Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GALGO

26 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan kerül a csizma az asztalra? - merülhet fel a kérdés, amikor Pixwi ralizni megy. Miért lesz egy harmincegy éves kombi 124-es Mercedes-Benzből - aki némi munka és pénz ráfordításával megfelelne az Oldtimer vizsgán és pompázhatna exkluzív felvonulásokon -, versenyautó, amit talán szentségtörő…..
Az elmúlt hónapokban annyi minden történt körülöttem, ami elterelte a figyelmem a posztírásról. Ez lelkiismeret furdalást ébreszt bennem, de igyekszem elengedni. Két kórházban is töltöttem fenséges időt a nyár végén, költözéssel, házfestéssel, munkakereséssel foglaltam el magam. Közben egyértelművé…..
Mivel egyre elkötelezettebb versenyző kívánok lenni, egyre több energiát fordítok tudatosan az autóra, ami komolyan és folyamatosan tartott fókuszt igényel. Az elmúlt hónapokban ez nagyon nem jött össze és a testem miatt a rajthoz állásom is veszélybe került. (Lehet, nem is emlékeztek rá - aminek…..
Az elmúlt hétvége és az idei halottak napja kapcsán kicsit elgondolkodtam, kik nekem azok az autóversenyzők, akik már nincsenek köztünk, de szívemnek a legkedvesebbek. Sajnos, annyian elmentek, oly sok csodás autóversenyző előtt tiszteleghetünk, hogy most a teljesség igénye nélkül és totál…..
Mivel egyre elkötelezettebb versenyző szeretnék lenni, egyre több energiát fordítok tudatosan az autóra, ami komoly és folyamatos fókuszt igényel. Az elmúlt hónapokban ez nagyon nem jött össze, és a testem miatt a rajthoz állás is veszélybe került. (Lehet, nem is emlékeztek rá - aminek azért örülök…..
Megvolt az augusztusi Totalcar Parkoló Parádé, de itt még az előző PP élményei következnek, amelyek igencsak speciális kaland-élményhalom löketet jelentettek számunkra. Nem sok esély volt rá, hogy kimenjek a múlthavi Parkoló Parádéra, de mégis összejött! Végül négy órával a kezdés után estem be…..
Mercim a lábam Pixwi és Enbi 2019.07.16 22:31:31
Talán már gyanús lesz nektek, miért mindig Enbiről írok mostanában és régóta egy szó sem esik ki a klaviatúrámból Pixwiről. Az elképzelt szemrehányás nem volna jogtalan. A zarándoklat várományos autóm a sors iróniájának köszönhetően deklasszálódott munkás kombivá, ha kell, költözteti a cimborákat,…..
Az elmúlt hetekben elmerültem abban, hogy Enbi és Pixwi milyen fejlesztéseken essen át, mert mind a kettőnél bizonyos nyűgök fókuszba kerültek a hétköznapi használat tekintetében is - ezekről sorra beszámolunk -, közben azon is merengtem újfent, miért is egyedülálló autó a minél régebbi Merci.…..
Sokadszorra vettem részt a Totalcar eme különös autóünnepén, legelőször még 2016-ban, Gikával, a 320-as Merci-primadonnával, aztán tavaly ősszel Pixwivel, akit a Parkoló Parádé előtt néhány héttel vásároltam. Szüksége volt egy kis felújításra - nagyon izgultam, hogy időben elkészüljön. Olyan érzés…..
A februári FRT verseny után Enbivel bensőségesebb lett a kapcsolatom (ha szabad ilyen szavakat használnom). Kihoztuk magunkból a maximumot és a verseny tapasztalatai után úgy tekintek a következő futam elé, hogy tudom, mindkettőnknek van még tanulnivalója. Az elmúlt hetekben vele autóztam, Pixwit…..
Enbit még nem igazán mutattam be nektek. Lesz róla külön poszt is, miképp került hozzám, leinformáltan, baráti segítséggel, mit éltünk át majd' egy év alatt, de most olyan boldog vagyok a szombati versenyünk miatt, hogy muszáj elmesélnem nektek (ezért közlöm csak később a szlovák turné befejező…..
Elindultam az állítólagosan 500 méterre lévő uszoda felé, fürdőnacit is vittem magammal. (Reggeli ébredős zenének a Johnny bude dobry meghallgatása elmaradt, mert semmilyen adást nem lehetett befogni.) A biztonság kedvéért nem vettem fel a fürdőnadrágomat, hátha nem találom meg a vizet és egész nap…..
Amikor április 8-a után megszületett bennem a terv, hogy el akarok utazni Európába, külső és belső élmények megélése céljából, lelki szemeim előtt megjelent az ideális jármű képe, ami meglepő módon egy Mercedes 124-es modell volt, és mivel lakni is szeretnék benne, így jutott a választás az…..
GALGO 2019.01.21 16:56:40
@generic.nickname: NAGYON köszönjük a biztató szavakat, a zarándoklat pontos indulási dátuma hamarosan jön! Addig is, maradj velünk, olvass minket!
GALGO 2019.01.21 16:45:35
@gobolyosg: Köszönjük a támogató szavakat! És igen, sok fotó, videó jön még!
GALGO 2019.01.21 16:53:34
@toncsi64: Szerintünk is marad a rokkantak kedvezménye a dízel autók kapcsán, vagy legalább a fokozatos átmenetnek és bevezetésnek szurkolunk. Köszönjük a hozzászólásodat, várunk vissza!
Végre elkészült Enbi (a fekete Merci 124-esem), nagyon finom lett a tuning után, ígérem, arról bőven lesz még szó. Így, hogy az egyik Mercim feltuningolva, a másik (Pixwi) kalandképes, úgy döntöttem, elszököm a világ elől, egy helyes kis, szlovák-magyar faluba. Mert az a hír járja, ott finom…..
Mercim a lábam Úton vagyok. Egy 15 000 kilométeres európai körút első napján. Lassan 12 órája vezetek. Végre. 10 hónappal a „szigorúan vad” ötlet születése után, szervezés, csapatmunka, áldozatok eredményeképp itt vagyok az Alpokban, magasabban már, mint a Kékes, egy osztrák kis faluban,…..
GALGO 2019.01.18 16:12:49
@uluk4i: Köszönöm szépen. feltétlenül meglátogatnálak. És összehasonlítgatjuk szépségeinket :) Szép Évet!
GALGO 2019.01.18 16:31:12
@silent man: Köszönöm. Rengeteg munka van még hátra és végre sikerült egy próbakalandot átélnünk, amiről hamarosan posztolunk.
Mercim a lábam Enbivel versenyen 2019.01.08 16:31:27
Újév van. Nekem ez az évkezdet azért is becses, mert az idei év második negyedében indul a zarándoklatom. Különös, megható érzés egyben, ahogy halad a megvalósulás útján. Fokozza bennem a befelé fordulás igényét, talán ezért sem jelent meg hosszabb ideig poszt. De most újra hetente jelentkezni…..
November végén lettem ötven éves és barátaimtól olyan meglepetés szülinapi bulit, illetve ajándékot kaptam (na jó, kicsit sejtettem valamit, már csak a kerek évforduló miatt is), amiről minden ember, és minden Merci-rajongó csak álmodhat. A kedvenc dobostortámat, a közepén ehető fotóostyával, a…..
Szándékom szerint, ahogy a blog folyama hömpölyög tovább, vissza-visszatérek majd korábban felvetett, félbehagyott témákhoz. Így van ez most is. Az autóvásárlásról, autóátalakításról szólok egy "eltérő" ember szempontjából. Sokszor néztem, foglalóztam, vettem már egyedül autót. Nem tudok vitatkozni…..
Ebben a részben kivételesen egy szó sem esik a Mercikről. A Why Me? -  Európai zarándoklat Mercedes-Benzzel a társadalmi érzékenyítésért nevű projekt, a továbbiakban egyszerűen: "Why me? zarándoklat" második és talán a legmélyebb témájáról szeretnék beszélni nektek. A sérült emberek holokausztjáról…..
A Why me? – Európai zarándoklat Mercedes-Benzzel projektünk egyik fókusza­ a társadalmi érzékenyítésről szól. Arról, hogy a zarándokúton összegyűjtsek működő jó gyakorlatokat a környező, a haladóbb szemléletű országokból, hogy itthon majd implementálni, adaptálni tudjuk az új ismereteket a helyi…..