Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Speer (ex Lipper Ferenc)

0 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Az új tulajdonos 2008.03.27 08:00:00
Ez a topik az itt nyüzsgő tőzsdecápák, -pontyok és -teknősök eszmecseréjének helye. Tippek, jóslatok, eeekkora shortot fogtam!, satöbbi.Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc azt találta ki, hogy részvényhez juttatja a magyar lakosságot, mire az gyorsan bepolgárosodik, felismeri a…..
w A speki földje 2008.10.15 06:15:00
Nehéz volna kiválasztani az elmúlt évek leghülyébb mondatát abból a rémisztő, deformált korpuszból, amit a magyar politika összehordott ebben a ciklusban. Az aranyéremért valószínűleg még ezután küzdenek meg a tisztelt felek ezen a paralimpián. Viszont egy biztosan dobogós…..
Speer (ex Lipper Ferenc) 2008.10.16 10:15:46
Speer (ex Lipper Ferenc) 2008.10.16 17:00:40
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=104368

"Az ügylet során a jegybank - a repóügyletek mintájára - magas besorolású államkötvényeket fogad el fedezetként. Annak érdekében, hogy ne derüljön ki, hogy az egyes napokon mely pénzintézetek élnek a lehetőséggel, az OSF eredményeit csupán havi rendszerességgel publikálja a BOE."

Kuplerájban fontos a diszkréció!
Mikor valamelyik kormány elindul abba az irányba, hogy a jövőben esetleg állami bankok vennék át a napi teendőket (mintegy esélyt adva a teljes összeomlás elkerülésének), akkor azonnal sírnak hogy ez piactorzító. Dolgozni ugyanakkor nem akarnak, inkább vesszen a világ.
Sajnos a piacra bízott válságkezelés csak akkor érne véget ha lebontanák a hitelből épített házakat mert akkor a bankok végre megállapíthatnák hogy sikeresen átlátják a helyzetet.
Speer (ex Lipper Ferenc) 2008.10.17 19:03:05
Pincode

"Amerika kellett? hát itt van. Ja bedölt a hiteled? nagy kaland elveszted a házad autód"

Sajnálom az elvesztett házad, félő hogy nem lesz egyedi eset.
Néhány adalék:

-Az USA-ban a jelzálog konstrukciók nagy részében megéri elárvereztetni az ingatlant akkor is ha a mi rendszerünkben egyébként nem látjuk értelmét, mert ha a tartozásod mondjuk 100 millió és az ingatlan ára lemegy 99-re, akkor érdemes kiszállni a bizniszből, és a maradék 1 milliót a biztosító fizeti. (Tehát buta dolog lenne ragaszkodni a házhoz és fizetni a háznál nagyobb összegű hitelt, mert mi van ha soha nem megy fel az ára?) Minél nagyobb a különbözet annál többen hagyják abba a részletfizetést és várják az árverezést, mert így futják a legkisebb kockázatot. (Ad abszurdum olcsóbban visszaveszik, ha van miből, a különbözet a zsebben marad ugye, a hitelbiztosító bukja el azt)
Ahol több ingatlan van, ott nem is kérdés hogy a biztosítóra kell verni a balhét. Ahol csak egy volt ott meg jöhet a lakókocsi.
-Ezekből a biztosításokból (amik egyensúlyi helyzetben érvényes statisztikákból kiindulva elvileg jól működő termékek) az USA-ban összecsomagolt kötvényeket gyártottak (több áttételen keresztül ez már sajnos az óvatosabb megfigyelők számára is biztonságosnak látszik, hiszen egy évtizedek óta fennáló bank kötvénye jó szokott lenni - mondjuk ennek az időszaknak most vége), majd ezeket a kötvényeket szétszórtak a világban, így a túlhitelezésük büntetését (ami a jelenlegi válság) ügyesen megosztották velünk is, tehát remek üzletet csináltak, frankón szétkenték a szarukat.

És gondolj csak bele, ha most hirtelen mindenki a világon rossz adóssá változott, akkor kinek tartozunk? Magunknak?

w A zsidó álma 2008.10.13 21:00:00
"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... " Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap Azt…..
w Míg a halál el nem választ 2008.09.12 06:00:00
A kormánybuktatás karnyújtásnyira került. Régi, kéjes álmok válhatnak valóra. Az SZDSZ például ismét szert tehet a Mérleg Nyelve megtisztelő címre. Ott a gomb, nyomjad, Gábor. Meri vagy nem meri? Tudja-e, mivel játszik? Sürgős válaszra vár az a kérdés, amiről már legalább…..
w Álmodik a nyomor 2008.09.08 06:00:00
A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők,…..
w Mars benevez 2008.08.11 07:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rendA sportrajongók érzékenységét tiszteletben tartva szólok előre, olimpiáról, annak „sporteseményeiről” itt nem lesz szó. De nem ám. Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix,…..
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
Speer (ex Lipper Ferenc) 2008.07.11 21:54:02
lonewolfhu

"A mezőgazdaság adja az ország GDP-jének kb. 4%-át.
Akkor mit is akarunk ezzel világot megváltani ???"

Tavaly csak 3.6% volt amit akár meg is lehetne duplázni. Ráadásul nem túl jól képzett munkanélküliekkel is el vagyunk látva bőségesen, aminek köszönhetően a segélyezés terhei is csökkennének. (
www.agrarbazis.hu/ , de a portfolio.hu-n is írtak már róla.)

A világot nyilván nem váltanánk meg vele, de remek lehetőséget adna arra, hogy a költségvetésben jelentkező plussz bevételből adót csökkentsünk.
(Vagyis Magyarországot most pont megválthatnánk vele.)


Naszta

"Az iparűzési adó a bevétel - nem a nyereség - 3%-a."

Az éves adó mértékének felső határa az adóalap 2%-a.

w A gép forog 2008.07.03 16:30:00
Érdekes, roppant érdekes. Hogy mennyire személyes az érzékenység, és mennyire rideg az ember, amíg mást ér sérelem. Amíg a szcientológusokon röhögünk, fenekedünk ellenük, és nyilvánvaló nonszensznek nevezzük a világképüket, teljes a nemzeti egység, szent a béke. Az a…..
Speer (ex Lipper Ferenc) 2008.07.04 17:28:52
Fán rohadnak el a magyar gyümölcsök

www.fn.hu/vallalkozas/20080702/gyumolcshaboru/

"Szabó József, a FruitVeb szakmaközi szervezet elnöke szerint hosszabb távon az jelenthet megoldást, ha létrejön a termelői tulajdonban lévő feldolgozó ágazat. Erre megvan minden esély, különösen ha beigazolódnak a MAGOSZ félelmei és a tavalyi fagykár után az idei felvásárlási gondok miatt termelők ezrei mennek majd csődbe és a területeiket felvásárolják a feldolgozók."

Nemcsak a feldolgozók dobnak mentőövet, egy pici földterület megvásárlását az olajból felszabaduló pénzekből már én is megkezdtem. Ezzel remélem néhány eladósodott magyar család gondjain segíteni tudok. (Isten segedelmével)

w Babilon bukása 2008.07.01 05:50:00
Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra,…..
Speer (ex Lipper Ferenc) 2008.07.03 11:34:45
Már Gyurcsány is kétsebességes Európáról beszél

www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=24454

"Magyarország ebben az ügyben nem képviselheti a "se hús, se hal" álláspontot, és fel kell készülnie arra, hogy ez a vita elindul. Fordulópont jöhet, amin Magyarország nem lepődhet meg és felkészülten kell várnia - közölte a miniszterelnök."

Ez tényleg nagyszerű, de mit csináljunk Feri? Hogyan készüljünk fell?
Fogsz még mást is mondani azon kívül, hogy mire _kell_ törekedni?
Talán egyszer majd lesznek tervek is a jövőről?
Speer (ex Lipper Ferenc) 2008.07.03 14:28:31
w Bűn és bűnhődés 2008.06.26 06:00:00
Orbán Viktor kitapogatta a csapdát a saját fenséges kezével. Éppen azt a vermet, amit olyan ügyesen ásott meg Gyurcsány Ferenc köré. Félmillióra saccolja a Szonda a veszteséget, ennyien tántorodtak el a Fidesztől a Kéri-beszéd hatására, ahol pedig semmi olyat nem mondott, amit…..