Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hamvas balint

259 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WRC2009 /Catalunya Rally / Shakedown A tegnapi teszttel elrajtolt a 45. Rally Catalunya – Costa Daurada. Természetesen mindenki a világbajnoki cím két várományosára, Loebre és Hirvonenre koncentrál, de szent meggyzőződésem, hogy nem ők lesznek ennek az előadásnak a…..
A fenti kép mutatta be egy angliai ingatlan adottságait a lakáshirdetésben, a helyszínen pedig az alábbi látvány fogadta a látogatókat:   Igen, Hölgyeim és Uraim ez egy atomerőmű. Nem minthogyha bármilyen más ipari létesítmény…..
hamvas balint 2009.10.01 16:13:54
meg is van:
www.phillipsandstubbs.co.uk/site/go/viewParticulars?propertyID=60853
itt meg nagyon szepen nez ki.

csak ha rakeres az ember a google maps-en, akkor latszik, hogy az eromu kb. 500 meterre van a haztol.
bit.ly/2Mmid
mtb fotó Szunet 2009.10.01 15:32:34
Kedves olvasok,Elerkezett az, ami hosszu ideje erlelodott mar: bizonytalan ideig szunetel az adas. Kezdetektol fogva kerdesesnek tunt a ket blog fenntartasanak realitasa, de ahogy egyre inkabb Londonba tevodtek at a dolgaim, egyre kevesebb relevanciaja volt ennek a blognak szamomra. Igy matol kezdve…..
 Lesz idén is cyclo-cross világkupa-szezon, én meg ott leszek. Igen, az összesen.Olaszországban kezdek, alig egy hónap múlva, azután jön Csehország, Plzenben tartják az évad első versenyét, majd januárban megyek még arrafelé, amikor a világbajnokság lesz Tabor-ban.November…..
Londonban havonta rendeznek CM-et, végre hosszas kihagyás után megint el tudtam menni. Ezúttal dél felől közelítettem meg a szokásos találkozóhelyet, a Waterloo híd déli lábát. Stílszerűen egy otthoni CM-es pólót viseltem. A Vauxhall híd után nem sokkal megszólított egy…..
www.bikeradar.com/gear/category/accessories/product/u-lock-holder-09-34933..
További képek a mai napról, Monster Zombie es Moving Target nevu csapatokkal, és megint csomó ütközéssel. ..
Csak pár kép, mert késő van es megint eláztam, de ma jártam a bringapóló EB-n, itt Londonban. Az EB persze némileg nagyképű kijelentés, mert főleg angol és német csapatok vannak, de ettől még a hangulat jó volt. Még akkor is, amikor elkezdett úgy négy óra körül…..
Hamvas Bálint: Ugye egyszeri és különleges élmény volt testközelben látni a Tour de France mezőnyét a Tour legnehezebb szakaszán és nagyon nagy szemétség lenne ebből kifolyólag heteken át ülni a képeken, ahelyett, hogy megosztaná olvasóival? eszpee: Igen. Hamvas…..
Sokszor megtalálnak olvasók és barátok is azzal a kérdéssel, hogy milyen gépet vegyenek. Ilyenkor mindig elmondom a szempontjaimat és bár ős-Canon-os vagyok, nem evangelizálok feltétlenül, mert ami nekem bejön, lehet, hogy másnak nem.Nemrég kérdezte valaki, hogy mit érdemes venni:…..
hamvas balint 2009.07.19 13:49:51
@Control888: ez meg a legelso 1Ds? Vagy Mark II 1Ds? Megmondom oszinten, hogy nem tudom pontosan, hogy mire van szuksege egy vadfotosnak. Az 1.6-os szorzo biztos jol johet, mert igy kb. azt ered el egy 70-200-assal, mint az 1D-vel es egy 300-assal. Az 1Ds, ha nem Mark II-es, akkor szerintem nem biztos, hogy jobb, mint az 50D. Azt egyszerubb hasznalni, tud sraw-t, udma-t, ami mind segit abban, hogy sok kepet sorozatban, ami szerintem nem rossz, ha termeszetfotorol van szo. Az 1Ds raadasul biztosan lassabb, mint mint az 50D, az 1D-k a gyorsak, ott ugye viszont 1.3x a szenzor. Nem tudom, ez mennyire volt segitseg, sajnos termeszetfotozashoz nem ertek.

Ja, es meg egy dolog: a gepen levo vaku szerintem sok mindenre nem jo, inkabb megeri egy kis vakuba beruhazni, sokat tud lenditeni a dolgon.

ha van meg kerdesed, azert nyugodtan kerdezz, ha tudok, valaszolok.
Meg a Naked Bike Ride-on beszélgettem bringás rendőrökkel, most jutottam oda, hogy írjak erről. A prekoncepcióm az volt, hogy a bringás rendőrök valamilyen speciális egységbe tartoznak és csak ezt csinálják. Ezzel szembe kiderült, hogy ők sima, átlagos rendőrök. Ahhoz, hogy…..
mtb fotó Evezős képek 2009.07.06 08:30:00
Az élet nem csak bringázásból áll. Pár hete lementem egyik ismerősömről portrét csinálni, London másik végébe. Andi evez, egyszer már fotóztam őket egy verseny kapcsán, most egy portrét szerettem volna csinálni róla.Kicsit későn értem oda, így lemaradtam, ahogy kivették a…..
Webkettővel kezdődött, a végére is került egy kicsi, csak hogy kerek legyen a dolog. Ez most egy kicsit keverten lesz énblog és szakma bejegyzés, aki unja, ugorjon.Van egy weboldal, az a neve neki, hogy meetup.com és az a célkitűzése, hogy egy adott helyen összehozza az azonos dolgok…..
hamvas balint 2009.06.26 00:21:54
@SpeckoHU: volt ugy 10 eve egy szalagszakadasom a masik bokamban, ugyhogy most tudtam, hogy nincs akkora baj, de most voltam orvosnal a hetvegen, es ugy tunik, minden rendben.
mtb fotó Ismet Index cimlap 2009.06.17 19:08:00
Ismet Index cimlap, ezuttal persze a csocs miatt...
mtb fotó 1 éves az mtbfotó 2009.06.17 00:38:00
Számos blogot indítottam el életem során, digitális szakemberként ez nyilván szakmai ártalom. Sajnos ezek közül egy élt 3 hónapnál többet, de az sem sokkal többet. Pont egy éve fogtam bele az mtbfotó blogba. Az ötlet már régóta érlelődött bennem, de eleinte kicsit bizonytalan…..
Mókás helyre kényszerített a fotóblogger kötelesség tegnap: a londoni World Naked Bike Ride-ot rendezték meg szombaton. Ez tulajdonképpen egy meztelen Critical Mass, azaz hasonló célokért demonstrálnak (környezetvédelem, bringások kiszolgáltatottsága a városban, stb.) és a…..
mtb fotó Trek Soho S tartósteszt 2009.06.13 09:35:00
Többen kérdezték itt a blogon, hogy írjak már a januárban vásárolt Trek Soho S bringámról, hát tessék, pár sorban összeszedtem a tapasztalatokat. Bár otthon az utolsó másfél évben fixiztem a városban, itt kint nem akartam kockáztatni, hogy miközben átszokom a másik oldalon…..
mtb fotó Pocket Wizard beszerzése 2009.06.09 23:25:00
Az egyik kommentben felmerült, hogy miként lehet Pocket Wizard-ot beszerezni otthon. Mielőt a kérdésre válaszolnék, két fontos dolgot jegyeznék meg. Az egyik, amire nagyon kell figyelni, hogy mllyen frekvenciasávon üzemel. Ugyanis van külön USA és EU szabványnak megfelelő egység,…..
hamvas balint 2009.06.10 12:45:00
@HTpHoTo: ezek a frekvenciak:
North & South America and parts of Asia = 340.00 to 354.00 MHz FCC/US
Europe, India, China, and other countries = 433.62 - 434.22 MHz CE
Japan = 315.50 - 317.00 MHz

Az eu-s verzion van egy nagy CE betu, de ezt altalban jelzik, ha nem, akkor ra kell kerdezni.
hamvas balint 2009.06.14 12:06:58
Belsőség Levegő a bögyömben 2009.06.03 10:45:00
  Vannak jó ötleteik is, de nálam a Levegõ Munkacsoport elvágta magát. Keressünk már egy normális környezetvédõ szervezetet!  Vélemények az azonos című írásunkról...
hamvas balint 2009.06.03 14:59:04
@Gordini: kedves gordini: januar ota lakom kulfoldon, elotte 5 evig eltem a kolossy ternel, ezert egeszen pontosan tudom, hogy mennyivel lett jobb vagy rosszabb a helyzet a pacsirtamezo utcaban.

amugy tomegkozlekedes ugyben erdemes megkerdezni a helyieket, pl. a londoniak ugyanazt mondjak az itteni metrorol/buszrol, mint ti a BKV-rol. de ugy latom, az orranal tovabb senki nem lat, tovabbi jo aszalodast a dugoban, eljen az alanyi jogon jaro belvarosi autozas.
A houffalize-i világkupán lőttem néhány nagy öreget, kiváncsi vagyok, kitaláljátok-e az összeset. Igazából a harmadik nehéz csak, ő elég régen visszavonult. A megfejtéseket várom a kommentek közé. ..
A hét elején Tyotyóék invitálására elugrottam velük a British Vintage Wireless and Television Museum-ba. Eleinte buta lépésnek tűnt, mert közel két órát kellett bringázni, hogy Észak-Londonból (Déli Pályaudvar) eljussunk Dulwichba (Ferihegyi reptér), de megérte. Egy nagyon…..
Korán érkeztem a versenyközpontba a xco versenyek reggelén és némi képszerkesztés után összeraktam a holmimat és elindultam a női versenyt meglőni. A szervezőknek jár a piros pont, mert biztosítottak quadokat a sajtónak, amikkel gyorsan el lehetett jutni a pálya távolabbi…..
hamvas balint 2009.05.13 17:48:32
@HTpHoTo: jok lettek a kepek, kulonosen tetszenek azok, amiknel oldalrol kapod el a bringasokat es szembol kapjak a fenyt. egy dolgok ajanlanek megfontolasra: valogass. ugyanabbol a kepbol unalmas tobb tucatot vegignezni. en csinalnek egy szuk valogatast, ami csak a jo kepeket tartalmazza, egyfele kepbol max 1-2-ot, es ha van igeny a tobbire, akkor azt valahova kidobni, hadd bongesszek a nepek kedvukre. egyebkent meg hajra!
A női verseny utáni szünet persze a szokásos rohanással telt, úgyhogy nem sok időm maradt visszamenni a pályára. Megint jól jött tehát a shuttle szolgáltatás, amit megint igénybe vettem Mondták, hogy van pár látványos DH rész a pálya azon részén, ahol nem jártam korábban,…..
hamvas balint 2009.05.13 14:27:40