Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a-huli

19 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy házaspár a frontvonal két oldalán: Olga Észak-Oszétiában, Andrej Tbilisiből indulva Dél-Oszétiában rögzíti az augusztusi orosz-grúz háború körülményeit, hogy a metszéspontban találkozzanak a tankok kivonásának napján. Posztmodern felütés, hagyományos…..
Az orosz divattervezés legfontosabb állomása az ezüstkor, az avantgárd nagyjai lefektetették a divatról való gondolkodás modern alapjait és korszakalkotók voltak az európai divattörténetben. Az intézményesült divat, mint Oroszország oly sok intézménye, Nagy Péterrel kezdődött.…..
Az áhított Nyugat meghódítására és az álmok beteljesülésére a peresztrojka hozta el a reménysugarat, ám a vízumrendszer hosszadalmas változása (1985-89) szinte csak a Szovjetunió összeomlása után tette lehetővé a külföldre való utazást. Az 1989-ben alapított Red Stars…..
Nincs divat a kreációkat viselő gyönyörű hölgyek, urak nélkül. Az orosz szépségek nemcsak napjaink trendjét képviselik, hanem a divatvilág születésének meghatározó alakjai voltak, a manöken szakma megjelenése tulajdonképpen az oroszokhoz köthető. A forradalom idején a…..
Mivel magyarázható az oroszok kivételes vonzódása a széphez, a luxushoz? A kifogástalan megjelenés és a legeslegutolsó divat szerinti pompázatos ruhaköltemények nem csak a felső réteg képviselőin figyelhetők meg, hanem a fizetéstől fizetésig élő hölgyek nemes márkákat…..
     Ha vasárnap, akkor humorömleny. Ezúttal - a teljesség igénye néklül - megtekintjük, hogyan is élnek az orosz kultúrkörben a demotivation-plakátok. (via Nyeznajka & English Russia)   Oroszország. Gyerekkortól életre nevel. Orosz lakásfelújítás.…..
Idén sem rendezhették meg a toleranciára, a másság elfogadására buzdító felvonulást a melegek érdekeit védő aktivisták Moszkvában. Az évek óta polgármesterként regnáló Luzskov szerint egyrészt, mert a „társadalmi morál” gyomra nem venné be másrészt, mert a…..
Cseljabinszk – város az Urál és Szibéria peremén. Innen érkezett az orosz színházi élet színét-javát felvonultató Aranymaszk fesztivál kísérleti kategóriájának idei díjazottja. A Liquid Theater a Nyugaton oly divatos helyszínspecikus (site specific) előadások szinte…..
A számos állami intézmény támogatásával, idén harmadszor megrendezett oroszországi Nagy Könyv verseny első helyezettje 2008-ban egy csecsenföldi témájú írás, Vladimir Makanin Asan című regénye lett. Az Asan már egy ideje borzolja az orosz nyilvánosság kedélyeit a főhős…..
Ismét filmklub vasárnap, kihagyhatatlanul a Sirályban este hattól. ..
              Az 5.Verzió emberjogi filmfesztivál nyertes filmje idén Anna Politkovszkaja, hét év a frontvonalon (Anna, 7 years on frontline). A film a holland zászló alatt fut, készítői szinte fele-fele arányban hollandok és oroszok. Nagyon friss,…..
Bibliai motívumokkal átszőtt történet két kisvárosi kamaszról, akiket anyjuk nevelt fel. Egyszercsak megérkezik apjuk, aki 12 éve eltűnt, és egy szigetre viszi fiait, ahol szinte kiképzésnek veti alá őket. Mitikus téma finoman kidolgozott karakterekkel, remek színészi játékkal…..
November 7. tagadhatatlanul beivódott az ex-szovjet emlékezetbe. Parádés felvonulások, beszédek és persze tengernyi Lenin Marxszal fűszerezve. Az új „újidők” kezdetétől Oroszországban november 7-e egyet jelentett az őszi vakációval, a december-januári lazsálás előtti…..
Ne feledd, ma-holnap este A38! Merülj bele a ritmusba, és őrjöngj ska-ra, miközben utazol az orosz virtuálrielitibe. Ma este az itthon már jól ismert, visszatérő vendég Russkaja, majd hogy tutira kirázzuk lábunkból a görcsöt a frenetik-freak Nogu Svelo ráz meg alaposan, végül a…..
A kortárs előadóművészet terjesztését, az új generációk bevonását célozta meg az a három évvel ezelőtt indított kezdeményezés, amely nemzetközi fesztivál keretében mutatja be a világ nagy előadóinak műveit az ország különböző részeiből Moszkvába meghívott diákok…..
  A nyolcas szám a jólétet, a boldogulást jelképezi sok egyéb mellett a kínai számmisztikában, nem volt véletlen a tegnapi Olimpia kezdés sem, 2008. augusztus 8-án. Ugyancsak tegnap párezer kilométerrel Nyugatra Grúzia tüzet nyitott Dél-Oszétiára. Tbiliszi álláspontja…..
  Gyakran vagy levert, szomorú, könnyen elsírod magad? Esetleg szereted a feketét meg a rózsaszínt, és piercinget viselsz? Vegetáriánus vagy, nem dohányzol, nem iszol és nem (feltétlen) csajozol? Fekete frizurád egyik szemedbe omlik? Mi a különbség a true és a poseur…..
Ma ünneplik Jevgenyij Jevtusenko 75. születésnapját. A hivatalosan 1933. július 18-án született költő (valójában egy évvel korábban, csak a háború idején Moszkvába költöző család a gyerek egy évvel való fiatalításával tudta átverni a szovjet adminisztráción a fővárosba…..
  Nem lesz orosz-német mérkőzés. Sajnáljuk. Közben kezembe került az emigráns Vlagyimir Vojnovics 1982-ben írt regénye, melyben egy utópisztikus világot vázol fel Moszkvában 2042-ben. Ebben a világban megvalósul a kommunizmus, mely a Genialisszimusz totális diktatúrájára…..