Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enbé

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tökéletes mondat Krasznahorkai 2012.10.24 12:13:24
"Számomra nem is úgy áll, hogy maga a mondat lenne a tökéletes, hanem hogy a tökéletes egy mondatba van belerejtve. A kérdés, hogy melyik ez a mondat. Törekeszem tehát. De nem azért törekszem, hogy megtaláljam, hogy legyen ilyen mondat, és nem is azért, hogy azt én írjam le, hanem…..
enbé 2012.11.01 01:42:13
  A testem             membrán                        a testem áteresz…..
enbé 2010.08.23 18:47:44
Nem tudtam, hogy a legfájóbb dolog fát venni, amikor nincs tél. Nem tudtam, hogy hiába melegítene a tűzhely, ha az nem családi. Nem tudtam, hogy a hamuba sült pogácsa mindig szívből készül. Nem tudtam, hogy fa, és tűzhely nélkül is magába szürkül a szív, és kisül az irány.…..
 Nincs más dolgunk, mint felsorakozni Juga Veronika mögé, miközben, ha kis szerencsénk van, akkor Cserhalmi Györgygyel megmenthetjük a Hazát, aztán meg majd kicsit kevesebbet sétálunk..........
Bara Margit mondja Görbe Jánosnak a Ház a sziklák alatt c. (1959) filmben..
enbé 2010.05.31 18:29:49
amelynek története az igazság árnyéka alatt zajlik." Krasznahorkai..
Tökéletes mondat Egy éves a blog 2010.04.06 21:47:51
Örülök, hogy olvassátok..
S miközben az ember még örülhet, ha valamit tönkretett és nevetségessé tett dolgot papírra vethet, az emlékezet ezt a tönkretett és nevetségessé tett változatot is elveszíti. Valami roppant dologból a papír valami mellékes dolgot csinál. Valami nevetséges dolgot. Ha így…..
Édes karmám, ha létezel egyáltalán, ha nem csak a  kitalációm vagy, életbentartó fikcióm, akkor elég rosszul fog érinteni a hír, miszerint elválnak útjaink. Igaz, hogy dönteni bort és asszonyt kell, de néha az éteribb dolgok is megkövetelik ezt. Talán most lett volna…..
enbé 2010.03.13 11:36:45
 Nyilvan, ha utazok, akkor le kell kesni valamit, vagy nem kell jol mukodnie valaminek. Ez most sem volt maskepp, a beszallokartyat rosszul nyomtattam ki, igy ujra kellett, es az utolso pillanatban csekkoltunk be. Volt rohanas, izgalom, minden ami ilyenkor kell. A gepen volt egy magyar…..
Ernyedés   Ezt már vakon írom, de még csak úgy, hogy nem nézek a billentyűzetre. Ne siettessük a dolgokat. Abból akarni megélni, ami romlik, tönkre megy, esetlenné tesz idővel. Utálom a galambokat, pedig sokszor tartom úgy a fejem, félredöntve: 30 fokban dőlt fej, balra…..
Óriási várakozás előzte meg a mérkőzést a részemről, mert gyermekkorom legsötétebb bugyra volt, mikoron először Budapesten...  ...aztán Belgrádban...  ...egyszóval az 1-12(Mijatovic 7) ellen nagyon fontos csoportmeccset játszottunk az II.LB Kupa harmadik…..
enbé 2010.02.17 19:10:35
enbé 2010.02.22 20:26:32
enbé 2010.02.26 00:05:26
Tökéletes mondat Jég(k)rém 2010.02.23 17:33:30
Csapataink harcban állnak!Jelszavunk: (z)sír..
enbé 2010.02.25 21:27:56
Tökéletes mondat Az első vonat 2010.02.17 05:07:00
Hajnalban felkelni egy mondatért. Nagyítót vásárolni és úgy próbálni olvasni azzal a szemmel, amihez gyémántot is lehetne venni, és akkor Nero becenévvel kellene élni, füttyögve hívni, mint egy kutyát. Merni fényképezni úgy, hogy nem látod, mit kapsz lencsevégre. Belegondolni…..
 hajam szemem előtt azt se mondja jóreggelt bár a lelkem s velőm egy reggelt sem kedvel   így ne szóljon senki gyomrom se korog kávé és cigaretta a tűzkő meg forog.     hajtsd le fejed sorold el összes bűnödet látsz is nem is kipattannak a…..
Picsa faszösszeasz"Ha bölcs akarsz lenni, nem vagy az. Ha nem akarsz bölcs lenni, akkor sem vagy az. Ahhoz, hogy bölcs lehess, előbb bölccsé kell válnod."De legyünk komolyabbak, szürkébbek. Mondjuk essen az eső, legyen szürke az ég, fekete-fehér minden, és lepusztult.…..
Mivel igen szűk szeletet árnyal le társadalmunkból kis tréhdli blogom olvasóközönsége, ezért merem csak ezt most ide. Én adtam cigit, igen, kettőt, én hallgattam végig kis vegzálásod, miszerint vörhenyes lófaszok adnak cigit ilyen időkben. Az vígasztal, hogy aznap este nyertem…..
Tökéletes mondat Rádi-jó 2009.11.07 01:14:00
Rádi-offNem tudom megkerülni, hogy szóba ne hozzam ezt a szörnyűséget, ami a napokban zajlik. Blogok foglalkoznak a témával behatóan, ki milyen szerződést, mikor, mennyire hazudott el, hova tette a megfelelő összeget, stb. Ezt a szájhabzást nem megismételni akarom, csak egy kis…..
enbé 2009.11.07 03:16:11
egyrészt emmerrkettő, az smafu?

másrészt egyetértek javarészt. asszem tán a reakción emeltek ki néhány jellemző blogkommentet valahonnan, volt olyan is, hogy "hát még a végén az rtl klubot is elveszik!! hát milyen ország ez, hova jutottunk?? hát már csak a győzike kell?"

de mi vagyunk a kultúrpöcsfaszúak, hogy innen nézve a hígfos meg a hígfos azonos állagúnak tűnik.

ebben mondjuk benne az a tömegmechanikai elem, hogy azért az ember kurvára szeret kiállni vmi közös ügy érdekében. aztán most gondolom azt hiszik sokan, hogy ők aztán megmutatják. végül is megértem őket, a magyar fociért már nem lehet úgy lelkesedni, mint ezerötszázhuszonhatban.

és igen - hogy most sokan a nemzeti kultúra megcsúfolásának érzik ezt a döntést, meg hogy politika, hát ezen öléggé beszarok. mintha a sláger meg a danubius a tisztességes magyar káposztatermesztők kétkezi munkásságának eredményeképpen tolta volna az arcunkba borosbocskort meg a boni emmet. ami amúgy rulez. a bocskor, aki a szekeres imre szekértolója volt, na ja, most meg fosunk attól, hogy átpolitizált gonoszjobbos gonoszbalos rádiók jönnek. persze. ez is jellemző, hogy az emberek java részének így jött le, arról már fogalmuk se volt, hogy valójában mit is terveznek az új rádiók műsorán.

és az a vicc, hogy mindemellett természetesen takony és politikai döntés született az orttben, átlátszó kiskapuk kihasználásával, stb. hát persze nem elegáns, hogy ez ellen azok tiltakozzanak, akik több mint tíz éve keserítik az életünket hasonló sunyi és kicsinyes politikai háttéralkuk következményeképp.

de ma a roláddal fölemlegettük a sláger rádió indulásának időszakát. a hatvanas-hetvenes évek legjobb zenéi, hejj, azok micsoda idők voltak, megannyi pinkflojd,dípörpül, ledzep. és akkor most szarom le nagy ívben, hogy akkor is hasonló nemzetrabló tulajdonosi struktúra állt mögötte, mint manapság - megvezethető vagyok.

a bocsiékat sztem meghívom vendégszerkesztőnek a dokkra, btw.

nos. a te rádiódba, ami mindenkié, majd belehallgatok szeretettel.
enbé 2009.11.08 01:16:44
@enbé: összekevertem, a munkaköri kötelesség kövér lászló retorikájára vonatkozik, nem az enyémre, amit megdicsértél annak idején.
Nyílvánvalóvá válik egy olyan pillanatban, mikor a kávédat megakarod inni, még nem pakoltál be a táskába, de öt perc múlva indul a buszod, hogy egy cifrát mondjál, jól odamondjad, hogy mennyire lehetetlen helyzetben vagy és hogy basszameg. A káromkodás nagyon fontos szerepet tölt…..
enbé 2009.11.04 20:46:35
Jó poszt.

"A trágárságra vetett tilalomnak, a tiltásnak nincs létjogosultsága. A tiltás létre hoz és gyümölcsözik."

Ez pont ellentmond, nem? A tiltásnak pont a kreativitásra tett jótékony hatása a létjogosultsága. Hogy van át/meghágható határ. Aki ezt az élet egyéb területeire vetíti bután általánosítva, lángoló fasszal űzetik ki ebből a világból. De a tiltás egy erős góc mindenesetre, a gócban pedig összpontosulhatnak a kreatív energiák.

De ha már, akkor itt van ugye még az, hogy:
- Hoztad a csövet?
- Milyen csövet?
- Amivel leszívod a pöcsömet!!!

Avagy:
Picsa, fasz, összebasz, abból lesz a kiskopasz, kiskopasznak haja nő, abból lesz a betörő.

Avagy:
Etel a hotelbe', baszik a fotelbe', őrmester hitelbe' hatol be Etelbe.

Ezeket főként a jó Lupától hallottam. Meg amint HP a Veseszörpbe emeli, s azután a kitűnő Akela továbbgondolja:
Bagdadban nagy nap van, basznak az arabok az ablakban, száraz pinaszőrt fújdogál a szél, s a legöregebb arab így beszél: Bagdadban...

vagy HP asszem az Ösztönző elemben:
Kis Adorján, nagy Adorján, baszik apád a lajtorján

vagy a saját nyelvi zárvány-szövegem, amik nagyon rossz, s csak a teljesség kedvéért szerepeljen (vagyis ez Möszjő Kordon Blő aka Kecskés Péter nevű egykori költői alteregom 5. verse a tizenpárból, ami talán indokolja/magyarázza színvonalát, hogy a retkes fasz baszná pí-felé, és elnézést miatta):

Mottó:
"Julcsa, hol a budi kulcsa?"

Rudi, hol a budi?
Rita, hol a segged lika?
- Bocsánat, nem láttam a picsádat!
Szabina, hol van az a vagina?
- Angyalom, segged nyalom!
Évike, hol van apu pénisze?
- Durcika, hol van anyu puncija?
Kis Dorisz, hova tűnt a klitorisz?
- Varnusom, hova tűnt az anusom?
Anton, hol a makkom?
Bertalan, pici faszod felkavar!
Ottília, légy egy kicsit fosszília!
Légy egy kicsit őskövület, dínó-pózban mostan veled,
újra úgy lesz, ahogy régen, farkam a puncidban brékel.
Tökéletes mondat Ki Korán kel... 2009.10.22 01:50:00
             "Ti emberek! óvakodjatok Uratoktól, aki egyetlen személyből teremtett benneteket, akiből megteremtette a párját s kettőjükből számos férfit és nőt sokasított. Óvakodjatok Allahtól, akinek a nevében…..
enbé 2009.10.26 11:10:38