Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ziheramiziher

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, annyira hiszékeny, hogy ő maga is bedől saját propagandájának...
ziheramiziher 2018.09.20 11:33:56
@chrisred:
A szabályzat tiltja, hogy az elektronikus szavazó rendszert használják annak a megállapítására, hogy hányan vannak jelen a teremben, vagyis a szavazóképesség megállapítására. Tehát a tartózkodást jelző gombot csak arra használhatják, hogy megállapítsák, hogy kik/hányan "adtak le" tartózkodó szavazatot - szemben azokkal, akik más gombot nyomtak meg, vagy akik semmilyen gombot nem nyomtak meg. A szavazóképességet más módon kell megállapítani.
ziheramiziher 2018.09.20 11:37:13
@chrisred: Még azt javasolnám a vitához, hogy ha valamit nem tudunk, azt ismerjük el, és ne blöfföljünk hamis információval.
ziheramiziher 2018.09.20 21:50:40
@chrisred: Akkor lassan írom, hogy mindenki számára érthető legyen. Mivel az európai parlamenti szabályzat kifejezetten tiltja, hogy az elektronikus szavazó rendszert használják annak a megállapítására, hogy kik és hányan vannak jelen a teremben, annak az állításnak, hogy "A határozatképesség szempontjából a gombnyomásnak van jelentősége, a képviselő ezzel jelzi, hogy részt vesz az ülésen...", semmilyen valóságalapja nincs. Ha erre nem szolgálhat a tartózkodást jelző gomb (mint ahogyan a többi gomb sem), akkor mire szolgálhat egyáltalán? Ha csak arra, hogy a gombnyomás nélküli (tehát "le nem adott") szavazat ekvivalens alternatívája legyen, annak semmi értelme nem lenne. Akkor nyugodtan ki lehetne iktatni azt a gombot, vagy el sem kellett volna helyezni a padon. Amíg más észszerű ötlet nincs, feltételezem, hogy arra szolgál, hogy lehessen olyan szavazatot "leadni", amelyik sem igen, sem nem, és nem is ugyanaz, mint a "le nem adott" szavazat (amelyhez tehát nem társul gombnyomás).

De azért felmerül bennem, hogy egy vitában miért van szükség olyant állítani, aminek nincs valóságalapja. Szerintem ez vagy a szándékos félrevezetést szolgálja, vagy csak egy olyan blöff, ami alkalmas a vitapartner lenyomására, hogy nézzen ő utána, és cáfolja, ha van rá ideje (remélhetőleg nem lesz). Akármelyikről is lenne szó, olyannal nem kívánok tovább vitatkozni, aki a kettő közül bármelyik eszközt használja.

Búcsúzóul annyit, hogy én egyáltalán nem akartam azt eldönteni, hogy ebben az érvényességi vitában kinek van igaza, csak azt állítottam, hogy ami a politikai elvakultságban szenvedő blogger számára "kétségtelen", az egyáltalán nem kétségtelen, a szabályozásnak van megalapozott alternatív olvasata is. Vannak fórumok, amelyek majd eldöntik a vitát, bár egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy azok a fórumok kevésbé vannak megfertőzve a politikától, mint a blogger.