások maradjanak.