Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cavalry

0 bejegyzést írt és 944 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       Levélírónk nem tartja magát férfigyűlölőnek, de lefagy a korlátoltságtól, a szellemi igénytelenségtől, vagy a gyenge adottságoktól. Próbálta alább adni az igényeit, de úgy se ment. Viszont azt sem gondolja, amiről sokan panaszkodnak, hogy nincsenek normális férfiak, mert ez…..
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
cavalry 2022.04.18 12:56:21
@kvp: Egy agrár rendszerem miatt foglalkoztam a drónokkal de a mostani szabályozást még meg kel oldanom valahogy, hogy repülhessek ipari alkalmazás miatt. A kis kapacitású de tömegesen alkalmazott drónok is jók lehetnek a haditechnika megrongálására, nem kell túl nagy tömegű robbanó anyagot vinnie, nagy sebességű drónokat lelőni sem egyszerű. A földön közlekedő vezérelt intelligens aknák irányítására sok lehetőség van. A műholdas nagy felbontású képekkel sok mindent meg lehet oldani, sokféle alkalmazás van már, elképesztő dolgokat tudnak. Pld. megszámolják a nagy erdő összes fáit, akár egyenként is meghatározza a GPS kódját stb. Leszól a kis önjáró akna robotnak hogy akció van erre a GPS kódra, támadjon rá, és nyilvántart belőlük 5000-t ha kell. A felbontás kb olyan hogy az újságot is elolvashatod. Természetesen az álcázott eszközöknek sinc ssemmi esélye, rakhatsz a járműre akármit a hőérzékelés is megoldott. Volt olyan alkalmazás már régen is hogy a katonai álcahálók folt elrendezéséből is kimutatta hol van az álcaháló pontosan, és alatta az eszköz. A lombokkal álcázni már vicces. A gyomok fajtáit is azonosítja egy harckocsi az semmiség. www.wsj.com/articles/satellite-images-show-russias-expanding-ukraine-buildup-11618917238 www.maxar.com/who-we-serve/us-intelligence
cavalry 2022.04.19 22:00:31
@kvp: A műholdas cég oldalán megtalálhatod a felhős időben való eljárást (egy rövidítés). Na jó megadom magam, :) vigyen a robot egy Javelint és 100 vagy 1000 méterről lője ki, de ez drágább. megoldás. Előbb utóbb ez lesz. A Javelin ráírányítása a célra, már most is megy távirányítással (van hozzá egy méteres távcső és egy laptop, + kábelek vagy rádió). Kézifegyver is van ilyen, 1200 méterről lő ki bárkit egy fényképezőgép állványról (mozgó célt is). A drónt nekem nem kell felemelnem 2 méternél jobban, azt észre sem veszik szerintem (digitális műszereket akarok leolvasni GPS kódjuk alapján megközelítve őket program szerint). A műszer fillérekbe kerül, ha rá kell rakni egy ipari mobilt vagy rádiót az már drága mert rengeteg kell. Majd módosítják a törvényt, mert ez érdek. :)
cavalry 2022.04.20 22:49:32
@kvp: Miket nem tudsz :) A földön nem lehet gurulni az kizárt. A terület meg nagy, a központból 6-9 km-re is el kell mennie a drónnak , a rádiós dolgot néztem de az drága lenne (autó lopás megakadályozására használnak hasonlót). Egy két darab még elférne. Az angolok GSM telefonnal oldják meg nagy területekre, de az nem lehet olcsó, mert lehet hogy ellopnák akkor is ha nem jó semmire. Én arra gondoltam hogy max egy gyufás doboznyi primitív kijelző elég, ilyen van kínai hőmérős dolgokhoz amivel talajhőt lehet mérni az nem drága csak most nem a hőt kell mérni, a szenzorok is olcsók csak az adatot kell behozni mondjuk 200 hektárról, hektáronként 100 db mérőt leolvasva. Az eredmény megérné, most egyedileg meg tudom nézni a paramétereket és ez sokat számít, hatalmas költség megtakarítás keletkezne, és nagy bevétel növekedés. A nagy darabszám kellene az átütő eredményhez, mert most kb sötétben támolyognak a termelők és pazarolnak mint a gép. Lehet hogy a műhold is jó csak az is nagyon drága lenne. Itt a poén a költségek leszorítása.
Bosszús vagyok a választási eredmények egyes kommentárjai miatt, elsősorban ellenzéki vélemények kapcsán. Először is az ellenpont, Mérő László: részletesen és nagyon önkritikusan leírja, hogy miként látja (másképp) az eredményt, mint ahogy látta/várta azelőtt, hogy szavazatszámlálóként részt vett…..
cavalry 2022.04.09 00:29:30
@alöksz róz: Igaz ha hagyományos zöldségekre gondolsz esetleg a tanyasi tojásra, és még a búzára is igaz lenne ha bánkúti fajta lenne. De ez már csak nosztalgia. Ami tényleg baj, hogy a termékek mikroelem tartalma óriásit zuhant. A talajok agyon vannak műtrágyázva, a fajtákat a hozamra válogatják, most már a szárazság tűrés is fontos. A gyümölcsöket és a zöldségeket a formára,nagyságra színre stb. optimalizálják. Szép, nagy és alig van íze (csak alap műtrágyákat kapott, most ezt is próbálják változtatni). Mind igaz. Csak az a baj hogy a mennyiség is fontos és az eladhatóság ha életben akar maradni a gazda, de inkább a nagyvállalat. Az állattartás is ilyen gyakorlatilag gyár lett, most próbálkoznak az életkörülmények javításával. Mindez csak húsvéti körmenet mert a helyzet jobban fog zuhanni a minőség gyengülése, a felmelegedés miatt. Nagyot fog zuhanni a hozam.
cavalry 2022.04.09 00:33:56
@alöksz róz: A kukacos de jó ízű gyümölcs eladhatatlan te sem veszed meg. A mérnök hozamvadász :) A művészet az lesz ha a régi minőség + nagy hozam sikerül.
  "Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag…..
cavalry 2022.04.06 10:55:30
@Vrancisco: Jól látod. Az a sok ember aki belátja hogy el kell innen menni akkor ha boldogulni akar, az lesz a legnagyobb kár. Ezt nem lehet a viacolor burkolatokkal pótolni és a stadionokkal. Ez a győzedelmes esemény sok idiótának örömet okozott, ami pillanatnyilag szuper és lehet énekelni meg ria hungária, de a mohácsi vész ehhez képest húsvéti körmenet ha a hatásokat nézzük. Nem lehet 3 millió idiótával tönkre tetetni egy országot, ez a választási rendzer öncsonkítás. Nem a mostani ellenzékre van szükség, hanerm profikra akik tudják mi a fejlődés lényege. Nem a zsák krumpli és a stadion. Én csak három aláírással válaszolok erre, más (jog) államnak adok lehetőséget a közterhek bevételére.
cavalry 2022.04.06 11:00:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna ilyen tökös külügyminiszterünk." Most jó a NATO tagság igaz?
Óriási pofont kaptak a kormányváltásban reménykedők tegnap, az újabb kétharmad még a kormányközeli kutatóknál sem volt benne a pakliban. Kommunikációs szinten is előkészítették a sima győzelmet, nagyon úgy tűnik, hogy még a fideszesek is meglepődtek az arányon. Előre tehát nem látta szinte senki,…..
Ha marad Viktor kivégeznek, egy kalap alatt az oroszokkal Van azért annak egy diszkrét bája, amikor Varga Mihály pénzügyminiszter délelőtt még a magyar válságkezelés sikerességéről beszél a facebook hullámain, majd ugyanaznap délután már a klasszikus Brüsszel hibáztatást húzza elő, mondván a…..
cavalry 2022.03.09 19:05:35
@ulpius66: Most fedezted fel a kereskedés lényegét? Sosem késő. Olcsón veszel drágán eladsz - próbálkozzál.
cavalry 2022.03.09 20:06:52
@CSOKKI MÁLNA: Csak neked csak most. A tudás érték (mindenkinek). 1. A születéskor meghatározható a IQ ami 10 éves kortól mérhető jól. Ezt nem okosság, hanem lépesség. 2. Vannak az ismeretek amelyeket magadba szíysz az iskolákban, akár Oxfordban is, mindegy. Lehet 4 diplomád mint nekem. Na puff. Lényegtelen, mert ezek csak adatok, információk és eljárások, gyorsan elavuló tartalom. Jó mert ezt tudod felhasználni a munkádban. De ettől sem leszel okos. 3. A kreatívitás, ami gondolkodás módszertani képzéssel sajátítható el 120-as IQ felett, ez a lényeg, de sajnos nem igazán tanítják. Na most tehát ebből az következik hogy villoghatsz az ismeretekkel, de lehet hogy a cigány gyerek kreatívabb mint te. Gondolj Leonardóra tudod az a ki festő is volt anno, miket ki tudott találni. Ha viszont találsz szőke nőt és kerek a segge karcsú és jó lába van + helyes is az arca, akkor az sokba fog neked kerülni.Akármilyen vagy, különösen ha még okos is. :)
cavalry 2022.03.09 20:21:00
@tiltsál ki te gyökér: Ügyes vagy, figyelsz, megdicsérlek.
Most nézem a ruszkik elmebeteg cárját, ahogy ukrán nácikról vizionál, drogosokról (Tomi, Tóni, Árpi, fussatok), meg arról, hogy az ukránok puccsolják meg saját vezetésüket. Azt hiszem, Vologya, itt a vége. (Zelenszkijt például a nácik az áldozatszerepre predesztinálnák.) Olyan ez, mint mikor a cár…..
cavalry 2022.02.26 19:11:04
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne felejtsd ki a B-2 lopakodó nehézbombázó flottát, ami hagyományos (nem atom) bombákkal is elsöpörné az Ukrajnában szédelgő orosz magasabbegységeket, és a már a britekhez áttelepült B-52 bombázókat. A többi repülő és rakéta cspatok folyamatosan települnek át a légidesszant csapatokkal együtt. Lesz itt civakodás ha belekötnek a NATO erőkbe Ivánék pusztán tévedésből, mert eltévedtek az erdőben. --és akkor jönnek a nagyobb pukkanások mert már úgyis mindegy, Oroszország velünk együtt átmegy történelmi emlékké. Már ha lesz aki elolvassa.
cavalry 2022.03.01 09:12:25
@Bambano: Azért szólj nekik is, mert a végén elszúrják a dolgot. hu.wikipedia.org/wiki/B%E2%80%932_Spirit
Az Apple társalapítója egy sor aranyszabályt fogalmazott meg annak érdekében, hogy egy megbeszélés se legyen időpocsékolás. Amióta saját magam osztom be az időmet, minden extra tipp érdekel. Az a legjobb, ha a nagyoktól tanulunk. Steve Jobs, az Apple társalapítója, ugyanakkor a…..
Posztolónk vitapartnereket keres ahhoz a megosztó kérdéshez, hogy mikor is indokolt a félrelépés? Szerinte minden párkapcsolatban vannak olyan szakaszok, amik egy férfi számára csak így vészelhetőek át.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal,…..
cavalry 2022.01.22 16:38:32
@Almandin: Nyilván nem lehet ilyenket olvasni a neten hog xy mit művel. De azt gondolod hogy egy komoly helyre egy öreg, leharcolt, ápolatlan gépírónőt vesznek fel titkárnőnek 30 éves párttagságival? A szép és okos! titkárnő ma is státuszszimbólum "Katika kérek egy tollat". Én pld direkt olyat vettem fel mindig aki látványos, mindenki megőrül tőle, de nekem nem tetszik mint típus, hogy ne idegesítsen egész nap. Ha komolyabb tárgyalás volt mindig be kellett neki jönni és hozott kávét 10 perc múlva valamit rágcsálni azután kivitte, és stb. de ki be mászkált állandóan. A tárgyalófél azt sem tudta miről beszélünk a végén, úgy ültettem le, hog ytudja nézni amikor kimegy a lány. Ilyenkor mindig rákjérdeztem hoyg akkor most az x123 mehet ilyen áron? Egyszer érettségiző közgazdasági középiskolát végzettek közül választhattam, a recept szerint. Két hét múva bejött hogy túlórázna ha én is maradok. Tegye azt, mondtam neki, - volt dolga elég. Egyszer csak bejött és megkérdezte hogy most akkor mi van, nem tetszik? Mondtam dehogynem nagyon szép de nem akarok munkahelyi cirkuszt. Esetleg hétvégén? - kérdezte. Egyszerűen idegesítette hogy nem is érdekel. Kellett neki a siker :) Utána naponta megdicsértem hogy milyen gyönyörú.
cavalry 2022.01.22 16:42:15
@Almandin: Bizony az élet nem habostorta. Igazad van, ez nem szép dolog, de hát ilyen előnyöket is ki kell tudni használni, ez jár az adott pozícióhoz. Van ahol persze szigorúan veszik, de inkább külföldön. Nálunk még a középkor van. :) A kisgyerekekhez kapcsolódva is a bébiszvetter a legjobb móka a nemzetközi tapasztalatok szerint.
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
cavalry 2022.01.21 12:40:16
@'it's cool to know nothing': Nagy volt a forgalom nagyon nem tudott eltűnni, és az autópálya után már nem is tudott száguldozni. De igazad van az ilyen helyzet mindig hord magában veszélyeket hogy a másik fél is átlépi a piros vonalat. Amint figyelhetted volna előbb hívtam a rendőrséget de ők nem voltak képesek intézkedni. Mire utolértem már letettem a civakodásról, így jutott eszembe hogy keresgélhet egy picit. A lámpa zöldre váltott, mi elsuhantunk, neki meg lett egy kis játékos elfoglaltsága.
Aki hozzám hasonlóan sokat (egészségtelenül sokat, ami azt illeti) böngészi a netet, időnként azért találkozhat érdekes hirdetésekkel. Érzésem szerint a kifejezetten megtévesztő hirdetésekből (mint például a konnektorba dugható fogyasztáscsökkentő) manapság már kevesebb van, mint mondjuk 8-10 éve…..
cavalry 2022.01.14 16:23:48
@Wildhunt: A szódavízen kívül még van ott pár anyag ami kimegy a csövön :)
cavalry 2022.01.14 16:25:31
@Wildhunt: A fizikus barátom matek ls vegyész végzettségű is (gyógyszergyárban dolgozott sokáig) . De én rosszul bírom ha a képleteket sorolja (ronda volt a kémia tanárnőm).
cavalry 2022.01.15 12:46:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: OK, csak a vizes fa is relatív, a népességünk nagy százaléka pld vallási meggyőződéssel hisz az akácfában, mert az "vizesen is ég" szerintük. Ez igaz amúgy. Csak 25% a nedvességtartalma. Egy faluban nincs egy darab nedvesség mérő sem általában. A fát úgy rakják rakatba hogy a szél pont hosszában éri és a nap is. Tehát 2 év alatt sem szárad ki. A méterfán rajta van a háncs és esze ágában sincs kiszáradni mert a két vágott vég erre nem elég. Ha kuglizzák legalább akkor is kint van sokszor az esőben. Rádobnak maximum egy fóliát, amitől penészes lesz. Az is lehet hogy behordják egy szellőzetlen fatárolóba és ott lesz penészes. A tűztérbe nem mindegy hogy 6-12% nedvességgel teszik be, vagy 40%-osan. Egyszerűen nincs a dolognak kultúrája. A levegő persze katasztrófa,m olyan büdös van hogy télen az utcán kutyát sétáltatni is felér egy mérgezéssel. Kellene egy állami program ami bemutatja mit hogyan kell és eszközöket is biztosít. Nagyon szárazzá lehet tenni a fát csak akarni kell. Építettem olyan faszárítót ami egész nyáron 60 c fokban szárít a nappal és kivezeti a párát, nem engedi rá a z esőt és a párát. Úgy ég hogy kapásból meggyullad. Röviden raklapon van a fa, felül 15 cm rés van, és alul is, fóliával van borítva oldalt és a rakat hossza derékszögben van a napra. Belül felmelegszik a levegő alul beszív felül kiengedi a párát levegőt. . egy nyá és megszárad, persze felaprítva, a kugli is négyfelé. A víz sajnos nem ég el. :) A mérges gázok meg nem használnak a népegészségnek :)
Érdekes videó látott napvilágot a napokban, mégpedig egy teljesen váratlan helyről. Juhász Péter, az egykori Együtt párt elnöke ugyanis fülest kapott, elment külföldre forgatni, és talált egy rendkívül érdekes ingatlant, ügyes kis hálóval körülötte. A háttérben is található egy szürke eminenciás.....
cavalry 2021.12.20 12:37:10
@konrada: Tudomásul kell venni hogy szakértő nem megy el ilyen komolytalan helyre dolgozni mert nem fizetik meg. Aki odamegy az zsebpénzre vadászik. Tök mindegy milyen kormány van. Ez Ázsia, vagy Balkán :) a baksis a cél. Csak szöveg változik. Az már csak a hülyeség diszkrét bája hogy pont a fideszesek pampognak ezért akik a fél országot zsebre tették (V.ker?). A városháza olyan mint egy fületlen gomb. Az a hülye aki nem adja el. Vegye meg a Mészáros és csináljon belőle szállodát. Ha most az a cél hogy bebizonyítsák hogy a baloldal is lop, és ezért maradjon OV aki szintén de már megszoktuk ez nem érv. Ne lopjon senki. Akkor viszont nem is megy politikusnak senki csak valami elmebetegek csapata aki nem lop csak nem ért semmihez. Ha nekünk Völner kell, akkor folyt köv. A Margitszigetet mikor adják el? Lenne rá üzleti ajánlatom és nagyon megérné annyi pénzt lehet belőle csinálni hogy elképesztő.
cavalry 2021.12.20 13:18:53
@konrada: A szakértelem lényeges kérdés. Én főov. és főov.h voltam közel 20 évig minisztériumokban (4), és nem köteleztem el magam politikai párt felé. A baj mindig ott kezdődik amikor politikai kinevezettek akarnak szakmai kérdésekben döntő szerepet. Ezt sokáig nem viseli el aki ért is a szakmához. Több nyugati országban voltunk minisztériumokban tanulmányúton és ott a kabinet iroda változik csak ha váltás van a választások után . Józan ésszel nem lehet elképzelni azt hogy új ember kapásból tudja mi a teendő, és ha bele is tanul mert ha egy géniusz , az is egy év. Az elején az éttermet sem találja meg. Nincsenek kapcsolatai, minden lassú, bármit csinál, még maga sem hiszi el hogy jól döntene. Ezért látunk hülyeségeket nyilatkozó minisztereket is, mert nincs normális stáb mögöttük. A politikus nem érthet a dolgokhoz tehát szakmai kérdésekben a stábnak kell vezetni a céget és udvariasan megmondani ha az elképzelés marhaság adott esetben. "A király jó csak a tanácsadók a rosszak". Igaz mese: megérkezett az új garnitúra, az egyik főemberrel sokat ebédeltem együtt és kvázi bizalmas viszony kialakult. Megkérdezte egyszer : "figyelj mi újak vagyunk meg különben sem értek ehhez mert nem volt alkalmam gyakorolni, mond már el hogyan lehet itt sokat elvinni úgy hogy ne bukjunk le, te már régen itt vagy tuti ismered a módszereket.". Mondtam neki ne is próbálkozzon, nem fog menni, ehhez ő kevés.
cavalry 2021.12.20 13:30:16
@konrada: Ne értsen hozzá, nem az ő dolga, hanem beszéljen a néphez szimpatikus dolgokat (amit nem ő talál ki) és tetszen a nőknek is. Az irányítást a célokat meghatározhatja, mondja el mit szeretne és azt kell megvizsgálni hogy lehetséges e. Nyilván még nincs mögötte komoly csapat, mert így elég hülyeségeket képes beszélni. De ezért kell egy jó csapat aki tudja mi a teendő. Egy tábornok sem ért mindenhez azért van mögötte egy vezérkar, vagy törzs, meghallgat minden szakértőt és meghozza az elhatározást mi legyen. De nem ő találja ki a részleteket. Nálunk a politikus az polihisztor is egyben. Ha a politikus rögtönöz az hatalmas baromság szokott lenni. Mese: egyszer ülök otthon pénteken és néztem egy parlamenti közvetítést. Elhangzott egy ígéret (kapásból) ami rám vonatkozott hogy hétfőre mit fog a kormány elindítani mint művelet. Ez teljes képtelenségnek tűnt, majd leestem a székről. Jött is a telefon hogy mi a feladat. Mondtam rögtön milyen erőforrások kellenek azonnal és 24 órás munkák 5 szakértőnek hétfőig éjjel nappal, de váltás is kell tehát 15 fő azonnal a föld alól is, + némi szerencse hogy ne jöjjön közbe semmi. Kb mintha kitört volna a háború.. Megcsináltuk, de ez agyrém volt.
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
cavalry 2021.12.15 14:20:28
@arthurthedent: IBM hollerith gép az helyes megfogalmazás. :)
cavalry 2021.12.15 14:32:02
@a nagy hohohorgász: Nyilván kellett alkalmazkodni és kompromisszumot kötni, minden korszakban, ha nem akartad időlegesen abbahagyni a levegővételt ami a hosszú élet titka. Ez is az üzletkötés egy formája. Nem kell mindenkinek forradalmárnak lenni. A szakembereket nem a politika érdekli hanem a feladat amibe beleássák magukat és adrenalint és sikert okoz ha sikerül megoldani valami komoly dolgot.
cavalry 2021.12.16 12:11:27
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nyilván tartózkodom a valóságos eredmények ismertetésétől, mert az irigység az egy általános és elterjedt megnyilvánulás, ami néha pozitív (ha motivál) de a legtöbbször nem jó semmire. Most egyébként a globális felmelegedéssel kapcsolatos fejlesztéseket csinálom, látható eredménnyel, 6-8 éves fák olyan elképesztő fejlődést értek el a projekt miatt ami nem is hihető még erdészeknek sem. Kapcsolat felvétel elindult velük is persze. Bármilyen aszály van a fáim fejlődnek mint ha megőrültek volna (1500 db). Valószínű hogy sivatagban is ez lenne a helyzet, de azt még ki kell próbálni (Szaud Arábia érdekel). Nagyon komplex a dolog ezért nem mennék bele. Csak egy érdekesség a 3,5 millió hektár szőlő is veszélyben van Európában. A bort viszont nem lenne jó kivezetni az élvezeteink közül :) . Valamit csinálni kellett mert úgy tűnik nagy a gond de észre sem veszik a szőlészek csak kivágják azt a táblát ami kiszáradt. Most olvastam hogy a Bock borászat végre elkezdett foglalkozni az öntözéssel (csak nincs meg még nekik ez a módszer ami nálam már szuper). Nálunk csak 50000 hektár szőlő van, a Spanyoloknál meg 1 millió.
  A Friderikusz Podcast legutóbbi adása meglehetősen kényes témát vett elő. A házigazda Ujma Premyslaw Péter intelligenciakutatót, az IQ, öröklés, környezet című könyv szerzőjét látta vendégül.   Nem sokáig kerülgették a forró kását, a lényeg már a beszélgetés elején terítékre került: az…..
cavalry 2021.12.15 23:01:20
@s: Szeretem. Most épp egy pszichológus egyetemi hallgatót (nagyon szépséges) próbálkozok kivinni egy vörös boros vacsorára és ilyen hangulatban megbeszélni vele ezeket a szakmai kérdéseket :) Megnézi a videót amit a blog fő témája.
cavalry 2021.12.16 00:23:05
@s: Ez csak a színpadi díszlet. Van miről beszélni a jakuzziban :) mielőtt leszakad a franciaágy :)
Hallo, a Sas horgászni ment, vétel   Bár világszerte kiverte a biztosítékot, nálunk viszonylag kisebb hullámverést okozott a politikai és társadalmi közéletben az izraeli kémszoftver vitatható felhasználásával kapcsolatos PEGAZUS botrány.  Úgy tűnik eddig. Ha igaz ugyanis a direkt 36 oknyomozó…..
cavalry 2021.12.14 21:10:40
@6.Lenin: Ha azt hiszed ez a horgászás nem ilyen akkor tévedsz. Az egyik fickó aki abból él hogy eladja a halat (szuper profi kifog mindent és eladja vendéglőknek). lebukott mert megfigyelték és amikor jelezte a vevőnek telefonon hogy megvan a céltárgy már rohantak is oda és nem volt beírva neki a naplójába, megbüntették és elvették az engedélyét fél évre. Megy ám a az elhárítás. Most felkészül, lesz több telefonja és nemlesz azonosítható hoyg melyik az övé, továbbá nem nyiltan fog kommunikálni hanem rejtjelezve. Pld. mikor hozhatok 5 kiló leves fűszert most akciós.
cavalry 2021.12.14 21:13:03
@_atpijkamo_: Egyébként bárkit lehallgatnak telefon nélkül is a profik. Már 30 éve is így volt. Ma meg már elképzelhetetlen mit tudnak a fijjjuk.
cavalry 2021.12.14 22:57:34
@_atpijkamo_: A profiknál nem az itteni becsületes szakemberekre gondoltam. Hanem azokra a gaz kapitalistákra akik bemennek a gépedbe bármikor lehet az telefon vagy számítógép mindegy. Ha meg úgy akarják telepakolják mindenféle huncutságokkal (de te nem látod) és máris mehetsz a sittre. Elmondtam egy főbírónak hogy kell ezt csinálni azt mondta most hogy merje bekapcsolni a gépét? A te géped fogja a tudtod nélkül a képeket küldözgetni szerte a világban és nyilván lebukik valahol és máris jön a nemzetközi körözés. Vicces nem? Bármikor bárkinél :) Az hogy közben le is hallgat csak hab a tortán.
  Ismét egy könyv, amely a mozgólépcső menti peronreklámról szólított meg. Az Alternatív tények egy svéd filozófusnő munkája, aki arra keresi a választ, miért dőlünk be oly gyakran az álhíreknek, mítoszoknak, összeesküvés-elméleteknek. Asa Winkforss ízig-vérig baloldali gondolkodású, ám e táboron…..
cavalry 2021.12.07 19:13:19
@stoic79: Hasznos a szöveg csak kérdéseket vet fel. Az egyik az Igen -nem logika alkalmazása ami elterjedt de nem fedi le a valóságot az esetek nagy részében.A fuzzy logika egy másik megközelítés de azt nem tudják sokan kezelni. A másik baj az amikor ok okozati láncok több dimenziós gráfja hozza ki a igazságot, és ezt az ember nem tudja kezelni bizonyos feltétel és esetszám felett. A törvények ebbe halnak bele. A definíciók hiánya a másik baj. Pld most találtam egy ügyem miatt egy olyan fogalmat a KRESZ-ben, amit 4 minisztérium, az Igazságügy, BM +ORFK, és még kettő, + hatóság, nem tudta meghatározni hogy mit jelent. De van róla Kúria ítélet ami meghatározza csak nem ismerik. Tehát mi az álhír nem olyan egyszerű meghatározni. Most az oltás és vírus tagadók, meg maszk ellenesek is tömegével hivatkoznak baromságokra, aminek ha veszi a fáradságot az ember és utána néz egyszerű cáfolata van, de a cáfolat nem jut el az álhír olvasóihoz. Egyszerű álhír, Goebbels lejátszott a német rádióban egy nehéz bombázás zaját napokig és azt állította hogy a britek bombázzák Németországot ami nem volt igaz (ürügyet csináltak Anglia bombázásához). Aki épp hallgatta a rádiót maga körül nem látott bombázást, de honnan tudná hogy máshol van e. Hogy ellenőrizné és hogy tudná állítani hogy ez a hír hamis. Sehogy. Jönnek a migránsok? Ki tudja igaz e. Ez a kommunikáció tudománya :) . A sör ártalmas, különösen a Kőbányai ha nem iszol eleget :)
cavalry 2021.12.07 19:38:57
@Wildhunt: A lényeg tudomány szerint (viselkedési közgazdaságtan) az hogy a fogalmakat kell átdefiniálni Az emberek egy pár százaléka sérült (1-2%), a képessége nincs meg a gondolkodásra (pszichiátria dolga). A nagy tömeg, kb 94-96% "normális" de a normális ember tulajdonságai között csak a gondolkodás képessége van meg, és nyilván "n" halmazra bontható különböző képesség szinteket megállapítva (pszichológia, tesztek stb.), ezzel a kategória csoporttal viszont nem jár a gondolkodás képzettségének a tulajdonsága, ami megint rengeteg al halmaz a képzettség fokának megfelelően. Ez területi hagyományok alapján is változik, pld Japán más mint az EU. Van egy pár százalék 1%, 1ezrelék stb. mondjuk akit hívhatunk géniusznak, a ki képezetlen de feltalálja a kereket stb. Van pár százalék aki gondolkodás módszertanilag képzett, akinek nem kell géniusznak lenni de hasonló eredményt el tud érni és sikeres lesz. A dolgot persze ezer más változtatja, az örökölt IQ, a motiváció, a család, és ezer dolog. A dolog nem érdekes annyira, mert kamiont lehet vezetni csúcs IQ nélkül és akkor is ha nem ismered a magyar irodalmat, meg a Vogel féle approximációs módszert és a gráf elméletet. Viszont hiába ismersz mindent az nem garancia semmire. Ez a szép benne. Ezért az oktatási rendszer is átalakulhatna, mert tök mindegy hogy elolvasod a a kötelező olvasmányokat legfeljebb bunkó maradsz, esetleg művelt sznob és idézed a német klasszikusokat. Na puff és akkor mi van?
cavalry 2021.12.07 19:46:12
Savanyó Jóska az egyik utolsó és a leghíresebb bakonyi betyár, a tótvázsonyi temető mellett található sírja a mai napig turistalátványosság. A Déli-Bakony rettegett haramiájának egyik leghíresebb rablása nem messze zajlott az örök lakhelyétől: a nagyvázsonyi kastély alig 8 kilométerre fekszik a…..
A vietnami háború Szakaszvezető 2021.10.26 00:01:00
A hadnagy úr nem tágít... Jó ideje nem mutattam be semmit a nyolcvanas évek B-kategóriás vietnámi témájú akciófilmjei közül. Most egy annak idején VHS-en hozzánk is eljutott, illetve a televízióban is sugárzott, viszonylag jól ismert, 1988-as darabot vettem elő. ..
cavalry 2021.11.06 16:49:00
@Kullancs1983: A West Point-on végezhet akár tengerészgyalogos tiszt is szerintem. De tök mindegy. Szerintem a commander a helyes. A google trans szerint Szakaszvezető -t jelent a leader.
cavalry 2021.11.08 13:30:24
@Kullancs1983: Ugyanazt mondod mint én. A szakaszvezető az nem jelent konkrét szakasz parancsnoklását, mert az csak egy alacsony szintű rendfokozat. Nem zárja ki persze, szakaszparancsnoknak kilehet nevezni egy őrvezetőt is, ha nincs más, illetve automatikusan mindig a rangidős lesz a parancsnok. Szakaszparancsnok alapesetben hadnagy. Ez nálunk is így volt (ha volt hozzá hadnagy :)). Hogy mi a francért használták a filmben a leader kifejezést ez kérdés, nem tudom.
Végigolvastam, inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényegét, amely végső soron az EU-s és nemzeti jog elsőbbsége körül forog. Az összefoglaló bizonyos interpretációival nem teljesen tudok azonosulni (úgy érzem, hogy pl. a "liberális demokráciának" nevezett berendezkedés…..
cavalry 2021.10.31 20:22:16
@a nagy hohohorgász: Ma már ne igyál többet. :) Ez a szósz kicsit zagyvaságra sikerült.
cavalry 2021.11.01 22:40:54
@pragmatika: Az it a gond nálatok, hogy gondolkodás módszertani képzettség nélkül vélekedtek valamiről, ami messze áll a valóságtól, és a bekövetkező események még távolabb fognak esni. Vannak fogalmak ami megfoghatatlan pld a "kereszténység, európai kultúra, haza védelme, nemzet, stb. Ezek csak akkor érvényesek ha a haderő így lett nevelve és képes háttérként szolgálni a műveletekhez. A másik megoldás az erőszak, amikor az erőinket kényszerítjük a hadi cselekményekre, sorozás, kiképzés harcba vetés stb. ma az emberek a telefont nyomkodják, bulizgatnak és szép autót akarnak nem harcolni a fene tudja miért, amiről azt sem tudják mi a franc. Az ország nagy része nem is keresztény és nem gyakorolja a vallását, akik beszélnek róla azok sem. Az európai kultúra megfoghatatlan. A sokk akkor következik be amikor látod a másik katona bajtársad beleit a fára szétteríteni akkor érzed hogy itt lőnek. A profi katona az teljesen más kategória, nem érzékelhető hogy ebből mennyi lenne használható és nemcsak foglalkozásként próbál a katonáskodással boldogulni. A jog egy másik kérdés nem lehet itt tengerbe lövöldözni senkit6 csak úgy. Ez mese. A gazdaság meg megint más téma a bevándorlókra szükség van, fel kellene már fogni, és a kapitalistát nem érdeklik a szép jellemzők, mert neki termelni kell. Az Audi gyárban szerelni kell nem imátkozni és verseket szavalni, és ha nincs ember akkor hoznak akárhonnan. Az meg egy mese hogy nem dolgoznak nyugaton, a briteknél is négy órás munkát kapnak, egy munkakört két ember lát el de legalább dolgozik. Mindenki jól járt. A baj nem most lesz hanem pár év múlva amikor lakhatatlan lesz Afrika. Izraelben máris a duplája a felmelegedés mint nálunk. Voltam kint októberben náluk, pont 23, körül, az eszem megállt olyan meleg volt. Ezt itt elképzelni sem tudod. Akkor mondtam hogy ez káosz, innen menekülnék akárhová. Kínát nem érdekli a felmelegedés mert különben tönkre megy, ezért a helyzet fokozódik. Most volt a klíma csúcs nézd meg az anyagokat, néztem élőben. Szart sem fogja érdekelni hogy elmerül pár hajó, majd kitalálnak valamit. Száz milliókról van szó fogjuk már fel. A mohácsi vész az húsvéti körmenet a dologhoz képest.
cavalry 2021.11.01 22:54:32
@Rodney_2: Szóval a tőke irányít most is, és azt nem érdekli hogy ki szereli a cuccot. Anglia lábon lőtte magát, azt sem tudják hogy másszanak ki belőle. Csak egy példa: a tengeri fúrótornyokra munkást találni nem egyszerű móka. Olyanok a viszonyok hogy egy hétig bírnád. Már odarepülni sem életbiztosítás, és egy börtön ahhoz képest öt csillagos hotel. Hideg van meg szél és 5 perc után lefagy a fejed ha nem vigyázol. Nincs ám nőzés meg örömködés. Nézheted a számítógépet ha éppen nem dolgozol. Kell oda a melós és nem tolonganak a britek sem erre. www.bing.com/videos/search?q=Oil+Rigs+at+Sea&&view=detail&mid=494CD2C6B34AC50489C1494CD2C6B34AC50489C1&&FORM=VRDGAR&ru=%2Fvideos%2Fsearch%3Fq%3DOil%2BRigs%2Bat%2BSea%26FORM%3DVDMHRS
Archiregnum Márki-Zay hét halála 2021.10.24 22:24:47
Márki-Zay egy politikai hulla, vagy macska. Ezt onnan tudom, hogy már hétszer láttam elpusztulni: egyszerűen nem élhet. Nem lenne szabályos, ha létezne. Kizárt. ..
cavalry 2021.10.26 14:31:07
Ezeket a marhaságokat azért irogatjátok, mert nem világos az a tény, hogy az emberek nagy többsége nem képes a gondolkodásra. A politikai markeing ezt használja ki, és az érveitek csak visszatükrözik azokat a blődségeket amit besulykoltak az agyatokba. Jelenleg nincs baloldal, minden párt a kapitalizmus híve, és a nagyhatalmakat próbálja kiszolgálni, a különbség a hatalmak közötti válogatásban van, a szokásos kérdés az hogy kinek sikerül a vesztest kiválasztani. Jó esély van arra hogy nekünk a vesztes jut. Az ország el van mint a befőtt egy darabig de egyre gyengébb az esély hogy fejlődő pályára állunk. Mesélje már el valaki hogy miben vagyunk erősek? Az agrárium zuhanni fog a globális felmelegedés miatt ez kikerülhetetlen. Iparunk már nincs, az autógyártás nem itt lesz az elektromos autózás miatt. Nem bányászunk kurrens dolgokat, a turizmus jó lenne de abban nem vagyunk az élen. Az agyelszívás is működik, iskoláink nincsenek benne a legjobbakat felsoroló 500 -as listában. Mi itt a poén ami fontos a nagyhatalmaknak? Kiváló csatatér vagyunk ez igaz. Abba kellene hagyni ezt az ökörködést és a fejlődésre koncentrálni, és arra nem elég Mariska néni aki gyűlölkodésben szuper, mert elveszett a macskája. Leszarnak minket - még nem világos? Tök mindegy ki van hatalmon, nem tud megoldást, csak hülyeségekre költi el a pénzt. Jogásznak nem szabad hatalmat adni, mert nem ért hozzá, az megy arra az egyetemre aki nem mehet olyan helyre ahol gondolkodni is kell. Matekből kegyelem hármas volt a gimiben. :)
cavalry 2021.10.26 15:22:08
@ulpius66: A zasszony verve jó, ez régi tapasztalat, akkor nincs otthon konfliktus ha tudja hol a helye, és ki a főnök. 7 gyerekkel vásárolni sem tudnának elindulni ha mindegyik kitalál valami hisztit. Nyakon kell baszni őket és akkor rend van, ja nem annyira csak kicsit mintha..Na és? kezd tetszeni ez a csávó :)