Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Elekes

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lapjárás 2015-ben változott meg. A személyautó-abroncs iparban ritkán tapasztalható intenzitású nemzetközi reklámkampánnyal bevezetett Michelin Cross Climate gumi sok szempontból jelentett áttörést: a Michelinnek évtizedek óta ez az első „egész éves” gumija, ráadásul a tesztek alapján is hirtelen…..
Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldel' a nyárfa az ablak előtt, de látod amottan a téli gumiteszteket? Már megjelent az ADAC-é és az Auto Bild-é is, és készül a magyar Autónavigátor saját méréssorozata is. Hihetünk-e nekik? Tényleg az a legjobb téligumi a mi autónkon is, ami megnyeri a…..
A Facebook három legnagyobb magyar nyelvű felnis-gumis piacterének, ennek, ennek és ennek összesen van vagy 120 ezer felhasználója (2017. 03. 25.: kerek 200 ezer), ami egészen elképesztő szám, még ha nyilván van is átfedés a felhasználók között. A posztokat pár kereskedő mellett egyszeri eladók és…..
Ugye senki nem gondolta, hogy itt most egy műszaki leírást fog olvasni a guminövesztésről? Viszont a cím mégsem annyira furmányos, mint a kamu hírblogok lájkmágnes címei. Ugyanis arra igenis van költséghatékony módszer, hogy minden szezont vadiúj, 8 mm-es gumikkal kezdjünk. Ehhez csak annyit kell…..
A Michelin csinált egy remek animációt arról, amit mi már régen leírtunk részletesen. Az emlékek felidézésére azonban kiválóan alkalmas ez a hollywoodi szuperprodukció. Reszkess, Walt Disney, Bibendum elveszi a kenyered. És igen: szakszerű tárolás során 1 év = 3 autóra szerelve. De a 10 évnél…..
Téligumit venne februárban? Nyári gumit szeptemberben? Meglepően sokan gondolják azt, hogy az autógumi kereskedelem olyan, mint a ruhakereskedelem: a szezon végén vannak a leárazások, és akkor lehet a legjobban bevásárolni. Pedig nem. Érdemes inkább tanulmányozni a fapados légitársaságok…..
Eljött szeptember vége, a téligumik bizonyítványosztásának ideje, és megjelent a gumis világ zsinórmértéke, a német autóklub tesztje. A méretválasztás mutatja, mennyire változik az (európai) autós piac. Eddig tipikusan egy kisautó-méretet és egy alsó-közepet teszteltek. Ami eddig az alsó-közép…..
A teszt február 26-án jelent meg. Ez azt jelenti, hogy a méréseket a téli hónapokban végezték. És nem, nem valahol az egyenlítő mellett, hanem Európában...
A neves autógyár marketing igazgatója barátja esküvőjére tartott. A meleg nyári napon is elegánsan akart megjelenni, világos öltönyt viselt. Már majdnem megérkezett a lagzi helyszínére, a vidéki kúriához, amikor egy úton fekvő fémdarab befúródott a gumijába, és defektet kapott. Bár a pótkerék…..