Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pater noster

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
pater noster 2018.10.17 06:12:02
A hagyományos cigi veszte a leszokás, bár igaz, egyre többen használnak alternatív megoldásokat. Néhány érdekesség, illetve pontosítás, csak úgy, rendszerezés nélkül, mert a téma nagy, a cikk csak átrohant rajta.
- a "megbízható e-cigi webáruházból" való beszerzésre buzdítás aggályos, az e-likvid jövedéki termék, forgalmazására Magyarországon kizárólag a Nemzeti Dohányboltok jogosultak, akik nem itt szerzik be, komoly büntetésre számíthatnak.
- A költségeket pedzegették az eddigi kommentelők is, amolyan magyar módra a kazánt "buherálva" próbálunk spórolni, ami mutatja, költséges dolog ez így is. Maga az eszköz is kopik, évente azért lehet cserélni, ha meg le-leesik (ami természetes), akkor az még tovább drágítja a megoldást.
- További költségnövelés és veszély(!), hogy az e-cigit gyakorlatilag folyamatosan kész szívni az ember. A hagyományos cigarettánál határt szab, hogy elfogy egy szál. Akkor bemegyek, tovább megyek, x idő múlva veszem a következő szálat. Az e-cigit lehet folyamatosan szívni, nem szól senki, hogy "letelt". Ez jelentős nikotintöbbletet is okozhat.
- nem szól a juul-ról, erről a félelmetes sikerrel és következményekkel kísért sturt up-ról. Keressetek rá.
- a hagyományos cigi alternatívája nem biztos, hogy a likvides e-cigi, a Philip Morris mintegy 15mrd dolláros (!!!) fejlesztése az Iqos már mintegy 11 százaléknyi részesedéssel bír a kütyükedvelő Japánban. Ez a termék szintén elektromos, de likvid helyett dohánnyal töltött patront (sticket) - mely olyan, mint egy fél szál cigaretta) kell beletenni, melyet nem égéssel, hanem egy izzószállal való hevítéssel megoldva jut a szervezetünkbe a kívánt nikotin.
- a következő évben a Magyarországon forgalmazó nagy gyártók számtalan variációval, megoldással fognak előállni, érdemes lesz követni a témát.
- és végül a legszomorúbb: unió-szerte a legrosszabb a helyzet nálunk, csak Romániában és Bulgáriában nagyobb a dohányosok aránya, nálunk a felnőtt lakosság kicsivel több mint harmada dohányzik, míg az ebben (is) vezető finneknél már egy számjegyű ez az adat.