Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Széltoló Varászlo

46 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabadszedés Agyarország Ormánya 2021.08.13 15:54:10
      Egy veszélyesen életszagú, mégis fennkölt irodalmi jellegzetességeket felvonultató tákolmány. A szerző nevében is remélem, hogy sokakat megsért...     Sok sikert az értelmezéshez.....
Szevasztok Szélhámosok. Tudjátok hogy nem kenyerem a ranting és roastolni sem szoktam nagyon senkit, de mára már kikívánkozik belőlem két történet megosztása, amelyekkel az a célom, hogy egy pillanatnyi betekintést adjak mint a saját, úgy a szűk családom lelki miazannyakínjába. Történtek ugyanis…..
Mi tesz valakit Szélhámossá? Az hogy velem tart és szembe megy a józan észnek? Hogy nem engedi manipulálni magát a világ manipulátorai által? Hogy képes kritikusan gondolkodni, képes a legrosszabbkor a legrosszabb kérdéseket feltenni? Lehet. Nem tudom. Egy dolog azonban valószínű, sőt, majdnem…..
Ne, Széltoló, ne.  Ha mondom, hogy ne! Hogy a rohadtkúrvaúristenbe, Széltoló, basszamámeg, NE! Késő, elindította, Zolikám, hívjad a pszihiátert... Ne is, tudod mit, bazdmeg, a papot hívjad.....
Szevasztok Szélhámosok, a mai zergebaszó hőségben a jelenlegi kedvenc játékomról, a Warframe-ről fogok nektek regélni. Nyáladzani fogok, fanboykodni és az egekig fogom magasztalni, szóval ha nem vagytok vevők az ilyesmire, le lehet lépni. Ne mondjátok, hogy nem szóltam előre :D ..
Szevasztok Szélhámosok, ma pár könyvet ajánlanék a figyelmetekbe. ..
Szevasztok Szélhámosok. Nem haltam meg, még mindig nem. Írok, írogatok, csak nem ide. Belekzdtem valamibe, ami hát, jobb szó nem lévén, kontárkodás az irodalom posványosában.  Magyarul, nekiálltam regényt írni. Elég gyermeteg kis satnyaság lesz, dehát én is csak egy gyermeteg kis satnyaság vagyok,…..
  Oda jutottunk Szélhámosok, hogy bűn harminc és negyven közötti, fehér heteroszexuális férfinek lenni. Megalázó, nincs semmid, amire büszke lehetsz. -Van családod? Nyeeeh, mennyire nyomi maradi vagy, hogy van papírod arról hogy szeretsz egy nőt, meg, fujj, milyen undi, kisgyereked van, fujj, az…..
Üdv a Varnyúban, Lovagtestvérek! Kapunk újfent szélesre tárva, várjuk a betérőket jóféle itallal, kiadós étkekkel! Aztán a bölcselkedésnek is nyílik tér, a tréfának szintúgy, ne habozzatok hát kibökni, ami szíveteket nyomja, vagy csak nyelvetekre jön!  Dartonra!..
Széltoló Varászlo 2019.01.30 00:09:40
Nem tudom hová tenni, hát itt hagyom:
Nos akkor, az én amatőr módomon, nem kánon, pusztán képzelt karakterem előtörténete pár szóban.
Babakorában találtak rá Pyarronban egy folyó melletti kis faluban, félholtan, jobb csuklójára erős karikával és lánccal egy harci kalapács volt erősítve. Torz testét és burjánzó testszőrzetét, szakállát a falusiak nem tudták hova helyezni, ezért berakták egy kripliket, "szörnyeket" mutogató társaságba. Az emberek folyton gúnyolták, kicsiny mérete miatt kispöcsnek, kiskriplinek töpörtyűnek nevezték és megalázták ahol lehetett. Csupán évek múltán, nagyjából a megtalálásának húszadik évfordulója tájékán világosította fel egy tanult látogatója, hogy ő bizony nem kripli, nem szörny, hanem egy törp és hogy sok hozzá hasonló él fenn, a messzi északon.Elhagyta a menazsériát és újdonsült mentorát követve megismerte a vallást, kultúrát, a világ egy teljesen új arcát. Az őt ért sérelmek és lelki sebek beforrasztásának lehetőségét legjobban talán Darton hitén keresztül látta lehetségesnek, bár valahol legbelül tudta, érezte, hogy igazából valami más, számára ismeretlen entitás követi a lépteit. Hasonlóan érezte magát a világ más dolgaival is. Amíg szerzett értékrendje, viágnézete a Pyarr kultúrkört tükrözte, belső nyugtalansága folyamatosan valami másra, "valahogy máshogy"ra ösztökélte. A csuklójára erősített karika valahogy vele nőtt, sose nem lett szoros rajta, a kalapács, szinte teste része lett, olyan szinten, hogy más fegyver érintése fizikai kellemetlenséget jelentett számára, legyen az egy puszta kés, vagy kisbalta, mindegy.. A Dúlás alatt egyszerű katonaként szolgált, mint mindenki más, kivette a részét jóból - rosszból egyaránt. A Dúlás után az örök nyugtalanság még erősebb lett benne, így a kicsiny zsoldjából vett egy kezes pónit és elindult felkeresni saját magát.
Igen, nagyon amatőr, tudom, rengeteg lyukkal a plotban, de sajnos tőlem többre nem telik. Így lett egy törpe Délen félig meddig Darrtonita. Mint mondtam, a sisak amúgy is tönkrevágja a frizurát meg a szakállat, pajzsra meg hát, minden jóérzésű embernek... törpnek szüksége lehet
Üdvözlet Szélhámosok. Tudtátok hogy az átlagemeberek mindegyike az átlagnál intelligensebbnek gondolja magát, még ha hangosan nem is nyilvánítja ki? Paradoxon ez a javából, mert ha mindenki okosabb mint az átlag, akkor az átlag magában egy korrupt , téves eredmény. Ugyanakkor, ugyanazok az…..
Tegnap megnéztem három Guy Ritchie filmet. A revolvert, a Blöfföt illetve A ravasz, az agy és két füstölgő puskacsövet. Mostantól hivatalosan is a must see kategóriába sorolom őket. Aki olvasott valaha Rejtő Jenőt, annak a hasonlóságok valami égbekiálltóak lesznek. Magam is valahogy így képzeltem el…..
Szevasztok Szélhámosok, ma egy olyan dolog jön, ami eddig nem volt a bolgon. Emlegettem ugye, hogy szeretek számítógépes játékokkal játszani. Namármost, közelről sem játszhatok annyit, amennyit szeretnék, de még így is többet játszok mint amennyit kellene. Szakmámból és életvitelemből kiindulva, nem…..
A legjobb halat bizony Bezdánban főzik!-írja ezt egy hozzászóló a Bezdáni halászlé című cikk kapcsán. Ez a kijelentés ne sértsen meg senkit, hisz természetes, hogy mindenki a saját hazája levét méltatja. S ahogy egy igen bölcs közmondás is tartja: Halászléről lehet vitatkozni, de nem…..
Kijózanodtatok? Igen? Akkor csapjunk bele Szélhámosok, van némi pótolni valónk. Mik a tervek a bloggal 2019-re?..
Széltoló?! Csak röviden: 2018 2018.12.31 23:23:12
Nos, mélyen tisztelt Szélhámos banda, ez is eljött, évszámot kell váltani ezen a kis sáros golyóbison. Ilyenkor az emberek átmennek szentimentálisba, érzékenykednek, fogadkoznak meg hát szokás szerint jól be is basznak. Dehát ez rendjén is van, mondhatni.  Én ellenben akkor most csinálnék egy kis…..
Már megint...   Még szerencse, hogy Ti Szélhámosok az emberi faj intelligensebb rétegeibe tartoztok. Nem győzök csodálkozni ugyanis, hogy az átlagember mennyire begyöpösödött, szűklátókörű tud lenni, ha egy kicsit is nem hétköznapi a téma. Teszem azt ha nem a kenyér ára a téma, meg nem a…..
Rovarok. Utálom a rovarokat. Mindenki utálja a rovarokat, ugye? Egyesek annyira utálják őket, hogy látni sem bírják őket, inkább megeszik... Ma mégis róluk lesz szó. Konkrétabban egy dongóról meg egy maroknyi pókról. Szóval essünk is nekik, mint kínai kislány a sűltcsótánynak.   Űrből a…..
  A láncfűrészekről   Szevasztok Szélhámosok, mondjátok meg nekem, mi jt eszetekbe, ha azt mondom láncfűrész? Egy erdész? Az a texasi tömeggyilkos? Egy szobrász? Akármit is mondtok, nekem ezentúl Peter Jackson új filmje, a Mortal Engines fog elsőre beugrani... Sokféleképpen láttam már használni…..
A magyar vezetéknevek jelentő hányada úgynevezett szakmai vezetéknév, lásd Kovács, Takács, Varga. Vajon, ahogy a szakmák fejlődnek, új szakterületek jönnek létre, a nevek is velük fognak haladni? Lehetséges, hogy mondjuk száz - kétszáz év múlva legyenek olyan nevek hogy, Webdesigner József,…..
 Személyes vélemény   Egyszerűen minden a pc körül forog az új évadban. Részenként leszakad a kibebaszott pofám. Kínosan érzem magam... kellemetlen az egész: a forgatókönyv borzalmas, a dialógok gyengék... a történet pedig semilyen, a megoldásokkal együtt. Közel se hozza a régi szinteket. A…..
Széltoló?! Rue de la Victorie 2018.12.07 18:00:42
Reflect, or?   Azt mondják, nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. Ez a vesztesek önigalozása, mert ha nem akarsz győzni, bazdmeg, akkor mi a francnak indulsz egyáltalán a versenyen? Maradj otthon és nézzed tévén, sokkal kényelmesebb...  A győzelem a fontos. Győzni kell, becsületes…..
Ez fura   Furcsa világban éltek ti Szélhámosok... Még mindig meg kell állnom néha és emlékeztetni magamat, hogy hála az Isteneknek én nem tartozom ide, csak ideiglenesen vagyok itt, látogató, aki itt rekedt. A sok csoda mellett amivel elkápráztatott, a jelenetek sokban egy odahazai disztopikus…..
Széltoló?! Síri Csend 2018.11.26 19:00:38
Szevasztok Szélhámosok. Ma egy kis tanmesével jövök nektek, értelmezzétek belátás szerint. Előre szólok, sötétebb lesz mint gondolnátok, sötétebb esetleg mint idokolt lenne. De ma ez van terítéken. Szigorúan 18+, abból is csak az állhatatosabbjának!   És hullaszag   Hallgat az ég és hallgat…..
Az 1960-as The Time Machine H. G. Wells regényének az adaptációja, ami egy feltalálóról szól, aki megépít egy időgépet és a jövőbe utazik, mert kíváncsiságból meg akarja tudni, hogy hová fejlődik tovább az emberiség. Ám amikor megérkezik a távoli jövőbe, nem talál fejlett utópiát csupán pár agyilag…..
Ide-Oda   Szevasztok Szélhámosok. Ki tud megélni az űrben? Kezeket fel, hadd lássam! Ugye? Pedig a jó válasz az hogy mindenki, csak nem sokáig. Függünk a levegőtől, a hőtől, sőt még a fránya gravitációtól is. Létszükségletünk, mondhatni, mégis egy fajta függőség. A jobbik fajtából. Ugyanis,…..