Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anett0721

33 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldog új évet kívánok mindenkinek a szilveszter napján leadott egy nappal korábbi VV-vel és a Bűbájos boszorkák negyedik boszorkányának öltöztetett Anikóval, akinek nyilván hatalmas áldás lehet, hogy még ma is az ápoltakkal kell foglalkoznia ez ilyen év után. Mindenesetre a dekoltázsát a…..
Anett0721 2021.01.02 11:53:12
Nem kell mindig nagy és nehéz ebédben gondolkodni, hanem lehet egy kicsit egyszerűsíteni is a teendőkön - na meg az sem gond, hogyha nem esszük magunkat örökké degeszre. Most egy ilyen fogást hozok a blogra, ami gyorsan elkészül, látványos, finom - és amihez nagyon illik egy könnyed gyöngyözőbor…..
   Való igaz, a cumis és cumisüveges téma után maga a szopizás jönne logikailag, ám arról oly sok másik kérdéskör jutott eszembe, hogy úgy döntöttem, kicsit későbbre hagyom a dolgot, ha megbocsátotok. Előtte még essen szó a kicsik közlekedési módjairól, amelyek olyan mértékben két pólusra osztották…..
  A babákról az emberek általában azt hiszik, a baba valamit mindenképpen szopizni akar, legyen ez cumi, vagy annak hiányában hüvelykujj. Hadd kezdjem a véleményekkel: Ne cumizzon a baba, mert a fogai kiállnak majd. Ne cumizzon a baba, mert ha rászokik, még három évesen is küzdhetsz a…..
   Vagyis: mikor kezdjük a szobatisztaságra szoktatást? EZ is tud remek vitatéma lenni, utána olvastam a témának, kik mit mondanak, miként vallanak a bilizés rejtelmeibe való bevezetés idejéről. A végletek emberei a következőket mondják: Minél hamarabb, mert ha ügyes vagy, már másfél éves korára…..
   Ha már alvásnál tartottunk ugye. Itt inkább kezdem azokkal a mondatokkal, amik közül jó pár bizonyára ismerős lesz az anyukák számára. Némelyiket gondoljuk, némelyiket hallottuk, olvastuk, egyiket-másikat nekünk mondták, néhányat pedig mi mondtunk másnak. Könnyebb együtt aludni a babával,…..
   Ha sírni hagyod, kegyetlen vagy, kőszívű, és gőzöd sincs a gyermek lelkéről.  Ha felveszed, amikor sír, elkényezteted, és gőzöd sincs az okos nevelésről. Azaz: bármit is teszel ebben a kérdésben, az rossz. Már azok szerint, akik a másik elv szerint operálnak. Ez a szép, hogy a…..
   Más szavakkal: kell-e a babafoglalkozás anyának és babának? Ugyanis a téma valóban kettébontható, mert az ilyen foglalkozások nem feltétlenül csak a kicsiknek, hanem az anyukáiknak is adhatnak némi pluszt, ha valaki ilyen beállítottságú. Ugyanis, nem vagyunk mind ugyanolyanok, vannak, akik…..
 Ha már játszótér, akkor megemlítendő az Anyatigris is, aki mindig, minden esetben támadásra készen ugrik rá bárkire, aki kicsit is negatív hangulatba hozza gyermekét. Ez annyiban teljesen normális, hogy mindenkinek kötelessége védeni kicsinyét a külvilágtól, ám igen nehéz megtalálni a határt a…..
A bejegyzések gondolatébresztő fejezetek, de korántsem szeretném egyoldalúvá tenni a blogot. Való igaz, hogy magukat a témaköröket is vélemények alapján alakítottam ki, ám bízom abban, hogy további gondolatokat ébresztenek, ezért kérlek, nyugodtan kommentelj, ha véleményed van :) Persze kulturált…..
A játszótéri szabályokról a következőket olvastam, hallottam, amiket szeretnék Veletek is megosztani, természetesen pro és kontra érvekkel együtt, a szavak a Tieitek, fórumokról és az Életből.  A játszótéren minden közös.  Aki játszótérre megy, számítson rá, hogy amit levisz, ahogy a gyerkőce…..
 A játszótér az a hely, ahová a babák és anyukák kikapcsolódni, szórakozni járhatnak más gyerkőcökkel és anyukákkal. A valóságban ez azonban jelenthet több mindent is, ugyanis vannak anyukák, akik egyfajta kötelességből járnak a játszótérre, hogy megfelelően lefárasszák apróságaikat a délelőtti /…..
De miket is írtatok rá?    na, ennek egyszerűen csak büdös a munka őskori gondolkodással bíró, korlátolt nő, aki azt hiszi, amíg a férje vadászik, neki elég csak magokat válogatni és szoptatni…minek harcoltuk ki az emancipációt, ha az ilyenek egész egyszerűen lerombolják? lusta dög. Sokkal…..
Ha visszaállsz a munkába "idő előtt", (ami relatív, de mindenki magához méri azt, hogy mi a normális), a következőket gondolHATják Rólad a másként döntő édesanyák, felnőttek a tapasztalataim szerint: nem szereti eléggé a gyermekét, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy nem érzi elég jól magát…..
   Tudok egy találós kérdést, amelynek nincs megoldása: Mi a jobb, ha sokáig maradsz otthon a picivel, vagy ha nem sokáig? – egyik sem, mert ha bölcsibe teszed, rideg karrierista pénzhajhász vagy, aki minek szült gyereket, ha nem kell neki, ha meg otthon maradsz vele, egy lusta háztartásbeli vagy,…..
  „Te meg ugyan miben fáradtál el?”   Másik kedvenc mondat, amit az otthon lévő anyukák nem feltétlenül szeretnek hallani. Aki dolgozik, mert vagy MÉG nem, vagy MÁR nem nevel kisgyerkőcöt, azt gondolja, csak a munka a megerőltető az életben. Akár még édesanyáink, nagymamáink is megkérdezhetik…..
  „De jó Neked, hisz Neked olyan könnyű, Te egész nap otthon vagy, úgy irigyellek!”    Számomra nem volt ennél dühítőbb, bántóbb, elszomorítóbb mondat, ami csak felém érkezett, amióta otthon voltam az első gyerkőcömmel. Talán ezért is érzem annyira szívügyemnek annak tisztázását, hogy nem…..
 A Csinimami az, akit sokan szidnak, ám titkon legalább ugyanennyien irigyelnek. Csak azért nem írom, hogy mindannyian, mert mindig, minden téren vannak kivételek. A Csinimami megítéléséből, mivel definiálásának nagy részét irigység szüli, származik talán a legtöbb tévhit és a legnagyobb…..
   Erre nagyon egyszerű a válasz: ha túlfélted azt a gyereket. Vagy mégsem olyan egyszerű? Ugyanis adott a kérdés: Hát lehet egy gyermeket túlfélteni? A szülő kötelessége az aggódás, a féltés, hogy óvja, vigyázza azt a kis lényt, akit megteremtett, akit mindennél jobban szeret. Létezhet-e túlféltés…..
 Anyai döntéseket hozni nehéz. Nehéz, mert csak hallomás alapján döntünk valahogyan kezdő anyaként, hiszen annyi, de annyi információ kering az éterben, hogy még az orvosok SEM egységes álláspontot képviselnek. Választunk, félig tudatosan, félig szimpátia alapján (ki mondta az adott dolgot?) és…..
 Ez is valamiért sértő kategória lett. Nem tudom miért, de az, olyannyira, hogy sokan felvállalni sem akarják. Belefutottam a minap egy kérdésbe, melynek lényege az volt, hogy a Bioanyukák gyermekei vajon hogy fogják megenni a bölcsődei kosztot, mert az aztán tutira nem a bio-hozzávalók tömkelegéből…..
   Kezdjük az Ősanyával, megadva a kellő tiszteletet a kategória jelöltjeinek. Meg úgy egyébként is, talán ezt a típust övezi leginkább az elvek összeütközéséből adódó konfliktusok hada, azaz, az Ősanyák és a Modern anyák folyamatos háborúja a folyó két oldaláról. Próbálom összeszedni a…..
 „Mivel Isten nem lehet ott mindenhol, ezért megalkotta az Anyát.” Édes mondás, de megjegyzendő vele kapcsolatban az is, hogy Isten nem egyazon képre alkotta meg az Anyát, hanem igencsak sokféle kivitelben. Ezért most egy kicsivel nagyobb lélegzetvételű dolog következik, mint holmi gólyaparti.…..
   A név kötelez. A név jellemez, elválaszthatatlanul kötődik hozzánk, aki ismer minket, a nevünkről onnantól mi magunk jutunk eszébe. A Ptk. (1954. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről) 77. & (1) értelmében „Mindenkinek joga van a névviseléshez”. Nevet választani tehát a szülők egyik…..