Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buongiornotoscana

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lányom borogatást kap a bokájára, és pihen, hogy holnap azért mégis csak nekivághassunk Rómának. A fiamnak sincs kedve várost nézni – ezt már közölte délelőtt – mi viszont még szívesen felfedeznénk a környéket, ezért aztán kettesben indulunk el a férjemmel. Nem messze tőlünk forgatták a kedvenc…..
VII. augusztus 7. kedd Reggel 6-kor kelünk, mert ma Rómába készülünk. Aztán kb. 10 percen belül eldől, hogy mégsem. A hálószobánkba három lépcsőfok vezet lefelé, a lányomnak viszont a nagy álmosságban sikerül az egyiknek mellélépnie, kibicsaklik a bokája, így meg nem igazán lehet egész napos…..
augusztus 6. hétfő Hétfő reggel van, az eddig békésen pihenő traktor már javában dolgozik, néha szürreális szögben halad a domboldalon. A kávészertartás és a reggeli után épp készülődünk, hogy a mai napot vízben töltsük, amikor megérkeznek házigazdáink. Szombaton néhány adatot elfelejtettek…..
Szép lassan, nem kapkodva, nem rohanva, visszasétálunk a kocsihoz, és bár már jócskán benne vagyunk a délutánban, Montepulcianóba indulunk. Talán negyedórát autózunk, vagy még annyit se, amikor feltűnik a dombtetőn – nekem alföldi lánynak ez már hegy! – a város. Montepulciano Toszkána legmagasabban…..
augusztus 5. vasárnap  A pihentető alvás után életemben először főzök kotyogóval kávét, mivel hárman kávézunk és kétszemélyes a kis készülék, hát rögtön két körben. Agyő, instant kávé, téged már csak végszükség esetén veszünk elő! Reggeli után mindenki élvezi a napsütést a kertben, a tiszta…..
  A fullasztó meleg után megkönnyebbülten lépünk be a Palazzo Vecchióba. A Signoria egykori palotája (az egykor itt ülésező, XV. századi kormányzóság tagjait nevezték együtt Signoriának) ma is Városházaként funkcionál, erkélyén az Unió és Olaszország zászlaja mellett ott van Firenze fehér alapon…..
Bár nem éppen arrafelé sikerül utat találnunk, amerre terveztem, kijutunk az Arno partjára, egy utcányira a Ponte Vecchiótól, így az eredetileg tervezett városnéző túrát fordított irányból kezdjük. A folyón gyönyörű szobrok őrzik a Ponte Santa Trinità (Szentháromság híd) hídfőit.  Ez a Ponte Vecchio…..
augusztus 4. szombat Még több mint 600 kilométer vár ránk, és a férjem nem a kipihentség fázisában van, mindenesetre jól tartja magát. Ipari mennyiségű kávét iszik, hogy még véletlenül se szunnyadjon el. Kár, hogy nem úgy működik, mint a Túl a sövényen mókusa, mert akkor kevésbé aggódnék miatta,…..
Buongiornotoscana Úton 2018.09.07 22:10:17
augusztus 3. péntek Korán ébredünk, meleg van, a tegnap délután kimosott utolsó adagból még vasalnom kell, bepakolni a maradékot. Kezdek idegesedni, a család egyelőre még csitít, de ki tudja, meddig bírják! A párom lassan kezdi előkészíteni a kocsit, majd közli, ennyi csomag nem fog beférni az…..
Megszállottan rajong a család Olaszországért. Idén már úgy kezdtük az évet, hogy ha törik, ha szakad, Toszkánában töltjük a szabadságunkat. Furcsa szabályszerűség, hogy négy évente vágunk neki az útnak Itáliába. Idén abban is más az utazásunk, hogy a család határozott kérésére leírom, merre jártunk,…..