Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FAlexandra

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modern háziasszony Chili con carne 2023.10.02 08:00:00
Jó választás, ha igazán éhes vagy, az alábbi recept ugyanis egy ötfős családnak kétszeri étkezésre is elegendő. Előkészítésnél ezért egy nagyobb, széles lábast veszek elő. Sokan sokféleképpen szeretik a chilis babot, most a kedvencünket teszem közzé.  Hozzávalók: 2 közepes fej vöröshagyma 3…..
Modern háziasszony Kenyérlángos 2023.01.26 10:22:22
Kenyérlángost eleinte fesztiválon ettünk, és sokáig nézegettem, miből is készül, mielőtt kipróbáltam volna otthon is. Akkor viszont rögtön rájöttem, hogy nagyon egyszerű étel, kár volt hezitálni. Aki pizzát tud sütni, annak a langalló is sikerülni fog. A receptben szereplő feltét a "mindent bele"…..
A jó öreg töltött káposzta! A karácsony egyik elkerülhetetlen étele mifelénk. Eddig anyukám készítette, de mivel idén másfajta karácsonyunk lesz, kevesebb találkozással, most én készítem a családom részére. Ez az egyszerűbb változat receptje, amikor a húsgombócok nincsenek külön-külön harasztba…..
Sokan csak nemrég kezdtek el otthon kenyeret sütni, nekik szeretnék segíteni egy olyan recepttel, amit nem lehet elrontani. Sütöttem már kenyérsütőben, sütőben, sütőben más ételek társaságában, és többféle formában, jénaiban, tortaformában, de akár simán csak egy lapos tepsire téve is. És…..
Rendhagyó bejegyzés következik, hiszen a koronavírus terjedése miatt rendhagyó helyzetben vagyunk mind. Azért, hogy könnyebb legyen a bevásárlás, és elég legyen heti egyszer boltba menni, összeállítottam egy olyan heti menüt, amihez nem kell túl sokféle alapanyagot bevásárolni. A menüben van…..
A kacsamellből könnyen és gyorsan igazi ínyencfogás készíthető. Egy nagy serpenyő, egy tepsi és 2 pár kacsamell nagyjából elég is hozzá. Nálunk úgy kezdődött, hogy az akciókra fogékony férjem meglátta, hogy a hentesnél le van árazva a kacsamell, és már csak kevés van belőle, ezért gyorsan vett 2…..
Tavaszi-nyáreleji kedvenc a zöldborsó, vagy ahogy nagymamám hívta; cukorborsó. Egy gyors és olcsó leves készíthető belőle, ami nagyon finom.   Hozzávalók: 50 dkg fejtett borsó 3 szál sárgarépa 3 szál fehérrépa 1/2 csokor petrezselyem olaj 1 ek liszt 1,5 l víz só 1 kk őrölt…..
Modern háziasszony Mézeskalács 2018.12.16 21:22:26
Advent idején nálunk mindig készül egyszer-kétszer mézeskalács. Most, hogy végre van hó, igazán téli hangulat lett, és a legkisebb gyermekemmel nekiálltunk mézeskalácsot sütni. Neki ez volt az első alkalom, amikor tevékenyen részt tudott venni az elkészítésben, így nagy lelkesedéssel kezdett hozzá;…..
Néhány éve kezdtem el Márton-napra libacombot sütni, és az első adagnak akkora sikere volt, hogy azonnal elfogyott, a gyerekek csak kérdezgették, maradt-e még. Ebből kiindulva egyszerre több combot sütök, mint ahányan vagyunk, miközben a libacomb igencsak méretes tud lenni, és nem mellékesen elég…..
Nálunk a család egy része elég válogatós, de ezt a levest szerencsére mindenki szereti, így gyakran készítem. Az a jó benne, hogy egy hétköznap is gyorsan elkészíthető, laktató étel, ugyanakkor nem terheli meg a gyomrot, vacsorára is kiváló. Amikor húslevest főzök, az általában nem fogy el azonnal,…..
Szeretjük a tésztát, és a spagetti mindig nagy sikert arat itthon. Ezt a változatot akkor készítettem először, amikor nagyon meg voltam fázva, és már elegem volt az orrfújásból, orrdugulásból. Igencsak hatásos! Hozzávalók: 400 gramm tojás nélküli spagetti tészta (pl. Barilla) 2 evőkanál…..