Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maamoo

51 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korán, szinte a Napkeltével együtt búcsúztunk Quitotól. Igazán érdekes volt látni, ahogy ébred a város, a turisták még épp a másik oldalukra fordulnak a kényelmes hotelszobáikban, de a város már nyüzsög. Minden buszmegálló tele, mindenki munkába siet. Szomorúan búcsúztunk kedvenc quitói barátunktól,…..
  Ecuador Egyszer egy útifilmet láttam Ecuador fővárosáról, az óriási hegyek által övezett Quitoról és az óvárosáról. Ez indította el a vezérhangyát, hogy egyszer meg kéne nézni. És Bogotától nincs is messze, mindössze 1 óra repülés. Persze az útvonal tervezésekor kicsit változtattunk és Bogota…..
Panamaváros A nyaralásunk kezdete óta csodák - csodájára az első repülőjárat, ami pontosan indult. Mivel Cartagenából mindössze 50 percnyi repülőútra van csak Panamaváros, így gyorsan letudtuk, de arra nem számítottunk, hogy az országba belépés még az USA beléptetési rendszerét is felülmúlja. Végül…..
Cartagena Santa Martaból hazafelé az út sokkal forgalmasabb volt, mert hétköznap révén nagyon nagy volt a teherforgalom. Azonban a lassú haladás miatt volt lehetőségünk gyönyörködni az út mellett  fel-felcsapó tenger óriási hullámaiban vagy a mangrove erdők borította lagúnákban. Mivel a kocsit…..
Minca A tegnapi sok-sok pech után kissé félve indultunk az autókölcsönzőhöz, ahol nagy tömeg fogadott. De a sor ellenére nem telt fél órába és máris 4 napra boldog tulajdonosai lettünk egy szinte új Toyota Corollának és indultunk a 90-es főúton Minca felé. Ezzel kezdetét vette a kalandtúra. Eddig a…..
Medellin Medellin az Aburrá-völgyben található, több mint 400 km-re északnyugatra Bogotától. Elsőre nem igazán tűnt nagy kihívásnak eljutni a drogkartellekről és Pablo Escobarról elhíresült városba. Délelőtt rendelünk  taxit, ami kivisz a reptérre, becsekkolunk, felszállunk, majd 1 óra múlva…..
Előkészületek Idén ismét nagy kalandba vágtunk bele. Eredetileg azt találtuk ki, hogy meglátogatjuk Kolumbiát. De ha már ilyen messzi útra vállalkozunk, akkor miért is hagynánk ki az Egyenlítőt, hisz csak egy órányi repülőútra van Bogotától. Igy Ecuador is bejött a képbe. Majd addig-addig…..
Az éjszakai vonatozás után délelőtt 11 órára értünk Khívába, ahol már 40 fok körüli hőmérséklet fogadott. A sivatag szélén épült Khíva a Selyem-út egyik leglenyűgözőbb városa, ami lényegében egy vastag várfallal körbevett szabadtéri múzeum. Nem csoda, hogy az Itchan-Kala elnevezésű óvárost az UNESCO…..
A második szamarkandi napunkon folytattuk a nevezetességek bejárását. Elsőként a lenyűgöző Bibi-Khanym mecsetet néztük meg. A mecset építése 1404-ben fejeződött be és a Timur Birodalom egyik ékkövének számított. Hatalmasságát jelzi, hogy akár 10000 hívőt is képes volt befogadni...
Valamikor réges-régen még orosz nyelvszakos főiskolásként adódott először rá lehetőség, hogy eljuthassak Szamarkandba és Buharába. Ez akkor sajnos pénz híján nem jött össze.  De ahogy a közmondás is mondja, ami késik, az nem múlik. Mindössze 40 évet pihentettem a projektet, de egy másik közmondással…..
Kuba az 1978-as VIT (Világifjúsági és Diáktalálkozó, a tőlem „némileg” fiatalabbak kedvéért) idején keltette fel az érdeklődésem. Nagy vágyam volt, hogy egyszer ellátogassak Havannába. Azóta eltelt jó pár év, ez sajnos rajtam és Havannán is nyomot hagyott, de ami késik, az nem múlik. Eredeti tervünk…..
A címmel ellentétben a híres-hírhedt amszterdami  „szippantás” ugyan elmaradt, de a városban eltöltött pár nap talán ezért, vagy ennek ellenére, de feledhetetlen volt. Ez az utazás igazán nem tervezett, mondhatni spontán túraként indult. Vagyis az tervben volt, hogy majd egyszer, de egy véletlen…..
Előzmények 2022 szeptemberében 14 nap alatt egyéni szervezéssel tettünk egy 2500 km-es körtúrát egy kicsi ütött-kopott Dacia Sandero bérautóval Marokkóban. Az úton szerzett tapasztalatainkat gyűjtöttem össze és ezúton szeretném megosztani, hátha másnak is felkelti az érdeklődését és nekivág ennek a…..
11-12. nap Fájó szívvel hagytuk el Szavirát, jó lett volna még maradni egy napot és élvezni a hosszú homokos partot, pihengetni egy napernyő alatt, de már vár ránk a legnagyobb turistaközpont, Marrakesh.  Marrakeshig az autóút remek volt, több helyen is turistalátványosságként lefényképezhető…..
Maamoo 2022.11.27 13:51:42
@Edit Szántóné Mónus: Nagyon köszönöm a biztatást, igazán jól esik a visszajelzés. A túraszervezéssel kapcsolatban - nem rossz ötlet, egyszer lehet...
nap Ma nem túl sok kilométer (260 km) áll előttünk, de le kell küzdenünk az Anti-Atlasz kanyargós útjait. Az utak minősége erre is elfogadható, az út mellett egymást váltják a kopár, sziklás területek és a terméketlen kősivatagok. A kihalt, elhagyatott vidéket egyszer csak felváltja a harsogó…..
nap A mai nap jó híre, hogy nem kell szállást keresni a medina szűk utcáin, a rossz hír pedig, hogy a túra leghosszabb vezetése vár ránk. Elhagyva Fezt a mai cél a homokdűnék lábánál álló falu, Merzouga. Az applikáció a 469 km megtételére hét és fél órát jósolt, vagyis hosszú, nehéz nap vár ránk.…..
Előzmények Mint mindig a hazavezető úton eldöntöttük, hogy mi lesz a következő évi nagy túra helyszíne. Mindez 2020. március 12-én volt útban Mianmarból (Burmából) hazafelé. Akkor még nem is sejtettük, hogy pár napon belül megváltozik a világ és hosszú időre minden és mindenki bezárkózik. A…..
2020.03.01. Ma fájó szívvel búcsúzunk a csodás Bagantól. Irány a bengáli öböl és pár nap pihenés a fantasztikus, de még felfedezetlen tengerparton, Ngapaliban...
2020.02.27. Mai úti célunk Burma talán legismertebb városa, Bagan. A település legfőbb vonzerejét az a 42 négyzetkilométernyi területen megtalálható 4000 templom, sztupa, piramis, vallási építmény jelenti, ami szinte egyedüli a világban. A várost a 2. században alapították, de a fénykorát a 9. sz.…..
2020.02.24. Új nap, új ország. Ma elhagyjuk Thaiföldet és irány Burma, vagyis mai nevén Mianmar. Mivel a Mandalaybe tartó járatunkat áttették este fél 7-re, ezért rengeteg időnk maradt még Chiang Maira. Köszönjük Bangkok Airways. Bár ha erről nem az utolsó percben értesítettek volna, akkor erre a…..
A tavalyi USA - Kanada túra után eldöntöttük, hogy idén visszatérünk Ázsiába. Bár az első ötlet Thaiföld – Laosz-Kambodzsa volt, de végül úgy döntöttünk, hogy kis thaiföldi kitérő után a cél Mianmar, vagyis régi nevén Burma. És miért éppen Burma? - kérdezték sokan. Legfőbb érv, hogy ez egy olyan…..
2019.09.30. Hétfő Sajnos minden jónak vége szakad egyszer, így ma el kell búcsúznunk a szuper lakosztályunktól és a Niagara vízeséstől. Mindezt kicsit megkönnyítette, hogy már reggel esőre ébredtünk. Így eléggé ködös a vízesés. Az idő is minket támogat, hogy könnyebb legyen az elválás. A reggelit…..
2019.09.23. Boston- Bar Harbor- Acadia Nemzeti Park A mai kávénkat és briósunkat a villa teraszán fogyasztottuk el. Érdekes volt, mert ehhez a szálláshoz nem tartozott reggeli, de volt egy felszerelt konyha, ahol mindenki elkészíthette a reggeli kávéját és elfogyaszthatta a teraszon. Rajtunk kívül…..
2019.09.19. Induljunk,induljunk! Az út ötlete már tavaly, Peruból hazafelé jövet megszületett. Egy lábtörés miatt ugyan egy kicsit tolódott, de jobb később, mint soha. Így legalább több idő jutott a tervezésre. És hosszú előkészület után elérkezett a nap. Bár, amikor úgy gondoltuk, hogy minden…..
2018.05.28.  Ma végre egyetlen turistacsoport sem volt a szállodában, így végre sikerült sokáig aludni. Reggeli után összeszedtük magunkat, lemostuk a sztrájkolók által összekoszolt szélvédőnket és a hátsó ablakot, majd elindultunk a Marasban lévő sólepárlók felé. Azon már meg sem lepődtünk, hogy…..