Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vagtatokobor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
vagtatokobor 2018.10.10 09:18:41
Szerintem az uj informacio morzsaknak a tovabb gondolasa, indokolatlanul elmaradt.
(
444.hu/2018/10/08/a-katonai-hirszerzes-ugynokeinek-lebukasa-az-orosz-allam-rohadasanak-a-tunete)
Vagyis:
"A kérdésre, hogy miért regisztrálják magántulajdonú autóikat a GRU címére a hírszerzés ügynökei, Gabuev szerint az a választ, hogy a GRU címére regisztrált autók egy különleges listára kerülnek: ezeket nem állíthatják meg a rendőrök, így pl. a gyorshajtást, ittas vezetést sem lehet számon kérni a sofőrökön. És még csak súlyadót sem kell fizetniük a járműveik után."

Vagyis, kovetkezo informacioink vannak:

A) Ha katonai/titkos szolgalati cimre van bejegyezve egy magan auto, akkor annak a tulaja orjasi anyagi es egyebb elonyhoz jut.
B) Mivel az egyik szolgalat, egyik al szervezete tomegesen elhetett ezzel, akkor feltelezhetjuk, hogy tovabbi szolgalatok is ugyan igy elhettek ezzel a gyakorlattal. Miert ne tettek volna?
C) Mivel meg BerlinCat is hozza fert, valamint informacio is van arrol hogy fekete piacon megvasarolhato az orosz gepjarmu nyilvantartas (nev, szuletesi ev), plusz korabban ok hozza fertek az orosz utlevel nyilvantartashoz is (nev, szuletesi ev + fenykep)

Ha A, B, C egyutt igaz, abbol nalam az kovetkezne, hogy nem csak a GRU 305 fos kiber szolgalata kompromitalodot, hanem ennel sokkal nagyobb kiterjedesu a res. Nem hiszem, hogy a mai informatikai eszkozokkel akkora nehezseg lenne ossze kotni a potencialis cimeket, neveket, szemelyes adatokat…Foleg egy ebben erdekelt szakszolgalatnak-szolgalatoknak...

Viszont ha ez igy igaz lenne, annak a kovetkezmeneye szamomra szinte belathatattlan...
Velemeny?