Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MJ_11

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg szó esik mostanában (a beszéd szintjén mindenképpen) a munkaerőhiányról, és arról, hogyan lehetne megkönnyíteni a határátkelők hazatérését. Nos, Roland mai története azt mutatja, egyelőre elég nagy a szakadék a szöveg és a tettek között. Mi az a tárgy, amit…..
MJ_11 2018.08.17 11:16:41
Nem akarom bántani a kedves posztolót, mert látszik hogy "idegállapotban" van, de:
- A rövid írományban is két alkalommal szerepel hogy alkoholfogyasztása problémás: az azért nem általános hogy valaki eszméletlenre igya magát egy reptéren, vagy hogy alkoholfogyasztás miatt elveszik a jogosítványát. Nem tudjuk ennek mennyire van köze az anya elköltözésének vagy a láthatás korlátozásának.
- Viselkedés, fizetések, főnökök blokkban bunkó pincérnővel azért lehet bármelyik országban találkozni, szerintem az étteremvezető hozzáállása teljesen korrekt. Persze itt sem ismerjük a körülményeket. De hogy ebből hogy következik, hogy Magyarországon a viselkedés a főnökök meg a fizetések sokkal szarabbak az nem derül ki.
- Miért várja el a posztoló hogy bárkit is érdekeljen, hogy ő haza akar költözni? Pontosan mit várna a posztoló?
- Volt vidéki állásinterjún, ahol ő akár 200 nettóban is benne lett volna. Erre ezek a szemetek az alkalmasabbat válaszották. Nem érdekelte őket hogy ő haza akar költözni?
- Ha a posztoló átképzésre vágyik amiért fizet, akkor miért a munkaügyi hivatalba megy? A következő bekezdésben viszont írja, hogy a munkaügyi központ csak az általuk szervezett képzést fizeti. Hát mekkora szemetek ezek is, hogy nem a posztoló által kiválasztott képzéseket biztosítják számára ingyen? De akkor most végülis ingyen kell a képzés vagy sem?

Összefoglalva akkor a tanulságot, arra, hogy Magyarország nem akarja, hogy a posztoló hazaköltözzön a következő események alapján követketethetünk:
- bunkó a pincérnő, bár amikor ezt jelezte a posztoló, visszakapta a pénzt.
- nem vették fel egy vidéki munkehelyre
- a munkaügyi központ nem fizeti ki az általa választott képzést
- az emberek nem mosolyognak

Nekem, aki szeretem a hazámat és szeretek itt élni, rosszul esik ha valaki a hazámat (ezzel együtt engem) hibáztatja a saját személyes sorsának alakulásáért. A másik jelenség - bár erről itt nincs szó - amikor önigazolásképpen, külföldre költözésük igazolásaként - szórnak kígyót- békát Magyarországra. Van a harmadik kategória , ami miatt érdemes ezt a blogot olvasni, amikor tényleg megtudhatjuk hogy egyes országokban milyen az élet.

A posztolónak is azt ajánlanám, hogy vizsgálja meg személyes felelőségét abban, hogy a dolgok így alakultak. Az áldozati szerep nagyon kényelmes, de sajnos nem vezet megoldáshoz. Ezen felül próbálja meg objektívan megvizsgálni akolholfogyasztási szokásait esetleg kérjen meg egy kívülálló, objektív személyt ugyanerre.