Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borkeksz

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borfalatkák Cirfandli 2018.11.09 14:01:08
Kések a bejegyzéssel, mivel sokáig hezitáltam, mi legyen e hónap témája. Aztán eszembe jutott, hogy a Cirfandli igazából egy igazán őszi bor, nekem pedig számít, hogy amit eszünk, valamennyire illeszkedjen az aktuális évszakhoz. Nos, emlegetett borunk birses, kajszis illatával pont ilyen. Minden,…..
Borfalatkák Cabernet Franc 2018.10.02 09:58:33
Tisztulni látszik a kép, hogy hogyan is van ezekkel a bor-íz párosításokkal. Az a meglepő, hogy a nagy bor-étel párosítási alapelvek nem is működnek mindig olyan jól.   A franc-nal azonban szerencsém volt, gyorsan összeálltak az ízek. Először kéksajttal próbálkoztam. Ez a sajt nagyon sok borral…..
Borfalatkák Rajnai rizling 2018.09.02 08:19:02
Őszinte leszek: nem vagyok se sommelier, se borszakértő, és még a szaglásom se tökéletes. Szeretek viszont enni és inni, és kíváncsi vagyok, hogy a "nagy" bor-étel párosítási elveket hogyan tudjuk laikusként is alkalmazni. Ez a blog tehát számomra is egy tanulási folyamat, és remélem, Nektek is…..
Sziasztok! Wirth Gabi, a Borkeksz kitalálója vagyok, és azt tervezem, hogy "lesüllyesszem" a borvacsorák fényes-messzi világát szerény otthonainkba.    Mit is jelent ez?  Én is csak egy amatőr borkedvelő vagyok, nagyjából meg tudom különböztetni a jó bort a rossztól, szívesen kóstolok és…..