Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egÉSZ vs. FÉLész

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
egÉSZ vs. FÉLész 2010.01.15 22:43:29
Árpád gratulálok, nagyon jó a cikk!
Mekkora dínó aki azt gondolja rólad, hogy baloldali vagy! Én itt ezen a blogon csak jobboldali értékrendet olvastam mindig, igaz nálad nem szerepelt a vizitdíj eltörlése , a vagyonadó megszüntetése, a zemberek mindennel való ellátása, de ettől még tisztességes kapitalista vagy. (ami tudvalevőleg a legrosszabb rendszer, nem számítva az összes többit ami eddig volt...)
Sajnos soha nem lesz belőled (vagy belőlem) teljhatalmú gazdasági miniszter,de legalább sokan látják, hogy nincs tabu és még olyan szent teheneknek is neki lehet menni, mint a SZTRÁÁÁJK. Húha! Hát ha tudni akarjátok tandíj is kellene ide (szegény gyerek 4,00 átlag felett havi 120e ösztöndíjjal, vagy járulékmentes munkavállalási lehetőséggel, gazdag gyerek: tandíj. Ha pedig mentességet kér: Vagyonvizsgálat),és vagyonadó is kell (vége a szocializmusnak balf apukám!) meg fizetős, privatizált, öngondoskodáson alapuló egészségügy (párhuzamosan az államival, akinek az tetszik, válassza azt), és a tömegközlekedés NEM JÁR senkinek, mert csak úgy semmi SEM JÁR. Lehet, hogy be kell tanulni a menetrendet, mert csak fél óránként jár a busz, de annál többen bringáznak majd, vagy ösztönözve lesznek , hogy gyűjtsenek kocsira (legyen hybrid, hogy ne vágd a földhöz a segged ijedtedben!). És így tovább... Az alkotmányban elég ennyi: 8 óra munka, évi 15 (és kortól függően több) nap fizetett szabadság, gyermekmunka nuku és hasonlók. De szakszervezet? Majd mikor már kiharcolták az alkotmányos pulykapénzt is, akkor jön az ingyen LCD mi? Mert már ahhoz, hogy a baloldal választást nyerjen szerte Európában, lassan ilyen faszságokat kell majd neki kitalálnia, hiszen minden egyebet már elért... (tönkre is téve Európa jövőjét - Obama még csak most kezdi). Árpád Te vagy a jó!
w Karácsonyi ének 2009.12.08 11:30:00
Bronzvasárnap után vagyunk, ami egy viszonylag újkeletű ünnep, a naptárak még alig jegyzik, de annál inkább a kereskedők és a shoppingriportokkal virító média. Ez a harmadik hétvége a karácsony előtt, amikor már mindenkinek illik elkezdeni a vásárolgatást, hiszen nemsokára…..
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
egÉSZ vs. FÉLész 2009.05.15 13:09:33
Még soha nem tudtam veled nem egyetérteni Árpád, pedig eléggé egy kekec fasz vagyok.
Az ingatlanadó még a polgárosultabb országokban is van, pláne szükséges egy ilyen adócsaló, félproli kközegben mint Magyarország. Igen, legyen kisebb az szja, meg a munkára rakódó közterhek, de minenki fizessen részhozzájárulást az orvosnál ha igénybeveszi a szolgáltatást (nagyon ellenőrzött kivételekkel, amik igénylésénél azonnal kellene egy vagyonvizgsálat), bizonyos szint felett fizessen mindenki tandíjat, a szegény de jó tanuló meg kapjon tripla ösztöndíjat (igénylésnél: ld fent) és, igen: legyen ingatlanadó!!! Azt már nehéz eltitkolni ugyanis, és ha minimálbérre van bejelentve valaki, de római majorságban lakik akkor eddig kevés szja-t fizetett és semmi mást. Most majd fizet egy jó kis ingatlanadót. Ezt is sávosan , lakóövezet, ingatlanérték szerint.
És igen: el kell költözni kisebb ingatlanba ha nem bírod. Az EU-ban a lakástulajdon aránya a bérlakásokhoz képest átlag 60% nálunk 902% !!!! MIért: Mert a hülye filoszok a rendszerváltáskor, az egyetemi katedráról rögtön az élet sűrűjébe csöppenve azt hitték, hogy az önkörmányzati lakások privatizációja a piaci ár 10%-ért majd sikeres lesz. Hát lóf...t! Ahogyan az egész ÖNk.-i rendszer, úgy ez is összeomlik, mert a tulajdonnal felelősség és - igen - költségek is járnak. Na erre nem gondolt a homo kádáricus és azt hiszi, hogy az normális ha az Andrássy úton 140 nm-en lakik a Kropacsek néni, csak azért mert a pártállamban ő mutyizta ki magának a tanácsnál a bérlakást. (És - mellékszál - megfúrja a kávézóépítést, mert őt a zaj zavarja. Ha bezzeg egy db tulajdonosa lenne az egész háznak...)
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
egÉSZ vs. FÉLész 2009.05.06 16:09:42
Baromi jó már megint. Mindig is azt gondoltam, hogy a szakszervezetnek akkor volt létjogosultsága, mikor 12 éves gyerekek dolgoztak, napi 14 órát a kormos gyárban, ebédszünet nélkül. Ma, amikor TÖRVÉNYBEN van rögzítve a minimálbér, a munkaidő, a szabadidő, az ebédidő, a f...omidő, a betegszabadság, az évi szabadság stb., akkor minek még egy szakszervezet amelyik csak seprűnyél a küllők között? El tud valaki képzelni egy olyan gyártulajdonost, aki teljesen meg van elégedve a munkásaival, de sima geciségből kirúgja őket, vagy maga ellen hergeli különböző megnyomorító intézkedésekkel? Ha leépít, ha fizetést csökkent: megteheti, de jogszabályelleneset nem követ el és valószínűleg jól átgondolt érdekből teszi. Sima kibaszásból semmiképpen. Ha valamiben jogszabályt sért: tessék perelni, és jól lehúzni, kártérítéssel. (nem csak a kieső munkabért lehet követelni, hanem nem vagyoni jellegű kártérítésként még sok mindent). Ahol meg kibabrálnak a munkással oda meg be sem meri tenni a lábát a szakszervezet, ld. éjszakai lokál vagy "építési vállalkozó". Csak a nagyobb, tisztességesebb, szabályokat jobban betartó cégeket akadályozzák a túlélésben, a csaló vállalkozók karjaiba kergetve az így munkanélkülivé vált melóst. (mert ha a suzuki bezár, akkor lehet menni a helyi "építési vállalkozó"-hoz maltert keverni, feketén, és várni a 10.-ére beígért fizetést). Gaskót egyszer láttam, mellettem feküdt az egerszalóki (nagyon drága) wellness-fürdőben, szó szerint rezegtette a háját...
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..
w Roncsderbi 2008.12.01 13:50:00
Arra, hogy Szijjártó Péter hajmeresztő ostobaságokat beszél, nem illendő már rácsodálkozni; aki Szijjártó Péter szövegeit szóvá teszi, az gyurcsányista aknamunkás. Szijjártó Péter a párt lecsúszott slicce, nem illik rá ujjal mutogatni úri társaságban, sőt odanézni se. A…..
w Europa Social Club 2008.11.21 08:30:00
Hát mekkora egy vacak ez az Európai Unió, ugye. Abcug. Mi hasznát vesszük ennek? Mit kapunk cserébe azért, hogy ööö… felveszünk tőlük egy csomó pénzt? Egyáltalán hogy működik? Hogyan tudunk mi beleszólni, hogy mi történjen ott? Megszólal-e a magyar honfibú…..
egÉSZ vs. FÉLész 2008.11.21 14:36:02
Már megint milyen jó ez a cikk!!!! Különösen a 4. mondat. Meg az utolsó. Az kimaradt, amikor a lexikális bázison túlképzett "értemiségi" a "hülye" amerikaiakat szidja, hollywoodi mocskot emleget, meg, hogy nem tudják mi Portugália fővárosa.... (jó tudom ez az EU-ról szólt). Igen, mindig egy kicsit (de tényleg kicsit) balra (egyébként igazából jobbra, csak ez Záhonytól nyugatra és Hegyeshalomtól keletre megfordult, pedig de jó lenne egy igazi konzervatív, jobbközép párt!!!) tartanak a cikkeid, de ez azért van mert tényleg ők a rutinosabbak (tolvajnak is és politikusnak is) így nem beszélnek akkora (csak kisebb) f..ságokat. Nem a kollégiumi szobában szocializálódtak a politikára, jointszívós világmegváltás közben, hanem a sunyi környezetükben tanulták a REÁLpolitikát.
De a cikkre: Minden szava igaz és nagyon jó a meglátás! De megérdemeljük a vezetőinket - mi Gyurcsányt sem azért utáljuk, amilyen politikát folytat , hanem mert "hazuuuudooootttt"! Oszt mit is mondott: hogy EZENTÚL már nem akar hazudni és akinek nem tetszik menjen vissza autószerelőnek. Persze mára bedarálta az MSZP-s középszar, és meg is érdemli ha megbukik, mert azoknak nyalizva még eü-i minisztert is cserélt és semmilyen reform nem történt a választások óta. Nem volt elég vér a pucájában, mert a közvéleménykutatók adatait leste. Szóval őt is megérdemeljük. És rajtuk keresztül azt amit az EU-tól kapunk.
w Álmodik a nyomor 2008.09.08 06:00:00
A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők,…..
egÉSZ vs. FÉLész 2008.09.09 12:16:23
b...meg ez már megint annyira jó, nehéz hozzátenni bármit is. Mindig oda jutok, hogy mi "genetikailag" nem jutunk el egy következő fázisba, mondjuk egy spanyolba/olaszba (onnan még pár lépés az osztrák,német, holland, angol, usa stb. fázis azért) - szóval, hogy az egyének ne 100%-ban (elég csak 75% ok? Már jobb lenne)"felülről" várják a tutit, és úgy gondolják, hogy tényleg van valahol egy elit csapat,aki majd megold mindent, de marad a segély, az alanyi jogú GYES, az "ingyenes" (lóf...t az!) eü, ingyenes oktatás (sz...r nívón),3200 önkormányzat (polg.mestert és képviselőtestületet minden 60 fős faluba!!!) csak a buta, genyó politikusok nem engedik ezt az elitet kormányközelbe. Na most az van, hogy: 1. a buta, genyó politikusokat is mi szavaztuk meg, és talán akkor lenne VALAMI esély a változásra ha (képzeljétek ezt el!!!!) a következő választáson 5,8%-os részvétel lenne!!! Na nézne nagyot az Orcsány meg a Gyurbán!!! Így látom magam előtt a meghökkent fejüket...
2. Sajnos a "szakértők" húsosfazék-közelbe kerülve elcsodálkoznának: "B...meg, itt ennyi lé van? És ennyien tartják a markukat, nekem is ígérve (suskát vagy k...va nagy pofont az egész családomnak is inkluzíve) - hú de nehéz választani, mit tegyek?
Talán a szakértői kormányt egy az egyben lízingelni kéne az Usa-ból (mint egy külföldi edzőt, persze akkor jönnének a "magyarok" (így idézőjelben), hogy kizsigerelni adjuk a népet a külföld kezébe és éljen Thököly !! (török nemes is volt a kis csibész). Oszt' olvasd el Metternich emlékiratait, és magunkra ismerünk belőle, akármilyen nagy gengszternek tartjuk is!
w Programzene 2008.08.27 07:45:00
A mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját tollából szól hozzájuk. Az anyag címe Megegyezés. Borzasztó cím, és nemcsak azért, mert ásítóan unalmas, hanem mert már a cím se igaz. Még nincs megegyezés.…..
w Mars benevez 2008.08.11 07:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rendA sportrajongók érzékenységét tiszteletben tartva szólok előre, olimpiáról, annak „sporteseményeiről” itt nem lesz szó. De nem ám. Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix,…..
egÉSZ vs. FÉLész 2008.08.14 15:19:45
Mátyás idejében nem volt már egyértelmű magyar többség. A helységnevek és az adminisztráció abból adódott, hogy a magyar volt az URALKODÓ OSZTÁLY, mert a MAGYAR KIRÁLYSÁG része volt Erdély. Ez nem nagyromán mítosz, mert az az, amikor ők a KONTINUITÁS elméletet hirdetik, holott tudjuk, hogy a 4 sz.-tól a 13.-ig gyakorlatilag nem éltek ott román ősök. Akkor kezdődhetett az illír, trák stb. bevándorlás.(wlachok, azaz "oláhok" kelta szóból, balkáni eredetű pásztornép) Ld.: www.mek.oszk.hu, valamint História folyóirat (MTA lap) 2007/7;2003/7;2001/05-06;1995/05-06;1986/02. Sajnos a XVI.sz jó esetben is gyenge 50%-ot biztosított nekünk.

Nyugati befolyás: itt nem a szuverenitás valamiféle feladását kell elképzelni (bár természetesen még a "hőskorban" is korlátozott volt az, és max. regionális hatalom voltunk - István sem volt teljesen független, hidd el, hogy a jelentősebb külföldi lépései előtt szépen egyeztetett Nyugattal, kipuhatolva a hangulatot, mint minden későbbi magyar király. Legtöbbször a cseh uralkodón keresztül, aki viszont nyílt vazallusa volt a német császárnak) hanem az egész jogi, közigazgatási, később oktatási rendszert, ami német (porosz) befolyásról tanúskodik. (az övék meg a rómairól, úgyhogy nincs ebben semmi szégyellnivaló, hogy a "fejlettebb" nemzet hatással van a "fejletlenebbre" - legalábbis jó esetben, azaz ez a "fejletlenebbnek" érdeke.)

És a hazaszeretetet természetesen karikírozva értettem, de a tények: a migráció iránya az USA felé mutat ezekből a "hatalmas léptékkel fejlődő" országokból, míg az Usaból valahogyan senki sem akar Kínába meg Oroszo.-ba költözni. Ja és kíváncsi lennék hova állnának az usaban élő kínaiak és oroszok egy "hazai" (kínai, orosz) invázió esetén, azaz amikor tudnák, hogy szülőhazájuk esetleges győzelme esetén milyen rendszer vár rájuk az usaban. Ez teljesen elméleti kérdés, de szerintem van értelme...
w Bűn és bűnhődés 2008.06.26 06:00:00
Orbán Viktor kitapogatta a csapdát a saját fenséges kezével. Éppen azt a vermet, amit olyan ügyesen ásott meg Gyurcsány Ferenc köré. Félmillióra saccolja a Szonda a veszteséget, ennyien tántorodtak el a Fidesztől a Kéri-beszéd hatására, ahol pedig semmi olyat nem mondott, amit…..