Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ms. Xanax

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a vízcsapból is az folyik, hogy egyre növekvő számú informatikus hiányzik Magyarországon. Nem csak informatikusok, hanem jószerivel minden szakmában hiányoznak a jól képzett szakemberek.   A valóban jól képzett informatikusok hiányára utaló nagy port felvert ide illő hír, hogy évek óta nem…..
Az előző írásban az innováció egyik fontos feltételeként a megfelelő tudás meglétét kellett nevesítsük. Ma már közismert és széles körben elfogadott tény, hogy az iskolai és iskolán kívüli nevelő-oktató munka tartalmával és módszertanával, az erre épülő szakképzés színvonalával komoly gondok vannak.…..
Az előző írások kapcsán kibontakozott vita összefoglaló megállapítása röviden úgy fogalmazható meg, hogy a hazai politikai és gazdasági elit talán már kezdi felismerni nem csak az innováció szükségességét, hanem a benne rejlő lehetőségeket is. Így indokolt volna a címben szereplő kérdés…..
Ms. Xanax 2018.09.12 10:24:23
Hogy mit olvasok az indexen?
index.hu/techtud/2018/09/11/az_mta_szerint_elakadtak_a_targyalasok_palkoviccsal/
Ez is megérne egy cikket. Hogy lehet úgy esélye az innovációnak, ha az alapkutatásért felelős intézmény és a politika egymás szemét vájják ki?! Kinek van igaza?
A korábbi vitaindító írásaimban már több olyan ITM miniszteri nyilatkozatra is történt hivatkozás, amelyek arra engednek következtetni, hogy kurzusváltásnak is beillő mértékű szemléletváltás következett be a politika innovációhoz fűződő viszonyában, az ezzel szoros kapcsolatban lévő oktatási és K+F…..
A bloghoz történő hozzászólások visszatérően jogos megállapítása, hogy az innováció fogalma messze nem annyira közismert és egységesen értelmezett, mint azt hinni szeretnénk...
Közismert tény, hogy Magyarországon a K+F meglehetősen régóta alapkutatás (felfedező kutatás) fókuszú nem csak a tudománypolitika, hanem az ezzel szorosan összefüggővé tett innovációpolitika is. Vezető tudósok részéről különböző formában többször megfogalmazódott, hogy az alapkutatás az Akadémia…..
Ms. Xanax 2018.08.09 13:48:43
@Zebu Lon:

Azt gondolom, hogy szükséges az alapkutatás, de a nagyra becsült tudósaink mélyenszántó gondolatiból még nem lesz kész termék. Jobb a kenyeret megenni, mint olvasni róla néhány pótolhatatlan tanulmányt.
Ms. Xanax 2018.08.14 09:01:20
www.portfolio.hu/unios-forrasok/kfi/400-kutato-nyert-el-12-milliard-forintot-felfedezo-kutatasokra.4.294354.html
Most olvastam ezt a cikket. Szép-szép. De szeretnék egy terjedelmes cikket olvasni arról is, hogy milyen eredményeket értek el a kutatók. Úgy is jó lenne, ha a Science, vagy a Nature magazinból idéz az Index vagy az Origo.
Tehát a nép eredményért és "népgazdasági" bevételért kiált!
A Tusványos-i Szabadegyetem keretében tartott beszélgetésen Varga Mihály pénzügyminiszter és Palkovics László innovációs miniszter is tartott egy előadást/vitát a hazai KKV szektor lemaradásáról. Nem új keletű a vita ebben a kérdésben sem. Ha a magam válaszát kellene erre megfogalmazni, akkor egy…..