Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andics

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma letakarították a Tompai kapu úti gyalog – és kerékpárutat. Néhány nappal ezelőtt az esőlefolyót tisztították ki, ahol már annyi hordalék gyűlt össze, hogy egészen komoly vegetáció telepedett meg benne. Újfent a por és kavicsréteg is eltűnt az aszfaltról, így ismét…..
Kötelező KRESZ-vizsgát, jogosítványt a kerékpárosoknak! Sokszor, sok helyen, újságíróktól, fórumozóktól, rendőröktől olvashatóak ezek a mondatok a neten, vagy hallhatóak itt-ott. Akkor is, amikor a biciklis közlekedési feltételekről van szó, vagy például egy vétlen…..
"A szerelem az amikor meglátsz egy kislányt és hirtelen kedved támad bohóckodni csak hogy megnevettesd vagy amikor a templomban ülsz és ő megfordul neked meg erre olyan veszett kalimpálásba kezd a szíved, mintha egy órát vagy másfelet futottál volna egyfolytában és a pap akár…..
Új táblákat raknak ki a békéscsabai zebrákhoz, amelyeken arra figyelmeztetik a kerékpárosokat, hogy szálljanak le a nyeregből. A jelzések nem az autóutakra, hanem az azokat keresztező gyalogátkelőkre vonatkoznak. A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság döntött úgy,…..
Andics 2010.09.09 14:35:26
Óriási. Pár liter sárga festékkel inkább szabályos átkelőhelyet lehetett volna kijelölni a zebra mellett a kerékpárosoknak. Olcsóbban ki is jöttek volna a költségekkel, és egyértelmű lenne a közlekedési helyzet.
Az egyenlő elbírálás, az igazságosság elvén KRESZ-módosítást követelek: azoknál a kereszteződéseknél, ahol nincs elsőbbsége az autósoknak, kötelesek legyenek kiszállni, és áttolni járműveiket. Vajon hányan tennék meg?
A mai hírekben azt a kommentárt is hozzáfűzték a fenti hírhez, hogy "az elmúlt x-időszakban 33 esetben történt baleset a kerékpárosok hibájából". - De nem hallottam összehasonlító adatot arról, hogy mennyi volt azon balesetek száma, ami _nem_ a kerékpárosok hibájából történt. Ez így elég felemás.
Én is minden nap biciklivel járok, de nem tapasztalom, hogy ennyire sötét lenne a valóság: ha zebrához érek, lassítok. Rábízom a közeledő autósra a döntést: átenged-e vagy sem. Tudom, hogy nincs elsőbbségem. Az esetek legnagyobb többségében mégis előzékenyen intenek, átengednek, én meg természetesen megköszönöm. Ha folyamatosan jönnek, és nincs sok esélyem így átjutni, akkor pedig áttolom. Viszont sajnos az is igen gyakori, hogy hiába várok átengedésre olyan helyen, ahol pedig nekem kerékpárosként elsőbbségem lenne. Ott a "nyers erő" győz. A zebránál meg az udvariasság?
Remélem, Szeged nem követi ezt a dicső példát. Több sárga csíkot a zebráknál a bicikliseknek!