Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spoono

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, jobb lesz, ha mindenki, akinek vaj van a füle mögött fején, elkezdi előkeresni az ÁPEKOS ismerőseit, mert Magyarország legelszántabb cége továbbra sem viccel. Amikor az utolsó 4 pár kosárcipődet is lehúzzák ezek a huncutok, akkor jobb, ha el kezdesz gondolkozni egy…..
Az angol csak nálunk világnyelv (ahogyan Kobayashi Ken-Ichiro is csak nálunk világhírű karmester)! Legalábbis mi sokat bizonygatjuk itthon magunknak az angol nyelv fontosságát, holott nyilvánvaló, hogy haladó nemzetek nem is ismerik a világnyelv fogalmát. Sőt, nagyon jól elvannak…..
spoono 2009.07.06 16:28:34
Ámulok a rengeteg hozzászólás láttán. Forró téma.

Néhány gondolat, ha nem bánjátok.

21. század, global village, órák alatt kontinenseket, kultúrákat, nyelveket repülhetsz át. Büszkeséget, sértődöttséget, ellenérzést félretéve el kell dönteni mi is legyen a "lingua franca". Ez a dolgok jelen állása szerint az angol. Miért is? Szerintem felesleges feszegetni. Tessék megtanulni. Nyelvtana igen egyszerű, könnyen tanulható. A szókincs, meg élő beszéd elsajátítása persze már nehezebb.

Az idegen nyelv/ek ismerete szerintem a műveltség része. A nyelven keresztül lehetővé válik egy másik, "idegen" kultúra megismerése, betekintés, ezáltál bővül a világról, másokról alkotott kép. Tapasztalat. Gondolj a magyar szóra, hogy "világotlátott". A nyelv által lebonthatod a korlátokat, erősödhet a tolerancia, elfogadás. Bár ez kissé vagy erősen idealisztikus a részemről.

Ha kifejezhetem magam így, a nyelv a tudat "kerete", a világot a nyelven keresztül interpretáljuk. Ez az "interpretáció" a különböző nyelvekben kissé eltérő, pl. nézz meg néhány idegen nyelv közmondásait, idiómáit, szófordulatait. Aspektusok a világról. Minél több eltérő nyelvi rendszerben vagy jártas, annál jobban bővül a tapasztalatod mindarról, ami körbevesz.

Mi a cél? A kommunikáció. Egymás megértése. Akkor a cél szentesítse az eszközt. Ha angolul, akkor úgy. Ha kézzel-lábbal, akkor meg úgy.

Tanuljunk nyelveket!
 Önmagáról készített pornófelvételeket tett fel egy kenderesi iskolaigazgató munkahelyi számítógépére, melyet szakiskolás diákjai feltörtek, dvd-re töltöttek és heteken keresztül pénzért árulták a városban. Volna itt néhány kérdés, ami tisztázásra vár.Amikor…..
spoono 2009.02.18 14:45:36
@neantropus:
véleményem szerint szexuális tartalmú felvételek igazgatói számítógépen tárolása nem "közzététel", viszont mindenképpen egy nagy butaság volt a diri részéről. Elvileg csak ő férhetne hozzá, gyakorlatban nem ez történt.

másrészt, a "pornó" emlegetése sok emberben negatív asszociációkat kelt, a házivideó meg a "hardcore" szerintem nem ugyanaz, bár lehet rá ellenpélda.

az egész ügy megint csak hipokrita, bulvár szarkavarás, mint minden más kis országunkban.

nem hinném hogy züllöttebbek lennénk más népeknél. lásd bill clinton vs monika lewinski. Anglia pár hónappal ezelőtt: a Forma1 főnök Max Mosley botrány. szegény úriemberről kiderült hogy prostikhoz jár szado-mazo session-ökre, akik történetesen náci SS egyenruhában korbácsolják. Még mindig azt mondom, hogy a szobád négy fala között úgy éled a szexuális életed, ahogy akarod, legyen bármilyen perverz, ameddig nem sérted országod törvényeit. (pl. pedofília)