Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P$+

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ördöglakat Akrobaták 2012.09.02 18:34:01
Két összetett ördöglakatról lesz szó ebben a bejegyzésben. Sok közös vonásuk van, melyek a megoldás során derülnek ki elsősorban, nekem mégis a külsejük hasonlósága tetszik. Ahogy rájuk nézek, azonnal a légtornászok jutnak eszembe, amint a trapézon lengenek. Ezért is adtam…..
  (az eredeti cikk rövidített változata) 2009-ben Eugenie Scott, az Egyesült Államokbeli Nemzeti Tudományos Oktatási Központ munkatársa azt javasolta, hogy azokban az esetekben, amikor a bizonyítékok cáfolják az egyes evolúciós elméleteket, a tudósok ne ismerjék ezt el,…..
P$+ 2012.01.13 15:46:54
@Alex ): @Kéry Zsuzsanna: Ha már Bibliákat ajánlgatunk, én is csatlakoznék :-). A neten fellelhető a The Sword Project (keresőben megtaláljátok). Ez gépre telepíthető program (azaz telepítés után már nem kell net!) és rengeteg nyelvű fordítás, néhány kommentár, szótárak tölthetők le hozzá. Van magyar nyelvű felülete is, amit futtatáskor lehet kiválasztani, de egyelőre csak UFO és Károli van hozzá a magyar fordítások közül. Van keresője és ad lehetőséget, hogy saját jegyzeteket írjunk versekhez. És lehet párhuzamosan követni 3 általunk választott fordítást. Sajnos Windows7-re nem lehet feltenni a fordításokat a telepítőcsomagokkal, de egy XP-re telepített gépről a modulok kézzel átvihetők egy Win7-re.
Elgondolkodtunk-e már azon, mit jelent egy halottal kapcsolatban azt mondani: "Nyugodjék békében", "Isten nyugosztalja"?  A halottak számára az egyetlen nyugalom a mennyben van - és hogy valaki odakerül-e vagy sem, az a halál előtt már eldőlt. Ha valaki nincs a mennyben, soha nem…..
P$+ 2011.12.01 10:36:18
@Kéry Zsuzsanna: Igen, igen, nekem is az a véleményem, hogy így érdemes imádkozni, alázattal kérni és elfogadni, amit/ahogy kapom. Csak éppen ebben van benne az az ellentmondás, vagy kérdés, hogy akkor tulajdonképpen mi is a célja a kérésemnek. Ahogy az is kérdés, mi volt Jézus célja az idézett igehelyen a kéréssel. Hiszen tudta pontosan, hogy az nem lehetséges. És pont ebből az igehelyből gondoltam azt, amit korábban mondtam, hogy talán nekem van igazából szükségem arra, hogy imába foglaljam a kérést, akárkinek is kérem.
Milyen érdekes, hogy egy mindennapi tevékenységünkről meggyőződéssel valljuk, hogy így kell tennünk, de nem tudjuk igazán megindokolni. És közben időről-időre érezzük, mekkora ereje van. Áldott az Úr!
Egy érdekes játék nem hagyja nyugodni az embert. Hiába oldjuk meg akár százszor, hiába hisszük, hogy már minden csínját-bínját ismerjük, már-már el is felejtjük, de csak visszakúszik az agy egyik hátsó nyúlványába és birizgál valamit.Írtam már egy játékcsaládról, amire…..
Ördöglakat "L"-ek quartettje 2011.11.19 19:05:00
Van néhány játéktervező, aki szinte bármilyen új ötlettel áll elő, abból érdekes és jó játék lesz. Közéjük tartozik a japán Mineyuki Uyematsu is. Ezen a blogon eddig nem szerepelt játéka, de most bemutatok egy általam nagyon kedveltet. A jó játékokra jellemző, hogy…..
 Jobboldalt alul, a CC gombra kattintva választhatunk magyar feliratot! ..
P$+ 2011.11.11 08:53:51
@Krisztoforo: Pont ez a baj, hogy ezeknek az embereknek nem a felfogását, nem a meggyőződését próbálta alakítani a riporter. Még egyszer elmondom (provokatív felszólításodra reagálva), nem a filmnek a felvetett témákban képviselt állásfoglalása ellen szólok (habár én nem ölném meg Hitlert, vagy az anyukáját, ha a kezembe adnának egy fegyvert), hanem a módszer ellen, amivel ugyanezeket az embereket az ellentétes végkövetkeztetésre is el lehetett volna vezetni, ha más álanalógiát használ fel. És ennek az egyik legjobb bizonyítéka a neonáci gyerek, aki "határozottan", "meggyőződésesen" nem(!) hisz a túlvilágban, mégis a végére "belátja"(?), hogy milyen rossz lesz a szerinte nem(!) létező Isten ítélőszéke előtt bűnösként állni. Az ember nem hülye, ha logikátlan dolgot állít, annak oka van. Ha ez a gyerek fél attól, amiben nem is hisz, akkor vagy az egész egy átverés (ezt én nem venném számításba), vagy csak annyira manipulálták a figyelmét, hogy ezt az apróságot nem vette észre, amikor a végső szót kimondta. Persze van egy harmadik lehetőség: időközben elkezdett hinni Istenben. Csak ha így lenne, akkor nem hiszem, hogy épp ez a leglényegesebb fordulópont maradt volna ki a filmből. És ha leragadsz a film kérdéseinél, akkor téged is manipulált. Ez a film ugyanis nem Hitlerről, meg az abortuszról szólt, hanem az Evangéliumról.
Remélem, kicsit érthetőbb volt most, amit mondani akartam, mint az előző hozzászólásomban.
Álljon itt néhány kérdés, amit föl kell tennünk ezzel a titkos mozgalommal* kapcsolatban:1. Ki indította el ezt a mozgalmat?2. Miért indították, és mi volt az eredeti célja?3. A résztvevőknek miért lazul a kötődésük a helyi gyülekezetükhöz?4.  Miért múlik el olyan…..
P$+ 2011.09.30 11:15:49
Akkor álljon itt néhány válasz:
1-2. Spanyol katolikus szerzetesek indították a polgárháborúk idején, részben azzal a céllal, hogy gyülekezeti vezetőket képezzenek egyházi közösségeik számára.
3. Miért? Lazul? Én csak olyan cursillistákat ismerek, akik a cursillo után a korábbinál nem kevesebb, sőt a legtöbb esetben több szerepet vállaltak saját gyülekezeteikben. Vagy a cursillo hatására kezdtek el gyülekezetbe járni.
4. Mert a való világ nem egy cursillo, mi pedig emberek vagyunk. Ugyanez az eredménye egy csendes hétnek, egy evangelizációnak, sőt egy keresztény zenei koncertnek is. Amíg ott vagyunk, a speciálisan kialakított környezetben, csupa azonos célú keresztény között, addig egészen más hatások érnek, mint a hétköznapokban.
5. Nem vagyok kompetens a kérdésben.
6. Mert amíg csak a lényeget tudod, nincsenek benned előítéletek, vagy hamis elvárások. És a filmet sem csak akkor nézed meg, amikor már pontosan tudod, hogy melyik jelenetben mi lesz.
7. Nem ismerem a destruktív szekták módszereit, így nem vagyok kompetens a kérdésben.
8. Lásd 1. pont. Még jó, hogy a katolikusokat nem vonjuk felelősségre, miért van a misében az a sok latin kifejezés!
9. Mert jó nekünk együtt lenni Jézussal és azokkal, akikkel Krisztus Testét alkotjuk? Mert akik rá akarnak venni, azoknak csupa pozitív tapasztalata volt ott?
10. Miért? Kezdik? Lásd 3. pont, ami pont az ellenkezőjét jelenti. Sőt akiket én ismerek, a cursillo óta a nem hívők közt is sokkal jobban felvállalják kereszténységüket! És nem pont erre bíztat minket Jézus is?
11. Mert nem értették meg az Evangélium lényegét. De ez nem a cursillon múlt. Csak mindig elfelejtik megnyitni a szívüket Jézus előtt, amikor (például a cursillon is) lenne rá alkalmuk. És talán pont egy ilyen cikk az oka ennek.
12. Idéznéd a Bibliából a vonatkozó részeket? Indoklással! Nem ígérem, hogy teológiailag helyes válaszokat fogok rá adni, de érdekelne, hogy elgondolkodhassak rajtuk és ha indokolt, átformáljam a fenti válaszaimat, meg a véleményemet.

Tudjátok, nagy élmény a cursillo, mert megélhetjük benne a testvér mivoltunkat olyan emberekkel, akikkel nem is ismerjük egymást (ettől más, mint a gyülekezet). Olyanoktól kapunk szeretetet, akik ugyanúgy Istentől kapták azt, mint mi magunk, és rögtön viszonozhatjuk is (ettől ugyanolyan, mint a gyülekezet). Nem több ez, mint egy Csillagpont, csak más. Ugyanis ez egy képzés, ahogy a neve is mondja. És mivel a tananyag nem kicsi, az idő meg rövid, így minden nagy koncentrációban ér. A szeretet is.
Bizonyítani nem tudom, így kénytelenek vagytok hinni abban, amit mondok: nincsen sem anyagi, sem semmilyen függésem a cursillotol, nem vagyok megfélemlítve sem. De nagyon őszintén kívánom minden hívő, vagy Istent kereső embernek, hogy egyszer eljusson a cursillora. És egy kicsit ott is együtt lehessen Jézussal. És még valami, szolgáltam is cursillon, de nem tanítottak meg arra, mit tegyek, nem tudok hipnotizálni és egyetlen ilyen technikát sem ismerek. Csak egy dolgot tudok, hogy Isten dicsőségére az Ő szeretetét továbbítottam négy napon át és mindenben segítségemre volt a Szentlélek.
A cursillo csak eszköz, a dicsőség Istené!
Szeretettel: István
P$+ 2011.10.24 17:03:16
@Eca: Kedves Eca! Fentebb láthatod a véleményemet a cursilloról, tehát az is nyilvánvaló lehet, hogy nem a cursillo ellen szólok most. De azért egy kicsit a Zsuzsa védelmére kelnék annyiban, hogy én ugyan mindent, amit tudok, csak másodkézből tudom a szcientológusokról, de ha az lenne a téma, biztosan mindenkit megpróbálnék lebeszélni róluk.

@Kéry Zsuzsanna: Ugyanakkor tény, kedves Zsuzsa, hogy általad feltételezett dolgokat tényként kezelsz és azokból következtetéseket vonsz le, melyeket ismét csak tényként közölsz. Ez szerintem hibás módszer.

"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!"
 Ray Comfort evangelizációs módszere a következő: Forgalmas helyeken álldogál, és megszólít embereket. Attól, aki megáll, és szívesen beszélget vele, megérdezi, hogy hisz-e a halál utáni életben, hogy létezik-e menny, és vajon, ha a beszélgetőtárs ma meghalna, akkor oda…..
A P pentominó rendelkezik egy érdekes tulajdonsággal, négy darabból elkészíthető önmaga nagyított mása: Hogy szemléletesebb legyen, ugyanez következzen két rajzon is: Négy ilyen nagy P-ből összeállítható egy még nagyobb: És rajzon: Aztán négy ilyenből egy még nagyobb.…..
Ördöglakat Ördöglakatfa 2010.05.09 15:03:00
Már régóta tervezem, hogy készítek egy nagyobb méretű, körüljárható, több feladványos ördöglakatot. Hát, ilyen lett:   A képen éppen a két szomszéd kölyök igyekszik több-kevesebb sikerrel leszedni a karikákat.  A játék elkészítésénél cél volt, hogy…..
P$+ 2010.05.10 10:48:37
@Gál Péter F.: Mesééélj!
Ördöglakat Tangramparadoxonok 2009.11.17 22:30:00
A kínai tangram (lásd itt) 7 elemével kirakható egy kalapos, csizmás ember: Rendezzük át az elemeket! Máshogy is kirakható "ugyanez" az emberke. Ehhez is mind a hét elemet felhasználtam, de hopp, ennek eltűnt a csizmája! (Kép a hajtás után!) A két képet egymás mellé…..
Ördöglakat Facsomók 2008.10.29 19:16:00
Az első saját készítésű összekapcsolódó játékom az Egyszerű facsomó volt:  A képen látható darab közel 20 éves, meglátszik már rajta a sok használat, leejtés, újra ragasztás. Na meg a kezdeti ügyetlenkedés is. Akkoriban a küllem még nem nagyon érdekelt, csak a…..