Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biac.hu

29 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés ország gazdag annyira a természet dolgait illetően, mint Grúzia. A tengerparttól a sivatagig, a  fenségesen magas hegységtől a hollywoodi kopárságig van itt minden, néha szinte egymás mellett. Nem véletlenül keltek útra már igen hamar a görögök, hogy felfedezzék, mit rejt ez az ország az…..
Mikor folytassa az ember a félbehagyott blogolást, ha nem karantén idején? Főleg, ha van egy majdnem egy éve teljesen megírt, de ki nem rakott posztja arról, milyen is az Atlaszban vezetgetni, eljutni a kősivatag peremére, és megismerkedni a beduin építészet remekeivel!..
Rég írtam már, és még ennél is régebben volt szó Marokkóról. Egy időre kicsit el is ment a kedvem az írástól, de annyira szép az ország és ehhez méltó élmények vártak arra, hogy lejegyezzem őket, hogy csak eljött a folytatás ideje. Természetesen a fél világ bejárása után sem tanulok a saját…..
Japánnal kapcsolatban rengeteg kulturális téma kínál kimeríthetetlen forrást az érdeklődők számára, de az egyik legizgalmasabb az egyszerre több érzékszervet is kényeztető gasztronómia. Ha egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, akkor egy ország megismeréséhez…..
biac.hu 2019.06.21 09:57:33
@Frh: Ez így van, nekem is volt szerencsém Dél-Kelet Ázsia jelentős részéhez, és szinte lehetetlen rosszat enni. Én még annyival egészíteném ki, hogy a zárás előtti utolsó nyársat már ne vedd meg, mert okozhat meglepetéseket a másnapi repülő úton :)
biachu Tokyo Reloaded 2019.03.14 16:35:31
Elérkeztünk az utolsó nagy felvonáshoz, immár írásban is, hogy egy nagyon hosszú poszttal, és a kedvenc épületemmel a borítón búcsúzzunk a Felkelő Nap országától. Az utolsó etapban a legproblémásabb a szállás volt, sajnos elég későn sikerült foglalni, bízva némi szerencsében, hogy business trippé…..
biac.hu 2019.03.17 08:15:21
@Burgermeister: Remljük a legjobbakat! Néha olvasni nemzetközi építész mozgalmakról, amik szeretnék megmenteni, talán van rá esély.
biachu Sayonara Japántól 2019.03.15 21:51:43
Látszik, hogy itt a vég(e), ha már nem tud az ember ennél frappánsabb címet kitalálni, de elfogytunk mint szívsebész a kardiológiáról. Előző nap még könnyes búcsút vettünk a belvárosoktól, és utolsó komfort nélküli éjszakánkra készültünk szerény uenói szállásunkon, amelyet japános precizitással…..
biachu Fudzsi szan 2019.03.11 02:56:47
Ha Japán szíve Tokió, akkor a lelke minden bizonnyal a Fudzsi hegy. Nem valószínű, hogy akad ennél japánab hely, mert bár Mijadzsima toriija valamennyire felveszi vele a versenyt, de ha kellene választani egy képet ami _Japán_, akkor 10-ből kilencszer valószínűleg a Szent Fudzsi Hegy lábánál…..
biachu Tokiói hajsza 2019.03.06 14:29:05
Sose gondoltam volna, hogy a Szöulból Tokióba repülés mindennel együtt egy egész napos program lesz, de Gangnamból kijutni Incseonra majdnem két óra volt, és a Narita — Tokió út is legalább 30–40 perc. Ezúttal kevésbé süppedős szőnyegen érkeztünk, mint amiről korábban áradoztam, ugyanis a derék…..
Már nagyjából az utazás előtt ilyesmi címeken gondolkodtam, hiszen az egyik legizgalmasabb úticélnak tűnő Panmunjon területén lehetősége van a földi halandónak de facto északi területre lépni, még ha csak egy barakkból is. Aztán persze máshogy alakultak a dolgok, és ez nem történt meg, de azért így…..
biachu Szöulból jelentem 2019.03.02 08:27:49
Bármennyit töketlenkedhetek egy poszt megírásával, a Koreai-Félsziget hálás téma, mert az északi fél mindig tesz róla, hogy aktuális legyen az írás — különösen az most az újabb Kim Dzsong Un — Trump találkozó körüli történelmi pillanatokban. Na de mielőtt minden szem Vietnámra vetülne, nézzük mi is…..
Dél-Koreába éreztünk, ami a világ egyik legizgalmasabb félszigete a maga bizarr módján. Persze ifjabb Kim  sztahanovistákat megszégyenítő elánnal dolgozik azon, hogy legalább másfél hetente vele foglalkozzon a komplett világsajtó, akárcsak most a vietnami kiruccanás idején. De ezúttal még a…..
biachu Életem ramenje 2019.02.27 01:49:34
Legutóbb ott hagytam abba, hogy felültünk Kagoshimában az expedíciónk utolsó Shinkansen útjára. Nehéz volt elszakadni a csodálatos Jakusimától, de várt még ránk sok kaland. Mielőtt azonban elkezdenénk foglalkozni a 2001-es vizes VB helyszínével, muszáj megjegyezni, hogy döbbenetes, sőt felháborító…..
Minden utazásnak van egy legjobban várt pontja. Japán és Korea nem könnyítetette meg ennek kiválasztását, mert minden újabb állomás az éppen legjobban várt helyszín volt szinte végig, de valahogy már otthonról nézve is kiemelkedett a többi közül egy helyszín: Jakusima. Erre csak rátett egy lapáttal,…..
biachu Vulkán lesen Kagosimában 2019.02.20 07:47:06
Aki kimozdul Tokióból és picit huzamosabb ideig utazik Japánban, az minden bizonnyal megszereti a vulkánokat. Persze van amikor csintalankodnak, de azért Krakatau nem történik minden héten. Vulkán szempontból természetesen Fuji San az etalon, de azért Kjúsú szigete és környéke is tartogat még néhány…..
Egy olyan szigetre jutottunk el, ami bár minden 3. Japánnal foglalkozó fotón szerepel a híres Torii miatt, eredetileg egyáltalán nem volt betervezve. Pedig minden együtt van ezen a szigeten ahhoz, hogy igazi turista mágnesként működjön. És működik is: ez volt az egyetlen hely egész Japánban ahol…..
biac.hu 2019.02.19 17:07:26
@slowMotion: Biztos itt is van szezonalitás, de akkor te kellemesebben tudtad élvezni :)
biachu Hajrá Pontyok! 2019.02.15 10:02:57
Az eredeti terveink szerint nem is nagyon mentünk volna Hiroshimába, csak gyorsan átkompoztunk volna a Japán belső tengeren, a Szetón Matsuyamából, hogy utána villámlátogatással megtekintve az A-Bomb Dome-ot továbbrobogjunk a festői japán Nápolyba, Kagoshimába. De belegondolva, hogySikoku szigetére…..
biachu Mennyei Marhák Menüje 2019.02.11 09:23:59
Kóbe Oszaka Szentendréje, csak jobban főznek, ha röviden akarjuk bemutatni a helyzetet. Ennek köszönhetően nagyjából 20 perc alatt értünk oda vonattal Oszakából, és ha midnen igaz a híres Santory whisky gyára mellett suhantunk el, bár a nagy sebesség miatt nem merünk rá megesküdni. Végre…..
Shinsekai ward Oszakába érkezni a “vidékről” olyan volt, mintha megint Tokióba értünk volna. Hasonló lépték, hasonló épületek — és itt már komolyan elgondolkoztunk azon, hogy vajon az állami frizura készlet mellett létezik-e hivatalos 1:1 arányú állami épület-lego is, annyira ugyanolyan elemek…..
biachu Marrákes 2019.02.03 19:21:08
Marokkó régóta rajta volt azon a bizonyos térképen, és amióta fillérekért repül oda két fapad is, és minden ott járt ismerős folyamatosan áradozott róla, már csak a megfelelő dátum hiányzott, hogy felkerekedjünk mi is ebbe a közepesen távoli országba. A dátum pedig 2018 november vége-december eleje…..
biachu A Kazah meló 2019.01.24 16:25:47
Az asztanai kalandról készült beszámoló olyan hosszúra nyúlt (6 oldal csak a szöveg), hogy félig direkt, félig véletlenül kimaradt pár dolog, amit azért sajnálnék nem bemutatni, úgyhogy következzen hát egy mini poszt pár építőipari érdekességről!..
biachu Asztana Honey Moon 2019.01.20 19:01:26
Az ember viszonylag kevés racionális indokot tud felhozni arra, hogy ugyan miért december legelején utazik a festői Asztanába, de egy nehezen viselt száraz Movember után, már a repülős langyos sör is sarokba szorította az összes ellenérvet. Természetesen esetemben mindig is ott volt a mérhetetlen és…..
biachu Kjótó 2019.01.03 23:06:38
A legutóbbi írás szép hagyományát folytatva az alábbi tematikus zeneművel javaslom megalapozni a hangulatot az olvasáshoz.  Filmplakátos éjszakák A Császárváros története régmúltra tekint vissza. A megerősödő papság ellensúlyozására a 8. század második felében vált fővárossá Kiotó és egészen a…..
biachu Tokió szíve, Japán lelke 2018.12.30 09:07:45
Tsukiji után Tokió olyan pontjai következnek, amikről kicsit felesleges is bármit írni, mert ahogy a régi közhely tartja, egy kép többet ér ezrenyi szónál. Mi pedig vagy 1000 képpel készültünk, de ez is kevés, hogy visszaadjuk, milyen volt ezekben a szürreális világokban kóborolni, még ha most…..
biac.hu 2019.01.03 15:51:25
@Burgermeister: köszi :)
Ennyi séta után már éreztük a fizikai határainkat, főleg, hogy az alvás sem ment könnyen a japán házak sajátos hangszigetelési tulajdonságai miatt. Így a következő napot lassan kezdtük, de aztán csak elindultunk, most már kimondottan Yanaka-nézőbe. Illetve előtte mindenképpen szükségét éreztük, hogy…..
biac.hu 2019.01.03 15:50:19
@Mad Mind: Köszi, éltem a gyanúperrel, hogy nem az aminek gondoltam :)
biachu Nara 2018.12.31 18:42:22
Még mielőtt nekikezdenénk, javaslom tegyük fel ezt a számot, és ha megvan a kellő hangulat, akkor ugorjunk fejest a Szent szarvasok városába! *** Tudjuk, hogy legtöbb olvasónk erre a posztra várt már a kezdetektől fogva. Nem voltak ezzel egyedül: ha volt olyan része Japánnak, amit mindenképpen…..