Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ProfPhysx

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sciencce-fiction irodalom nagy klasszikusai gyakran értek meg folytatásokat, a legnagyobb sikereiket pedig az alkotók előszeretettel bővítették komplett univerzumokká. Manapság a hollywoodi filmek kapcsán hallani elsősorban az univerzum-építés fogalmáról: a folytatásos vagy éppenséggel csak lazán…..
ProfPhysx 2018.12.21 10:54:31
@Androsz: Igaz, a technológia nem fejletlen, hanem nem azon van a hangsúly. Amik vissza van butítva, azok ugye a számítógépek. Igazából azokra gondoltam, hiszen ezek a gigantikus/kifinomult eszközök nem valami kifinomultak, az erőtérpajzshoz sok energia kell, az űrhajókat emberek navigálják, amíg az antigravitációs repulzorokhoz nem kell nagyobb számítási kapacitás, kb. olyanok, mintha fúvókák lennének. A Bene Tleilax műszemei pedig nincsenek részletezve, de mivel a genetikai a fő irányvonaluk, valószínűleg valami biológiai úton állítják elő fémvázon. Az egyetlen komolyabb technológiai szintet képviselő bolygó rajtuk kívül az Ix, ahol az Űrbárkákat készítik. De a technológia sokkal magasabb szintre érhetett volna el a könyvekben, ha számítógépeket is használtak volna.
És a másik állítás is helyes, a felsorolt három frakció csak a három leghatalmasabb a könyvekben.
ProfPhysx 2018.12.21 11:11:07
@Tom Taylor: Leto Atreides fia volt Paul, aki győzelemre vitte a fremeneket és aki fiúgyermekét Létónak nevezte el.
Július végén újabb kötettel bővült a Star Wars világa - megérkezett a Thrawn: Alliances, melynek címszereplője minden rajongó (de legalábbis a Birodalmat visszasírók) kedvenc kék admirálisa. Thrawn karaktere egyaránt megjárta a Legendákat (azokat a történeteket, amelyeket a Disney a közelmúltban…..
ProfPhysx 2018.08.08 22:57:31
@Takika: Eredetileg az összes Zahnhoz tartozó műről akartam írni, végül inkább Thrawn első és második felbukkanására fókuszáltam, amik megalapozták a karaktert. A Kirajzásban kevésbé főszereplő (több karakter is előtörténetet kap: C'baoth, Thrawn, Car'das), valamint bele van szőve az előzmény trilógia, míg a Túlélők keresése gyakorlatilag csak a Kirajzás végeredményét mutatja be. És ha már Kirajzás - Túlélők keresése, a Thrawn keze duológia is jöhet és meg se állok egy komplett kisregényig. :)
Természetesen, ha lehetőségem lesz rá, kap egy külön bejegyzést ez a páros, meg a Thrawn keze duológia, meg a Hűség-Válaszutak páros is. Demost elsősorban az Alliances-re meg egy másik könyvre fókuszálok.