Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béla61

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
13 év próbára teszi a kapcsolatot, ami ennyi idő után vagy erősebb lesz, vagy repedezni kezd. Sajnos Posztolónk az utóbbi helyzetben van, imádja a gyerekeit, ezért nem is akarna elválni a házsártos feleségétől, akivel már nem lehet normálisan beszélni.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Valamikor 1980-as évek közepén egy ambiciózus fiatalember, Peter Rader a fejébe vette, szerencsét próbál Hollywoodban. El is kezdett sztorikon gondolkodni, amiket megírhatna, és ha már, meg is rendezhetne. Úgy gondolta, valami olyan témával tudna robbantani, ami azon túl, hogy nagyon divatos, jó…..
A kapitalizmus (szabad piacgazdaság) mellett ezer meg egy jó indok és érv van -- szemben mindenféle részint elmúlt, részint horrorisztikus alternatívájával. Nem rekapitulálok ezekből egy darabot sem, mert akinek felnőtt korára nem sikerült megérteni őket, az eztán sem fogja. Az maradjon csak Mac…..
Béla61 2020.01.09 17:21:55
Egyetértek több előttem szólóval, a kapitalizmus elöbb-utóbb lakhatatlanná teszi a bolygónkat.Továbbá pénzszivattyúként pénzt pumpál a szegényebb helyekről, a gazdagabbhoz. Lásd nyugati cégek működése Közép-Kelet- Európában. Persze valamicskét visszacsorgatnak EUs támogatásnak címkézve. De vajon mennyi profitot visznek el, összesen? Én egy német multinál dolgozom, persze papíron nagyon jók vagyunk. Jól mutatnak a falon a minősítések ISO9001-14001, FSSC, OHSAS stb. Felelősséggel az emberekért és a környezetért, persze. A szarrágás, garasoskodás minden költséggel (beruházás és karbantartás) rövid távú pillanatnyi megtakarításokért. Ja hogy egy cucc élettartam költséget számítva 5x annyiba kerül, az nem számít. Ja és a kapitalistáknak semmi sem fáj jobban mint az alkalmazottak léte. Isten barmai fizetést meg szabadságot , egyenlő bánásmódot akarnak. Nehéz idők járnak? Küldjünk el pár embert. Kíváncsi vagyok ha újra lehetne szavazni a rendszerváltásról, milyen eredmény jönne ki. A szocializmusnak is voltak hibái főleg hogy mindennel pazarolt. Energiát, munkaerőt, tudást. Összességében valahogy mégis jobb volt. Vagy csak fiatal voltam? A migrációról is a kapitalizmus tehet! Arra jó Afrika, Ázsia, D-Amerika hogy elrabolják az ásványkincset, olajat, nemesfát stb, de egyébként a lakosság dögöljön éhen, és maradjon otthon. Persze meg lehet kérdezni hogy minek annyi gyerek? De mi más örömük van szegényeknek? Étel, víz, megélhetés stb nincs. Egy öröm maradt, a dugás.Ennyi.
Szeretnék a legfrissebb adás hogyvoltozása előtt 2 perc türelmi időt kérni, amíg kidühöngöm magam. Tudom, hogy nem újdonság, és csak én kapcsolódtam be későn ebbe a műsorba, de beszéljünk csak róla, hogy mi a lónak a bánatos fasza volt ez a csütörtöki párválasztás?! Gondolom, ez az eredeti…..
Elvtréning Hölgy tulajdonos 2019.09.07 22:48:40
Elmentünk ma autót nézni. Csak úgy. Néha szoktunk ilyet. Kinéztük neten, aztán belibbentünk a kereskedésbe. Az értékesítő fickó persze egyből lecsapott ránk. Szépen, sorban, igen választékosan elmondta, hogy milyen fantasztikus tulajdonságai vannak az autónak, majd a monológ végén nagy levegőt…..
Mai írásunkban felelevenítjük a hidegháború egyik kevéssé ismert konfliktusát, amely nem a vasfüggöny két, ellentétes oldalán zajlott le, hanem két NATO-szövetséges között.  Atlanti tőkehal - akaratán kívül vált két ország halászati konfliktusának főszereplőjévé. (forrás: Wikipedia)   Nem, nem…..
Két éve szomorkodtam egy sort, hogy nem sikerült utaznom ennek az ikonikus kinézetű busznak az elővárosi változatával; most április végén Pozsonyban pótoltam az élményt, a városi verzióval. Ő az itt lent: egy 1968-as gyártású Škoda 706 RTO MTZ. Hát nem szép? A Škoda 706 RTO-t 1958-tól építették a…..
Egymást kiszorítva tizedelte Magyarországot a bélpoklosság, a fekete halál és az epekórság általában 10 évenként. Ez volt a rettegés 800 éve.  ..
A tegnapi bejegyzés alatti vitában az egyik hozzászóló figyelmünkbe ajánlott egy linket. A Magyar Nemzet online kiadásából emelte át azt a kijelentést, hogy a Fidesz Európa-parlamenti képviselőjét szándékosan értették félre az ellenzéki sajtóban. Mert Bocskor Andrea „Vitapartnerei nem vették…..
Béla61 2019.02.27 19:20:07
Napokon belül megjelenő nagylemezéről új dalt mutatott be Avril Lavigne. A kanadai rockénekesnő váratlan fordulattal a világ egyik legsikeresebb női rappere, Nicki Minaj közreműködésével bizonygatja, hogy ő bizony nem buta szőke...
Amikor David Duchovny nevét meghalljuk mindenkinek a kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, az X-akták, Fox Mulder ügynöke, a Californication Hank Moodyja és számos sorozat, sikerfilm főszereplője jut eszünkbe. Ezúttal nem a filmvásznon, és nem a képernyők előtt élvezhettük játékát, hanem…..
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
Cut'n'run Durres nevezetességei 2018.07.17 11:58:31
Durres, vagy Dyrrah az egyik legrégebbi város Európában. Már a bronzkorban voltak itt települések és ez csak fejlődött az évek során. Ennek megfelelően a bronzkortól a római koron át egészen napjainkig megtalálható itt mindenféle  behatás. Először a rómaiak igázták le és megalakult Dyrrachium…..
Béla61 2019.01.28 09:14:04
@enpera: Én nem tartom magyargyalázásnak azt ha valakinek nincs jó véleménye a magyar vendéglátás színvonaláról. Sajnos nekem is az az érzésem a Balatonnál és Budapesten is minden vendéglátóhelyen. Valahogy "levesznek". Vagy nem jól számol, vagy kicsi a fagyi, vagy a korsó sörből hiányzik. Horvátországban ezt sosem tapasztalom. Ott azon igyekszik hogy minél többet lapátoljon a fagyira. Albániában még nem jártunk, de zek után biztos elmegyünk. Kösz Viola.
    1. Orbán Viktor szerint az igazi kereszténydemokráciát az új brazil kormány testesíti meg.   2. Jair Bolsonaro brazil elnök azt mondta, hogy szívesebben látná a fiát halottnak, mint melegnek.   És itt a poszt vége.    ..
Béla61 2019.01.10 17:51:53
A finn szauna titkairól lesz a mai posztban szó, természetesen egy, az országban élő magyar szemével. András korábban már írt ide (mi több, ő nyerte a Magyarország 2.0 pályázatot is…), most azonban egy látszólag könnyedebb, valójában élet-halál fontosságú témát boncolgat komoly részletességgel. Ha…..
Az európai versenyzők hamar megismerték a pályát, különösen az új-zélandi Paul Radisich. Két adáson vagyunk túl a dominikai palikozásból, és ha agyonvernek sem tudom megmondani, miről és kinek szól ez a műsor, amit Exatlonnak hívnak, és kábé olyan, mintha a Survivor…..
Ez már nem csak a rabszolga törvény eltörléséről kell hogy szóljon. Hét éve tombol a sziklaszilárd alaptörvény, ami számtalanszor lett módosítva. És hat éve alkotta meg a kétharmad az új munka törvénykönyvét, ami szép lassan megölte a munkavállaló jogait. Hét évvel ezelőtt kellett volna ezt az…..
Béla61 2019.01.03 08:25:26
@maxval balcán bircaman: Hát nem. Normális országban a bal-liberálisoknak is van hangja, legalább is a közszolgálatinak csúfolt,( Fidesz párt ) médiákban. Ugyanis a 90 MrdFt-ból fenntartott MTVA az én, és a többi ellenzéki adójából is működik. Ugyanis a szavazatok 48%-t nem a Fidesz kapta. És én nem azért fizetek adót hogy a Fidesz szennyáradatot hallgassam. Ahogy gondolom mások sem. Na ezért nem értesült az ország az Opera-forradalomról. De Orbán hatalma - ahogy egyik diktátoré sem - tart örökké, és akkor a seggnyalók nagyon fogják magukat szégyellni.
fáymiklós Yoko, a szőranya 2018.12.19 07:49:48
Én láttam Yoko Onót, és tudom, hogy ezzel nem mondok sokat. Sokan láttuk, itt lebzselt a Parlament környékén, vezette és tulajdonolta az egyik galériát a Falk Miksa utcában. Állítólag nagyon élvezte, hogy olyan csekély az iránta való médiaérdeklődés, és még az is lehet, hogy igazat mondott. Azóta…..
A Rádió1 reggeli műsorában Sebestyén Balázsék is megemlékeztek a túlóratörvény elleni tüntetéssorozatról, előkerültek a jogszerűtlennek tűnő rendőri intézkedések, a 48 órára szó nélkül bevitt tüntetők, a kutyás pali, akit az ebbel együtt zsuppoltak be -.és a kutyát kis híján sintértelepre…..
Béla61 2018.12.17 22:05:41
@meronem: Pont az ilyen helyzetekre találták ki a független közmédiát. A Fidesz ugye 52%-al nyert 2/3-ot. Már ez a tény is érdekes de ezt most hagyjuk. De a maradék 48% arányában megszólalhattak ellenzékiek a közmédiákban? m1-m2-Kossuth Petőfi stb? Hát nem , egy percre sem. Mikor volt utoljára miniiszter elnok jelölti vita? 2006-ban. Hagyjuk a stadionokat is, bár én uszodáknak sokkal jobban örülnék. beszéljünk csak a propagandáról.. Összefoglalva, a kb fele-fele arányban befizetett adónkat a Fidesz (kormány) teljes egészében a saját propaganda céljaira használja. Soros plakátok stb.Ez igazságos? Mindegy hogy Ön vagy én mit gondolunk Soros Györgyről.Hát qrvára nem az. Én nem azért fizetek adót hogy ezt lássam. Ha Ön azért fizet OK. Na pont ezért kell a független közmédia hogy ne veszekedjünk ezen hogy melyikünk zsebéből mit fizettek.