Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viktorhu

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisgyerekként minden gép tetszett nekem, ami pedig "magától" működött, azt egyenesen csodának láttam. A tömegközlekedésben viszonylag kevés dolog működött automatikusan akkoriban: ilyenek voltak a "tökönverős" kapuk* a metróban, és a mindenfelé sorakozó étel- és italautomaták. Róluk van szó: Ma…..
viktorhu 2021.04.22 18:18:08
@nincs1agy: Volt cigiautomata, de rágógumi automata lett belőlük, amikor betiltották őket. Nem tudták megakadályozni, hogy gyerek vegye a cigit.
viktorhu 2021.04.22 18:19:17
@Hamster: Szerintem simán csak tovább élt, a második világháború előtt volt nagy divatjuk az ételautomatáknak.
Nem kérdés, hogy Magyarország a világ legjobban átoltott országai közé tartozik jelenleg. Jogosan merül fel viszont a kérdés, hogy mikor élvezhetjük már végre az átoltottság áldásos hatását? Hiszen az sem titok, hogy hazánk a harmadik hullám legtöbb halottját produkáló ország. A napi halottak…..
viktorhu 2021.04.18 21:06:35
@benderklon: De ez meg fura, hogy egyrészt úgy érzed, hogy túl könnyen minősítik a covidot mostanában a halál okának, a másik oldalon viszont lazán a teljes 2017 január-februári halálozást az influenza számlájára írod. Komolyan két hónapig senki nem halt meg balesetben, infarktusban, rákban, hanem automatikusan mindenki influenzában halt meg?
viktorhu 2021.04.19 00:00:28
@jozsef_10: Ezt a tartalmas hozzászólást most tényleg nyolcszor be kellett küldened, és a fél világot végighivatkoznod? :(
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
viktorhu 2017.10.01 02:22:46
@Shish Yakoo: Ha wizz air-rel vagy pegasus-szal mentél oda, az sem az elsődleges reptér volt, hanem a sabiha gökcen. Az elsődleges repterüknek (atatürk) viszont metrókapcsolata van a várossal, ami önmagában is kiemeli az alja repterek közül, és rendkívüli segítőkészséget tapasztaltam a személyzet részéről is.
Kedves olvasó, jól nézd meg a fenti képet! Látsz különbséget a dobozok között? Az éles helyzethez, mondjuk egy hipermarketes tejfalhoz, vagy egy félszuterénben működő kisbolt sötét hűtőjéhez képest most persze megvan az a helyzeti előny, hogy valami oka van, hogy idekerült ez…..
K report Windows update 2015.01.27 17:22:45
Isten lássa lelkem, nem szoktam bántani a Microsoft operációs rendszerét, mert igazából nincs miért. Windows 7 –et használok, (gyári, full legal, a géphez vettem anno) jön – megy – világít, teszi a dolgát, így ez idáig tényleg semmi okom nem volt a panaszra. Tekintve…..
viktorhu 2015.01.28 11:15:31
@The Skizo: alapból csak az adott felhasználónak állítja át a nyelvet, ez teljesen praktikus így, mert lehet, hogy egy másik felhasználó más nyelven akarja használni a gépet (pl. nálunk ez konkrétan hasznos funkció). De be lehet állítani, hogy a bejelentkező képernyőre is és a továbbiakban létrehozandó felhasználókra is alapértelmezett nyelv legyen a magyar / spanyol / kínai / akármi.
Kifejezem hálámat Lili Chinnek, amiért megalkotta ezt akis infografit arról, melyek a legkockázatosabb hibák, amiket az ember elkövethet, ha kutyákkal találkozik. Kötelező tananyaggá tenném, főleg, mivel a rajzok is édesek. Az ábrák magukért beszélnek, pesti…..
viktorhu 2014.09.27 14:13:25
@szófogadatlan prókátor: ha ennyire fontosnak tartod, nyugodtan fordítsd le, és írd be kommentként.

Rastafan talált egy érdekes leírást és megosztotta velünk. Nehogy már ne ajánlhasson valaki a figyelmünkbe valamit, mert nincs kedve / ideje / szándéka lefordítani. Ha nem érted, ugyanúgy nem veszítettél semmit, mintha meg sem jelent volna, ha meg elvárod, hogy lefordítsák Neked, van sok fordítóiroda, ahol ezt szívesen megteszik.
Közép-Európa első egyházi finanszírozású bevásárlóközpontját 1913-ban kezdték el építeni Budapesten. Az üzletházra elkülönített milliókat a reformátusok végül is a Trianon elől a fővárosba menekülő magyarok megsegítésére használták fel. Ilyen lenne a Kálvin Center napjainkban (Grafika:…..
viktorhu 2011.12.04 19:36:22
@sulcus: ezek közül pont egyik sincs a reformátusoknál :)
Közösségi oldalán breaking newsként hintette el a hírt Makány Márta, miszerint elkészítette a terveit annak a bevásárlótáskának, amit az egyik nagy üzletlánc kínál majd a vevőinek. A részletek egyelőre titkosak, annyit tudni csak, hogy februártól limitált szériában lehet…..
viktorhu 2011.12.01 08:46:12
@kalamáris: A CBA-ban is ugyanazt az olasz konzervbabot meg szlovák tejet kapod, csak drágábban. Szerintem a Tescoban több a magyar áru, ráadásul ők jobban el tudják adni külföldön is, amit az itteni beszerzésükön keresztül Magyarországon vesznek (szlovák Tescoban is csomó magyar élelmiszert láttam), míg a CBA jóval kisebb piacon teríti a magyar árut.
Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt. Orbán Viktor – elsősorban, mint általában, a papírtól elszakítva, a viszontválasz idején – kiválóan szerepelt, bravúrosan irányította a figyelmet a számára kedvezőre és terelte el a kellemetlenről. De az…..
viktorhu 2011.09.12 22:24:58
@unionist: a red bull mobilnak tényleg mások itt a költségei, és erről a magyar szabályozás tehet. Nyugat-Európában a jelentős piaci erővel rendelkező mobilszolgáltatók kötelesek költségalapon átengedni hálózatukat azoknak, akiknek nincs sajátjuk, így tudnak megjelenni az olcsó alternatív szolgáltatók (tesco mobile pl.) Nálunk pedig nem kötelesek, így aztán bolondok lennének a konkurenciát támogatni, és lehetővé tenni pl. az olcsó red bull mobilt.
viktorhu 2011.09.13 09:14:36
@unionist: persze, a lényegben egyetértünk: a mobilozásnál is az uniós szabályok hiányos átvétele okozza a magas árakat - érdekes, hogy ez a szabály mindig elakadt a mobilszolgáltatók lobbitevékenységében, vagyis többször is előkerült, aztán nem lett belőle törvény, miután a szolgáltatók jajgattak, hogy nem lesz pénzük hálózatot fejleszteni, ha lehetővé kell tenniük a valódi versenyt.
Visszanézve az eddigi bejegyzéseket nem sok csirkés receptet találni. Ha már nekiállok sütni, főzni, inkább mást húst szoktam választani, mert a csirke egyszerűen kicsit unalmasabb, mint például a marha, a bárány, a vadhúsok vagy akár a disznó. A paprikáscsirke viszont az egyik…..
Ez már megint olyan cirilbetűs buheraoldalra való bénázásnak tűnhet, mint a püspökladányi körforgalom. Ám az Indóházban bemutatott eset végül is nem teljesen logikátlan. Volt egy perifériára szorult közúti átkelőhely, amelyből előbb gyalogos átkelőhely lett, majd ahelyett…..
Bár a kismalac kétségkívül cukor, nem vagyunk róla meggyőződve, hogy olyan nagyon élvezi a strandolást. Vagy a szaladgálást. Mindenhová követi a gazdit, de a lépcső tetején toporgás biztos olyan jó neki? Önök szerint csak az ösztönös ragaszkodása készteti a pancsolásra,…..
 Ma eltűnt az iWiWről Sztojka Iván adatlapja. De ki vette le?1., A legvalószínűbb, hogy a közösségi oldalt üzemeltető Magyar Telekom-csoport törölte, a több ezer, nem ritkán gyalázkodó hozzászólás miatt. De joga van-e ehhez a szolgáltatónak?2., Ha a felhasználó…..
viktorhu 2009.02.11 01:01:58
@states: a szóban meghirdetett bojkott nem jogi abszurdum, sőt, nem jogi kategória. bárki hirdethet bojkottot. a hatalmi ágak szétválasztásához meg a rendőrségnek semmi köze, az nem külön hatalmi ág (szép is lenne), a rendőrség a végrehajtó hatalomhoz tartozik (kormány), emellett van még legiszlatív (parlament) és iurisdictio (igazságszolgáltatás).
Pécs alaposan megelőzte Budapestet, helyi buszjegyeket és bérleteket ugyanis már mobilon is lehet venni. A telefon egyik előnye, hogy elkerülhető a sorban állás, bárhol megvehetőek a jegyek, és az ellenőrnek csak fel kell mutatni a mobil kijelzőjét. Persze figyelni kell, hogy ne…..
viktorhu 2009.02.06 03:31:53
@poisonborz: Ezt meg honnan veszed? Gyakorlatilag nincs is már olyan telefon, ami ne tudna netezni, java alkalmazást futtatni stb. Még ha az előfizetés mellé ingyen kapható készülékekből választasz, akkor sem. Már 2002-ben is gprs-neteztem olcsó mobillal (wap, vagy számítógépre kapcsolva modemként használva), alkalmazásokat töltöttem le rá a netről stb.
Akkor a mindenkit rabul ejtő kérdés ugye az, hogy végül is mennyibe kerül ez az iPhone? Olcsóbb-e? Kavarja ez most, vagy nem kavarja? …and the winner is… iPhone 2.5G! Az alapár ugye elég nyilvánvaló, az új, okosabb modell 200 dollárba, a korábbi meg 400-ba kerül,…..