Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blablah1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fegyvertelen Birságfeudalizmus 2018.09.03 12:20:28
Régi közhely, hogy az Egyesült Államok fele abból él, hogy perli a másik felét, a maradék kis hányadot pedig ügyvédek és bírók teszik ki. Nos, Magyarországon a lakosság egyik fele abból él, hogy megbirságolja a másik felét. De persze ő nem tehető ezért felelőssé, mert csak a főnöke utasítása szerint…..
blablah1 2018.09.04 13:21:48
@$pi$: Te nem ebben az országban élsz, vagy szádékosan mosdatod a rendszert.
A rendőröknek kiadják, hogy mennyi bírságot kell beszedniük. Valamibe mindig bele lehet kötni, akármenyire szabálykövető vagy. Amit beírtak a költségvetésbe, azt ugyanis kötelező hozniuk. Nincs olyan, hogy kevesebb lett a bírságbevétel, azért valakit felelősségre fognak vonnának, tehát addig keresnek, amíg nem találnak elég bevételt.
Hihetetlen hogy ezt el kell magyarázni.
blablah1 2018.09.04 13:25:25
@$pi$: A másik jelenség meg, amikor a polgármester kiadja utasításba, hjogy XY vállalkozót nem szeretjük, ezért a héten ki kell menni hozzá bírságolni parlagfű miatt, a jövő héten is kell menni bírságolni valami más miatt, és így tovább.
Persze a polgi érdekeltségi körébe tartozó vállalkozásokat soha nem szokták megbírságolni.
Szerinted ez így rendben van? Úgy tűnik.
blablah1 2018.09.04 18:50:29
@Ellenzéki Tüntető: A fideszes polgármester kiadja utasításba, hogy XY vállalkozót nem szeretjük, ezért a héten ki kell menni hozzá bírságolni parlagfű miatt, a jövő héten is kell menni bírságolni valami más miatt, és így tovább.
A polgi érdekeltségi körébe tartozó vállalkozásokat valahogy soha nem szokták megbírságolni.
Persze az ilyen kártékony birkáknak ez megfelel, akinek nem, az hazaáruló. Nyilván.