Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatzelwurm

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elhíresült kirgizisztáni baromságán mutatta be, milyen az ugor (zöld), az iráni (szürke), a szláv (kék) és a török (piros) eredetű szavak aránya Orbán saját mondatában. Mint látható, Laakso szerint a mondat túlnyomó többsége finnugor, 1-1 szláv és iráni elemmel. A török eredetű elem száma Orbán…..
Tatzelwurm 2018.10.14 21:20:40
@b.feher: az exkommunista Orbán Viktor egy posztkommunista, orosz gyarmatból egy még nagyobb posztkommunista orosz gyarmat felé üzent, többnyire egy oroszbarát bábideológia (Turanizmus/Pántürkizmus) propagálásaként.

De nyilván a finn nyelvész a kommunista mert nem azt mondja ami önnek épphogy tetszene.
Tatzelwurm 2018.10.14 21:56:30
@David Bowman:
Úristen, a "lapát" szláv jövevényszó, gyorsan legyünk öngyilkosak mert a magyarban vannak kölcsönszavak és az inkompatibilis azzal hogy mi szartuk a spanyolviaszt!

@Dread Naughty: Amit te csinálsz (NEM JÓ MONDATOT ELEMZETT OÁÁÁÁ HÜLYE FINN SZAR MIÉRT NEM AZT ELEMEZTE AMIKOR ORBÁN AZT: HOGY "TÜRKÜMBÜRKÜM JANICSÁR ATATÜRK SZUMÉRIA"????) azt pont hogy "cherry picking"-nek minősül.

@Stohl András
Tatzelwurm 2018.10.20 23:55:14
@Tenkes Kapitánya: Mert miből jön, "lap + át"? Honnan jön az -át toldalék? en.wiktionary.org/wiki/lap%C3%A1t
Beállt a teljes agyhalál a kormányoldalon. ..
Tatzelwurm 2018.10.14 22:56:58
@Androsz:

"Ich bin ein Berliner =/= "Amerikaner sind Deutsche"

"Ahogy látod, itt is sokan vannak, akik a finnugor vonalat tartják tévesnek."

És közben abban is hihetnének hogy a magyar nyelv a Sirius csillagrendszerből származik.

@MIÉRT NINCS : Bocsi, a "kultúrájukat" véletlenül "kurultájuknak" olvastam, nekem is kezd agyamra menni a dolog lassan, inkább lefekszek. :)
Tatzelwurm 2018.10.14 23:05:56
@midnightcoder2:

Akkor ezek a cigány eredetű, többnyire tolvajnyelvben és szlengben használt kölcsönszavainkkal egyenértékű finnugor szavak teljesen felcserélték az eredeti sumér vagy mit tudom én milyen eredeti lovasnomád szókészletünk. Meghát vadászó-halászó népből sosem lehet lovas nomád, ez örök szabály! Kurva ironikus mert a mongolok, tunguzok, etnogenezise pont hogy úgy folyt le.
Tatzelwurm 2018.10.14 23:18:32
@Barbaarb: Einstein relativitásELMÉLETE is csupán egy ELMÉLET, vagyis a logikádat követve nem lehet tudományosnak nevezni mert egy csupa nagy betűs ELMÉLET.

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Neeeem, neem, nem jól csinálod! Most nem japánok vagyunk, hanem türkök. Fektess be egy kecskére mert az majd kell a szeretkezéshez és később a szittya focihoz, a buszkasihoz. Az iszlám hitre való áttérés is nagyon jól befektetés lenne jövőre tekintve!