Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FALAND.HU

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FALAND.HU Érzékszervi fejlesztés 2019.08.13 10:45:50
Nagyon fontos, hogy már egészen kicsi korban tudatosan fejlesszük gyermekeink érzékszerveit. Fejlesztendő területek közé tartozik a látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás.  A Montessori-intézményekben nagy hangsúlyt fektetnek erre, olyannyira hogy a tanterv jelentős részét teljes egészében az…..
FALAND.HU Helyes ceruzatartás 2019.07.16 13:28:28
Másfél hónap múlva becsöngetnek az iskolába. Sokunk gyermeke, ahogy az én kisfiam, Bendegúz is most kezdi az első osztályt. Középső csoportos volt, amikor az óvónéni felhívta a figyelmünket, hogy figyeljünk oda rá és próbáljuk ösztönözni Bendegúzt a helyes ceruzatartásra. Megmutattuk neki, hogyan…..
Környezetünket, háztartásunkat elborítják a műanyagok. A műanyag számos praktikus tulajdonságának köszönhetően világszerte hamar elterjedt,  de széleskörű használatát manapság már mi is érezzük környezetünkben. A legnagyobb probléma a műanyaggal, hogy legtöbb esetben funkcióját csak rövid ideig…..
FALAND.HU Maria Montessori 2019.06.24 12:22:31
Orvos, tanár, iskolaigazgató, a Montessori-módszer megalapítója és édesanya.Sokat hallottunk már a Montessori-módszerről, a Montessori játékokról, de bizonyosan kevesen tudjátok ki is volt Maria Montessori és hogyan vívta ki magának a hírnevet. Ebben a blogtémában nem a Montessori-módszerről…..
Készítsetek Ti is otthon játékot! Nincs is annál jobb, mikor gyermekünk saját készítésű játékkal játszik. Nem kell mindig bonyolult dolgokra gondolni.  Szerezzetek be hozzá pár darab spatulát. Kreatív boltokban biztos találtok, de a nagyobb hipermarketekben is beszerezhető. Ami én vettem…..
Itt a tavasz, a fákon pattognak ki a kis rügyek, zsonganak a méhek. A gyerekek ösztönösen szeretik a természetet, vágyódnak ki a szabadba, a hosszú tél után. Miért is ne vonhatnánk be őket a tavaszi kerti munkálatokba? Hidd el jó móka lesz számukra a közösen eltöltött idő a kertben.…..
Biztos bennetek is felmerültek már az alábbi kérdések! Biztosan jó-e ha gyermekünk annyit ül a tv előtt? Vajon ez a műsor neki való lehet? Hogyan kezeljem, ha lekapcsolom a tv-t és csemetém hisztizni kezd? Tegye föl a kezét az, aki még sohasem kapcsolta be a készüléket gyermekének azzal a céllal,…..
Tudom sokszor nem egyszerű lekötni gyermekeinket. Hidd el tapasztalatból mondom. Én is egy 3 és 6 éves - örökmozgó gyermek anyukája vagyok. Már az ötödik játékot veszik elő, de az is csak 5 percig érdekes. Ismerős Nektek is? De mi a megoldás, mivel kössük le a figyelmüket? És ekkor jön képbe…..
FALAND.HU DIY jelmezötletek, 2019.02.06 11:30:09
Már javában tart a farsangi időszak. Mindjárt itt az oviban, iskolában is a farsangi mulatság ideje, de nincs még jelmeze a gyermekünknek? Nem akarsz drágán venni, vagy kölcsönözni? Összegyűjtöttem néhány jelmez ötletet, amit egy kevés idő ráfordításával el tudsz Te is készíteni otthon. Kapd elő…..
FALAND.HU Fűzzünk gyöngyöt! 2019.01.28 09:08:00
Ki mondta, hogy csak a lányok fűzhetnek gyöngyöt.  Nálunk a kisfiam addig nyaggatott, hogy szeretne gyöngyöt fűzni, még nem kerestem elő neki megfelelőt, amivel ő is ki tudja próbálni ezt a tevékenységet. Saját fejéből jött az ötlet. Hát kerestem neki. És képzeljétek el 1 órát a hangját se…..
FALAND.HU Kuckózás 2019.01.11 10:05:34
Melyik gyerek ne szeretne egy jó kis "bungi"-t (nálunk így hívják a gyerekek) építeni. Fantáziájuk végtelen, készülhet - nagy kartondobozbók, - akár székeket összetolva, pléddel leterítve - vagy éppen az ágy alatt, - netán a szekrény aljában. Pszichológiai magyarázata is van ennek a…..
Hamarosan itt van az idő, hogy kinyissuk az első kis ablakot az adventi kalendáriumban. De honnan is ered ennek a hagyománya?  Mikor készítették az első adventi kalendáriumot? Hamarosan itt a karácsony, ezt a gyermekeink is tudják nagyon jól. Lassan egyre több házikót feldíszítenek…..
Utolsó részhez érkeztünk. Az iskolás gyerekek napjait, már nem csak a játék teszi ki. Feladatot kapnak az iskolában, amiket meg kell csinálniuk. Csak utána jöhet a játék.  De azért ne felejtsük el, hogy ők azért mégiscsak gyerekek. Gyereknek lenni jó, játszani jó. Társasjáték Azt gondolom ez…..
Ismét jelentkezünk a következő résszel. Most kicsit nagyobb intervallumot foglalunk össze.  A 3-6 éves, azaz óvodás korú gyermekeknek való ideális játékokról szól a mai téma. Játszva tanulni - ebben a korban ez a legfontosabb.  Előtérbe kerülnek a különböző képességfejlesztő játékok. A fejlesztő…..
1-2 éves korú gyerekek eltanultak már járni, vannak akinek még bizonytalanok a léptei, de vannak olyan gyerekek is akik már biztonságosabban közlekednek. Fontos ebben a korban a szem-kéz koordinácó fejlesztése, mivel a látás és a kéz mozgásának összekapcsolása előfeltétele mindenféle…..
  Szombat délelőtt van, játszanak kint a gyerekek az udvaron. Van az udvaron egy sóder rakás, ami az építkezésből maradt meg.  Sokat szoktak rajta játszani a gyerekek. Szitálják a sóder, autóval szállítják a köveket, ... Sokszor találnak benne szebbnél-szebb kavicsokat. Mindig csodálattal…..
Ahogy múlt héten ígértem, minden héten egy-egy korcsoportot fogunk átbeszélni, azzal a céllal, hogy a  megfelelő ajándék kiválasztása ne okozzon fejtörést. Tudom én is, hogy ez nem könnyű feladat. Fontos, hogy vegyük figyelembe az adott életkorhoz tartozó különböző életkori sajátosságokat. Elsőként…..
  70 nap van még hátra karácsonyig. Aki nem szereti az utolsó pillanatra hagyni a tökéletes ajándék beszerzését, az már most gondolkodhat rajta, hogy mi lehetne a csemetéje számára a legmegfelelőbb ajándék. Közben a nagymamák, keresztszülők, rokonok is ostromolnak a nagy kérdéssel, "Mit vegyek…..
Számtalan fajáték termék cimkéjén találkozhatunk az FSC, illetve a CE jelöléssel.  De tudjuk valójában mit is jelentenek ezek? CE Korábban az EC betűket alkalmazták, mint Európai Közösség (European Community). Később azonban a francia anyanyelvű rövidítés terjedt el, mint Communanté Européenne -…..
Nincs is nagyobb ajándék a gyermeked számára annál, mint amikor Ti készítitek el  a meglepetést. Minden kislány álma egy saját kis konyha, ahol ő is anya bőrébe tud bújni és az anyától ellesett munkafolyamatokat tudja utánozni - de hidd el még a fiúk is fognak vele játszani. Tudjuk nagyon jól,…..
Az építkezés szeretete minden kisgyermekben benne van. Türelemmel, kitartással nagyszerű dolgokat hozhatnak létre ezekből a változatos formákból. Az alkotás öröme mellett az építőkockával való játék fontos, mivel fejleszti a finom- és nagymotorikus mozgásukat, a szem-kéz koordinációjukat, a…..
FALAND.HU Becsöngettek 2018.09.11 06:14:29
Már egy hete becsöngettek! Kinek, hogy kezdődött a hét? Nekem van egy kisfiam, aki most kezdte a nagycsoportot, ennek ellenére még a múlt héten voltak nehezebb napok. A kislányommal pedig múlt héten kezdtük a bölcsődébe való beszoktatást. Ma már ott fog aludni, ügyesen vette az akadályokat.  Na de…..
FALAND.HU Miért pont fajáték? 2018.09.07 14:01:21
A 21. században egy átlagos gyerekszobát ellepnek a műanyag játékok. Persze olcsóbbak, színesebbek, vagy éppen csak egy jobb reklám, egy jobban csengő márkanév áll mögöttük. De valóban jobbak-e, mint a fajátékok? Sokszor mi szülők is tanácstalanul állunk, hogy mit is vegyünk a gyermekünknek. Persze…..