Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hkarcsi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért ez már az abszurd kategória. Ha igaz, akkor azért, ha nem igaz (és erre látok nagyobb esélyt), akkor azért. Nagyon az az érzésem, hogy ez is csak egy újabb ultrajobb konteó:A tanúk azt állítják, hogy az előállítottakat a tömegben provokáló nő kabátja alól egy…..
hkarcsi 2009.03.20 20:23:55
A Homár akkora kozmopolita, hogy Bloomberg polgármester egy alkalommal sírva adta át neki New York kulcsait, de abszolúte megértjük Istvánt, hogy felhúzta magát, amiért a MÁV hangosbemondója Marosvásárhelyt Tirgu Muresnek mondja, miközben románul persze nem ad információt és…..
hkarcsi 2009.03.20 08:08:40
@Nedobil: pff. Nem erről van szó. A magyar helyesírás szabályai szerint is magyarul kell irni a város nevét, amennyiben van neki. Ez pedig magyar nyelvű tájékoztatás akart lenni. Te meg egy barom vagy. Amikor én Szegedről utazom haza, akkor is szokszor "Suboticat", mondd a bemondó. És ez hetente változik, egyszóval nincs kialakult gyakorlat, ha csak ez nem annak számít. Nem kicsit szorul el a szívem olyankor. Még a magyarok is megtagadják Magyarországon tőlem, hogy a saját nyelvemen használjam a városaim nevét. Ezt nem vitathatod el tőlem SOHA! Adjonak szerb/román stb. tájékoztatást, és abba mondják, ahogyan akarják, de a magyar a tájékoztatás, tessék magyarul mondani.
hkarcsi 2009.03.20 08:33:42
@Nedobil: Ne is haragudj, de a szegedi pályaudvar is nemzetközi. És ez nem kerül pénzbe, egy pici erőfeszítés, hogy 2 nyelven mondják, de akkor rendesen. Sajnálom, de ilyenkor mindig felmegy a pumpa. És igen, a nemzetközi állomásokon tessék angolul is mondani, de mint minden egyszerű dolgot, Magyarországon ezt sem lehet kivitelezni. Ha így mondja, inkább mondaná csak magyarul. De, hogy Szegeden hetente máshogy mondják, az igaz. Esetenként pedig mondjuk elhangzik 4szer a Subotica, majd egyszer a Szabadka. Nah, akkor mi van? Ha már van 2 verzió, akkor? Jah és Szabadkán és Újvidéken is csak szerbül mondják be a településeket pl. Budimpesta, illetve, aminek nincs szerb neve, azt igyekeznek kimondani. Itt két jog ütközik. A megoldás pedig egyszerű.
hkarcsi 2009.03.20 08:49:57