Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bphmt

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelkizzünk egy kicsit, mert mostanában sok „lelkis” téma jön velem szembe, és közös bennük, hogy az álláskeresők maguk rontják a saját helyzetüket azzal, ahogyan az elvárásokat - leginkább a sajátjaikat - kezelik. Nem hibáztatom őket, valahogy kialakult ez a „csomag”, de talán le kéne tenni.…..
Sokszor érthetetlen döntéseket vagy nemdöntéseket hoznak cégek. Amikor ezeket a sztorikat hallom, élem, elgondolkodom: valószínűleg sok, szakmailag kiemelkedő HR-est ugyanúgy lebegtet a főnöke vagy a munkaerőt kereső szakmai vezető a döntéssel, mint ahogy ő lebegteti az álláskeresőket. Vagy éppen a…..
Bphmt 2018.07.31 19:25:55
@muv: akkor csak nem tetszett nekik a szerepcsere, hogy te vártad az ajánlatot és megsértődtek, tudod a nők néha ilyenek:)
Bphmt 2018.08.01 08:18:48
@Papírzsepi: 200an jelentekeztek egy pozira? Megkérdezhetem, hogy a ti cégetek valamelyik vidéki megyeszékhelyen van? Nálunk(nagymulti,mérnöki terület) az volt a gond, hogy a meghirdetett állásokra senki nem jelentkezett hónapokig, még oda nem illő emberek sem. Emiatt nálunk csoportok szüntek meg és olvadtak össze. Ahová végképp nem tudtak embert találni azt kiszervezték, mérnököket. Az öreg-fiatal infósról a véleményem: a BME-n a VIK-re évente 5000-en jelentkeznek,de az egyetem bevallása szerint is csak 800an végeznek.Ezek fele villamosmérnök, fele infós. A komolyabb arcokat azonnal viszik külföldre, egy része magától megy, és van olyan is akinek sze ágában sincs programozni. Aki marad az 4-500 fő pedig internként dolgozik valamelyik cégnél már az egyetem alatt is. A kezdő fizujuk az egyetem felmérése szerint 400nettó. Ja és még valami, nem végzik el 5 év alatt sokan:) Mire kiesnek a BMEről simán 28 évesek is lehetnek. De jó szakemberek lesznek. Szóval arra várni ,hogy találj egy senior programozót 35-45 között alacsony fizuval és még emberileg is rendben legyen, az a lehetetlen kategória. Sokan meg is unják ám a 10+ év programozást, mert egy idő után favágás.
Bphmt 2018.08.01 12:54:01
@ArriMedes: hát a cégek ezt szeretnék, de ez a hajó éppen elúszik, úgyhogy szerintem hamarosan a 40 és 50 fölöttieket is elkezdik majd emberszámba venni, ha a projekt vagy egy beruházás csúszik majd létszámgondok miatt.