Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hooshee

105 bejegyzést írt és 1350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tartalmas, egészséges és különleges ízvilágú étellel készültünk. A francia hagymaleveshez hasonló a miénk egy-két apró változtatással. Mellé pirított bagettet tálaltunk. A kettő együtt igazán jó kombónak bizonyult ezen a szeles hideg téli időben. Szinte minden háztatásban megtalálható, hiszen a…..
A kérdés egészségbeli, környezeti fenntarthatóságbeli, esztétikai, közérzeti vonatkozásaira hamar fittyet hányva sokszor felmerül a kérdés, hogy mégis, hogyan élhet meg Budapest a mainál sokkal kisebb autóforgalommal. Hát, hogyan lehet a mainál kevesebb autóval élni?! S ha már mindenáron szükséges a…..
Hooshee 2022.05.20 17:19:34
@bozon: Ja, én ezt már láttam máshol, inkább arra céloztam, hogy mindenki lobogtat valami kutatást, aztán amögött vagy van bármi vagy nincs, vagy célzott volt vagy nem, az igazat meg az tudja aki megrendelte :)

A BKIK felmérése egy rossz vicc, az indexé kicsit értelmesebb volt (ott se az jött ki amit KariGeri szeretne).
Hooshee 2022.05.20 20:19:54
@something in my drink: Így van. Az egészen biztos hogy erre nem kapott felhatalmazást, és most már azt is pedzegeti, hogy a lánchidat is le kéne zárni. Kártékonyabb mint Vitézy "betemetemazalagutatéslegyenlámpahelyette" Dávidka volt, pedig azt is be kellett volna ásni a Ferenciek tere alá.
Hooshee 2022.05.21 14:53:38
@bozon: Lófülét erre kapta. Ha leír ilyeneket, a büdös életben nem nyer, még úgy sem, hogy valójában azért nyert mert nem rá, hanem Orbán ellen mentek szavazni. De egy szabadon választott whiskyben lefogadom, hogy akárki indul ellene, Karigeri bukni fog.
A 2019-es nagy budapesti kampány idején két zöld megközelítés csapott össze (nem csak) a pesti alsó rakpart ügyében: az egyik azt mondta, „a pesti alsó rakpartot fokozatosan átadjuk a sétáló, kerékpározó, rollerező emberek számára”, a másik meg csak azt, hogy „a pesti rakpart viszont azonnal…..
Madárnő Roberta áll a helikopter talpán, rajta szárnyas ruha, a párában távolban pedig a felhőkarcoló két tornya. Odaírtam hogy itt, hiszen Roberta nemsokára köztük fog átsuhanni kiterjesztett karral-szárnyakkal...
Vidéki, kisemberes, ügyeskedő. Pajkaszegen a szokott rendben folynak a dolgok. Károly polgármesterként továbbra is előbb nézi a saját, majd utána a falu érdekeit. A lakók kívánságait is a saját céljára használja fel. Lomtalanítást akarnak? Egy koccanás miatt pénz kell a kocsija megjavítására, és…..
Ha vállalkozó vagy és az egyetlen laptopod a munkaeszközöd, akkor nem csak bosszantó az az időhúzás, amit az iSTYLE csinál Fannival, de bevételkiesést is jelent. Az egy hetesre ígért szervizelés egy hónapja húzódik, pedig a fogyasztóvédelmi törvény elég egyértelműen leírja, hogy: "A jogszabály…..
Hooshee 2020.02.05 18:30:31
@borso: Azért az érdekelne hogy milyen Precisiont mérnek a milla negyedéért, ami brutál erős (és természetesen új, garival), mert azonnal vennék belőle jópárat.
Hooshee 2020.02.06 10:33:55
@borso: Értem. Tehát egy cca 5 éves gép, 0 garanciával, ha jól emlékszem a saját, két éve levetett M4800asomra, akkor 4-es vagy 5ös generációs i7el a brutál erős, meg az új és garanciális gép alternatívája.

Hát, kb annyira, mint egy vadonatúj 300 lóerős hibrid Mercedes alternatívája a 7-8 éves Audi gyengébb motorral, ismeretlen kilométerrel. Mind a kettő valid döntés egy adott szituációban, csak épp egyáltalán nem azonos színvonalú és használati értékű termékek.
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
A város, az élhető és fenntartható város vérkeringése és legfőbb szervező ereje a közlekedés. Nem véletlenül tartozik ehhez a szakterülethez a Sétáló Budapest emblematikus fő programpontja, a belvárosi sétálózóna, mely „részben az egész” módjára minden más programelemet kibontható módon tartalmaz. A…..
Hooshee 2019.06.25 18:25:19
@Hajtó Krisztián: Nos, mint említettem, 40 éve itt lakom. A mi házunkban MINDENKINEK van autója, még olyan is van akinek kettő. A szüleim pár sarokkal arrébb laknak, a helyzet ugyanez. Azt gondolom, hogy az a meglátásod, hogy az itt élőkből a kisebbségnek van autója, valamint az, hogy mégis mindenhol autók állnak, valahogy nem igazán áll össze egy koherens képpé, mert ha itt a 70%nak nem lenne autója, sosem lenne gond a parkolás. Ez így volt kb 20 éve, amikor az I kerület még egy öreg kerületnek számított, mert az itt élő 70-80 éves nyugdíjasok valóban nem tartottak autót. Viszont a lakosságnak ezen része az elmúlt 20 évben lecserélődött (édesanyámék háza az ékes példa, 20 éve a lakások több mint felében nyugdíjasok laktak. Mára az összes lakás tulajdonosa fiatalra, vagy középkorúra cserélődött, és mindegyiknek van legalább egy autója.
Hooshee 2019.06.25 21:44:31
@Hajtó Krisztián: Persze, a területi eloszlással ne is foglalkozzunk, minek :) Melyik jövedelmi réteg tagjai laknak a belvárosban? Vajon melyik réteg körében jellemzőbb az autótartás? Aranyos hogy kiragadsz a statisztikából számokat, de ez olyan szintű egyszerűsítés, ami miatt teljesen másról beszélsz, mint amiről szó van. A program fő témája a belváros autómentes övezetté tétele. Az itt élők szempontjából ez nagyjából az ordas nagy ki****s kifejezéssel jellemezhető.
Ennek a megvitatása szempontjából teljesen irreleváns, hogy az ezen a zónán kívül eső területeken mi újság van.
És amúgy az a része abszolút jogos, hogy a tranzit és ingázó forgalmat jó lenne kinn tartani a városból. De én nem is arról beszéltem.
Hooshee 2019.06.26 09:06:06
@Hajtó Krisztián: TE úgy gondolod, hogy nincs létjogosultsága a belvárosnak autóval, én meg úgy hogy anélkül teljes halál, mert én nagyon nem látom hatékonynak a tömegközelkedést (elvonatkoztatva a kényelmi faktortól sem), mondva ezt úgy ogy néha ettől függetlenül használom, amikor valóban hatékony.

De egyszerűsítsük le: eleddig ezek a kerületek nagyon nem szavaztak az ilyen sötétzöld alternatívákat kínáló programokra (és nem csak ezek nem). Értem hogy neked is jogod van a közterületre, tehát te szavazz rájuk. Elérnek amennyit elérnek (jellemzően 1 számjegyű eredmény), de mégis úgy követelik a programjuk megvalósítását, mintha megnyerték volna a választást, noha dehogy.
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
Hooshee 2019.05.04 22:24:01
Nos, ha már itt felvetették páran, hogy "írjál jobbat, baszki", csak néhány gondolat:

1: ha már a sárkányokkal úgyis elég komoly távokat lehet kurvagyorsan letolni, vö sárkánykőről a falon túlra pikkpakk, Jon és Dany nyugodtan elmehettek volna kanyoncirkálás helyett délre egy kis rendet vágni királyvár környékén az arany kompániánál, miheztartás végett, emellett kicsit lassabbra írni a zombik délre vonulását, hogy tényleg ez legyen az évadzárás, mondjuk az utolsó előtti rész, és Cerseinek már ne legyen serege az utolsó részre, ahol szépen ledrámázzák hogy ki ül a trónra, és milyen módon nyírják ki :) Így azért lett volna egy kerete a sorozatnak, ha már azzal kezdtünk hogy közeleg a tél, ezzel kijelölve a fő veszélyforrást.

A konkrét résszel kapcsolatban: a csata lefolyását már többen leírták, szerintem itt valaki nagyon mellényúlt: oké, hogy a középkorban, ami valamilyen szinten Westeros analógiája, valóban divat volt a lovasroham, csak épp nem könnyűlovassággal. Azért eléggé más, amikor egy pármázsás, vasakkal felszerelt csataménen egy tetőtől talpig páncélba bugyolált, kvázi sebezhetetlen sorfal robban bele a gyalogságba, mint mikor a jobb esetben keményített bőröket viselő könnyűlovasság támad. Utóbbinak a mozgékonyság, a megkerülés, a lesből gyorsan támadás, és a menekülők levadászása a feladata, nem a frontális támadás, mindenféle egyéb támogatás nélkül. Ha van egy kurva jó gyalogságom, azt nem a fizikai védelmi vonalak ELÉ, hanem mögé teszem, hogy az azon átjutó kisebb mennyiségű ellent gyilkolja lefelé, miközben mögülük adom a fedezőtüzet. A makulátlan sereg a fal tetején valószínűleg több zombit lett volna képes kinyírni, mint beleállva a kézitusába.
Sam, Tyrion, akárki azért csak bedobhatta volna a futótűz receptjét, amivel mondjuk fellocsolva egy kicsit a csatateret lehetett volna némi időt nyerni megintcsak.
Szóval szummázva, egy olyan csatamenet nekem jobban bejött volna, hogy jön a Zombik első hulláma, megvárjuk őket, árok felgyút előttük, árok felgyújt mögöttük, futótűz felgyújt alattuk, sárkányok fentről osztják a halált, és amelyik mégis túléli, arra ráront a makulátlan sereg, illetve oldalról a Dothraki horda. És amikor épp elkezdenének örülni hogy deszépvolt, megjön a második, mondjuk kétszer akkora hullám a hóviharral, és onnantól lehet megfordítani a "ki áll nyerésre" témakört, de mégiscsak lett volna valami íve a dolognak, meg mondjuk tényleg nem kap agyfaszt bárki, aki mondjuk egynél több történelmi csatát olvasott/látott/tanulmányozott.
Persze valószínűleg kellett az hogy a sereg nagy része odavesszen, hogy maradjon kérdés abban a tekintetben hogy ki fogja leverni Cersei zsoldosait, de azért lehetett volna őket logikusabban is feláldozni, legalább minimálisan hitelesen, ha már állítólag vagy három hadvezérnek mondott illetékes is jelen volt az eseményen :)
Bran a teljes haszontalanságon kívül csinálhatott volna valamit. Mittudomén, belevargol a zombisárkányba amikor épp egymást kergetik a két élő sárkánnyal, és azért esik le az éjkirály, szóval lehetett volna legalább valami értelme annak, hogy ő is ott van, az ücsörgésen kívül.
A kriptában feléledő Starkok is egy kihagyott ziccer szerintem. LEhetett volna belőlük Benjen féle józombi, akik kimennek megütközni a rosszzombikkal, és így mentik meg pl Jon seggét a zombisárkánytól.
Az, hogy Arya nyírja ki a végén az Éjkirályt, nekem oké. De akkor már tényleg kellett volna bele valami csavar, mittudomén, Másnak álcázza magát, Brannek álcázza magát, akármi.

Hát így röviden ennyi. Őszintén szólva jobban zavart a világítás (pedig elég jó tvm van, de szerintem az nem normális, hogy fél órát kell bűvészkedni a beállításokkal, hogy legalább nagyjából lássuk mi a fütty történik), mint a történetvezetés hülyeségei, de az biztos, hogy ezt nem a jobb részek közt tartom számon
Hooshee 2019.05.04 22:27:47
@csillagporszem: Hány olyan filmet láttunk már, ahol úgy fordult meg a csata, hogy azt hittük az egyik fél győzött, aztán egyszer csak megjött az erősítés a másik oldalnak, és az vált hirtelen esélytelenné (Gyűrűk ura, Hobbit, hogy maradjunk a fantasynél). És akkor talán nem nézik tök hülyének az egyik oldal vezéreit, hanem azt mondják, hogy kihozták a maximumot a lehetőségeikből, de mondjuk a 30szoros túlerő ellen az is kevés volt.
Közvélemény-kutatás. A sajtó nagy elégedettséggel közölte, hogy megérkeztek a Medián számai, és azok is Puzsér esélytelenségét jelzik, nem csak a Závecz-féle kutatás. Egyáltalán nem gondoljuk, hogy érdemes ezeket az adatokat komolyan venni, de azért nézzük meg, mit mutatnak a "számok". Závecz…..
Hooshee 2019.03.02 20:08:27
Bedobunk egy olyan programot, ami egy nagyon nagy létszámú csoport számára vállalhatatlan (autósok), egy kevésbé nagy, de azért jelentős létszámú csoport számára erősen megosztó (belvárosi lakosok), és egy szintén jelentős csoport számára pedig kb indifferens (külsőbb kerületek). Ez a program is kb három mondatban összefoglalható, konkrétumok, pontos költségek és elemzések a fasorban sem. A fővárosvezetéshez tartozó rengeteg további témáról még ennyire vázlatos programterv sincs. Mindezt egy olyan jelölt képviseli, aki egyébként nagyon sok választó számára vállalhatatlan, egy megélhetési celeb, sem politikusi, sem szakmai múltja nincs. Teljesen egyértelműen esélytelen a választás megnyerésére, akkor is ha ma lenne a választás, akkor is, ha ősszel lesz, és akkor is, ha 2049ben. Puzsér Róbert nem az az ember, akire nem csak egy adott réteg hajlandó szavazni, aki széles tömegek számára legalább elfogadható.

Ha a fentieket így elfogadjuk, akkor már csak az a kérdés, hogy Puzsér, aki számomra ugyan elképesztően ellenszenves, de azt meg kell adni neki, hogy egyáltalán nem buta ember, ezt vajon átlátja-e. Vélhetően igen, tudja, hogy nem nyerhet, noha a megfelelő jelölttel egy budapesti választás legalábbis szorossá tehető lenne. Innentől már csak az a kérdés, hogy meddig húzza a visszalépését. Ha mondjuk megszorongatja Karácsonyt egy előválasztáson, és aztán a programjának néhány pontját szabja feltételül a visszalépésért, oké. De ha a végén nem lép vissza, akkor nem sok kérdés marad, hogy kinek az érdekében indult el.
Hooshee 2019.03.02 22:28:29
@illiberális: Majd meglátjuk, az én véleményem az, hogy az ő személye többet visz, mint hoz (oké, lehet hogy hozza a Bpen 7-10% körüli LMPt (akik azért Karácsonyra is szavaznának, végülis tőlük lépett ki annyira nem is régen), cserébe elidegenít sok mindenki mást. De ez már csak a játék része, először lássuk hogy valóban visszalép-e, és persze nagyon nem mindegy hogy mikor, ha a szokásos módon a két ellenzéki jelölt inkább egymással foglalkozik majd a kampány végéig, és nem Tarlóssal, majd az utolsó pillanatban visszalép, amikor már "damage is done", akkor is Tarlós röhöghet a markába.
Hooshee 2019.03.02 22:31:58
@Mankel: Karácsony lehet hogy nem izmos jelölt, akkor be lehetett szállni az előválasztásba, és megverni, aztán utána akkor tényleg mindenkinek kuss. De KÉT ellenzéki jelölt biztosan nem tud nyerni, ebben talán nincs vita.

NAmost lehet épp az MSZPt, a DKt, meg a kakmámit is okolni a sarki retyerátból, de speciel kb két helyen kellett volna az LMPnek visszalépni, és nincs kétharmad, szóval maradjunk annyiban, hogy ez a kétharmad minimum közös felelőssége a komplett ellenzéknek, MSZPtől a Jobbikig bezárólag.
  This is the endBeautiful friendThis is the endMy only friendThe end Of our elaborate plans, the endOf everything that stands, the endNo safety or surprise, the endI'll never look into your eyes again (...)Come on baby, take a chance with usCome on baby, take a chance with usCome on baby, take a…..
Van pár apróbb új információnk a kézicsomagos mizériáról, meg itt az idő arra is, hogy tisztázzunk pár dolgot. Az előző posztban írt fontos változást azóta többen is megerősítették, az egyik olvasó úgy fogalmaz, hogy Ferihegyen is pánikszerűen címkézik az összes csomagot, vagyis aki nem vesz…..
Hooshee 2018.07.04 09:37:03
@Fillér B. Gusztáv: Ebben sajnos nem tudok egyetérteni. Te is azt írod, az utasok feszegetik (valójában átlépik) a határokat. A normális az lenne, ha nem kéne ellenőrízni, vagy a laza ellenőrzés elegendő lenne arra, hogy a túlnyomó többség betartsa a szabályokat, egyszerűen azért, mert az a normális, hogy szabálykövető módon viselkedünk. Elvárni egy társaságtól, hogy saját költségén rászorítson minket arra, hogy a világosan leírt szabályokat betartsuk, hát minimum necces, hiszen ALÁÍRTUK a jegy megvásárlásával ezeket a szabályokat, hogy aztán szándékosan ne tartsuk be őket. Ezek után milyen alapon várunk el bármiféle pozitív elbírálást?

Félreértés ne essék, a napi életben mindenki rengetegszer szeg meg szabályokat (én is), és ha az elharapózik, vagy már érzékelhető mértékű problémát okoz, akkor a szabályozó bizony szigorítani szokott. De ezért a szabályozót okolni... Fura.
Hooshee 2018.07.04 12:08:31
@Fillér B. Gusztáv: Ebben már egyet tudunk érteni, nem a Wizz eljárását akartam védeni, csak az alapvetéssel volt problémám, miszerint az a normális, hogy amúgy tojunk a csomagszabályokra. Nyilván nem is transzparens ez a dolog, mármint a Wizz sem mondja el hogy mondjuk százalékosan hány utas okoz problémát, úgyhogy csak a saját reptéri tapasztalatainkra hagyatkozhatunk, de azok elég lesújtóak.
Az idei Bajnokok Ligája döntő kapcsán mindenkinek három dolog jut eszébe: Karius "Lukasz Fabianski" díjas produkciója, Bale klasszis gólja, és nem utolsósorban, sőt, Ramos dobása, melyet Salah, az év (egyik) legjobb formában lévő játékosa ellen mutatott be - ami mellesleg a Nemzetközi Judo Szövetség…..
 A csirkemellnek vannak jó és rossz tulajdonságai. De egy biztos, hogy sokféleképpen és ízletesen el lehet készíteni. Csak a fantáziánk és az ízlésvilágunk szab határt abban, hogy hányféleképp is készítsük el. Én is már sok-sok csirkemell recepttel jelentkeztem itt a blogon, de egyik nagy kedvencem…..
Hooshee 2018.01.24 22:46:40
Ibonéknál nyitunk, jó is, kíváncsi vagyok, milyen egy újabb vereség utáni másnap a szeretet táborában. Lilla az éjjel bebábozódott, ez speciel sokmindent megmagyaráz, reméljük, amikor kikel, minden sokkal jobb lesz. Gergő hamuval mos fogat, amitől így kora reggel a belem kifordulna, akkor már inkább…..
  Avagy kell-e nekünk minden évben Red Bull Air Race?..
Hooshee 2017.07.01 00:43:55
@zolee001: Azért tegyük már tisztába, ez egy világcég marketingkampányának a része. Amiért pénzt azt nem nagyon fizet, cserébe költséget csinál, nem is kicsit, bosszúságot csinál, még sokkal nagyobbat. Itt lakva a Batthyány téren nagyon szívesen ledurrantanék egyet a repkedés közben, hátha akkor többet nem jönnek, mint ahogy volt is benne pár év kihagyás, csak aztán valami idióta visszatapsolta a rendezvényt.

Repülős rendezvényre kiváló reptereink vannak, ehhez képest pl a Repülőnapot Kecskeméten évek óta nem rendezik meg, ez a cirkusz viszont minden évben borzolja az idegeinket. LEgalább vinnék minden évben máshová az országban, de nem, minden évben tudható, hogy az itt lakók alsó hangon két hete szívnak miatta. És akkor most még jön hozzá a VB, aminek pl a műugrótornyát azt mindenképp ide kellett a Dunába építeni... Nemám mondjuk a Parlament elé, ahol nagyjából senkit se zavart volna, oda már úgyse nagyon lehet behajtani, cserébe legalább egész nyáron a fű nem nő...

A BKK meg elmehet ahova gondolom, ahogy Before mondta, a kiírt lezárások és korlátozások időpontjai köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.
Vége. Ennyi volt. 22 rész után kiderült, hogy az Exek az Édenben plakátján heverő tetovált arc csak kapott egy nem túl nagy rakás lóvét a plakát másik végén áll seggtől, és most ezt, mármint hogy a segg adta a lóvét, tessék szó szerint érteni, mert Zsu, hogy aztán szerkesztői utasításra, vagy saját…..
Imáink végre meghallgattattak, és Sylvi ruhája haljak meg, nekem tetszik, fülbevalóját a tegnapi állatkerti kirándulás ihlette. Jó nap lesz ez a mai, mondja nekünk, a lányok végre megszépülnek (értsd: eddig ocsmányak voltak, mint a rozsdás hordó alja), és valaki távozik ma a villából, és egy…..
Banános Amaretto puding  Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és mennyei.   A recept 4 adagra: Hozzávalók: 2,5 dl tej  2,5 dl tejszín  15 dkg kristálycukor  5 tojás 1,5 dl amaretto likőr  Elkészítés : Vegyél egy…..
Hooshee 2017.04.05 18:40:39
Ha van jó hír, akkor ez az: a valaha készítette egyik legjobb hazai reality műsor (a másik a Lúzer FC), az Éden hotel egy évadnyi kihagyás után, idén tavasszal kvázi visszatér az eredeti csatornára, oda, ahol ezt a formátumot nem vitték el ordenáré fürdőskurvák és az őket a zuhanyzóban megpocsékoló…..
Kipróbáltuk az öngyújtót, ami tűz helyett magas feszültséggel perzseli fel a gyufák és az öngyújtók piacát. Az eredmény szó szerint sokkoló!..
Ja, és a helyesírás is csak minden második bekezdésben az erőssége. Hullámvasút-dinamikájú történet arról, hogy mennyire más az élet a központban és a terepen. Kedves Homár! Alább a levelezésem a Tescoval. Tisztelt Ügyfélszolgálat, A mai napon kétéves csemetémmel…..
Hozzávalók: 500 g szarvacskatészta 200 g reszelt mozzarella 200 g kemény, vagy félzsíros sajt – Cheddart javaslom (én Magellánt használtam) 100 g natúr krémsajt 3 egész mozzarella 2 dl tej 2-3 púpozott evőkanál liszt 1 evőkanál vaj olívaolaj egy pár csípős…..