Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyary Ferenc

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kulturflow Cseke Zoé: Erdély 2019.06.26 13:53:01
Kis hazánk kerek dombjai takarják. Ormótlan, csoda hegyein barangolva látni be Erdélyt, melyet szelek fújtak és esők neveltek. Gyakran nap sütötte hegyláncai ködbe öltözve, kalapnak felhőket hordva, esőkönnyeket bocsátva mutatnak utat a folyóknak. Hegyein ezernyi állat, dombjain bárány nyájak.…..
A Polgári Platform sorozatot indított azokról az emberekről, akik maradandót alkottak a magyar sportban, így büszkeséget és jókedvet teremtettek hazánkban, de nem szerepelnének egyetlen rasszisták által megírt magyar sporttörténetben sem. Mert a rasszisták gyengíteni akarják a…..
A termékeny ellenzékiség ma ismert módon hiányzik a politikai rendszerből; tudjuk mivé lett a hivatalos ellenzék, és mennyire nem létezik - gondolatok, személyiségek és pénz híján - parlamenten kívüli alternatíva. A magyarok megkésettek a saját a helyzetük felismerésében (nem tüntettek az ellenzék…..
Magyary Ferenc 2018.10.01 08:58:48
@HaFr: Hosszú lenne, de az etnicista nacionalizmus egyik legfőbb eleme az asszimilációs kényszer alkalmazása, ami abszolút nem jellemző. Romániára és Szlovákiára viszont igen. Szerintem ennek a rendszernek a leírásához nincs jelenleg alkalmas fogalomkészlet. Pl. a nacionalizmus olyan elemeit alkalmazzák, amelyekre szélesebb tömegigény van, illetve több olyan kérdéssel óvatosak, amelyek egy nacionalista logikába beilleszkedhetnének, de zavart okozna pl. a szomszédos államokkal való kapcsolatban. Sőt a szomszédos országokkal kapcsolatban az együttműködésre törekvés figyelhető meg, ami nmem is baj.